Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    4.226
    А, ако се пластични и се скрши тркалце, ќе имаш резервно за да смениш? Или каде би барала друго? :)

Ако ти се бендисала количка со такви тркала, таква да си купиш. :)

2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    @Mimmi39 количката ти е преубава, убава и лесна вожња на бебушка и најбитно да ја сака :inlove:

Јас сум од тие со тешка количка, стабилна, цврста топ е, ама малку и комплицирана, тешка за сам со бебе да ја ракуваш. Јас сум куќа па напор ми е, не пак стан да сум..
    Ама да би бирала пак би потешка, што знам поцврсто ми делува, а сакам стабилност, полесните ми изгледаа дека при поголем ветер ќе одлетаат со се бебе :)

Во однос на гумите нас ни потенцираа да земеме гумени кои не се пумпаат, како тврда гума доаѓаат, досега одлично се покажаа, останатите знаеле да бидат покомлицирани (оние кое се пумпаат) особено во лето на високи температури..

На Dust, Среќичка, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Таман конечно се кандисав за некаква,и сега ова со гумиве излезе.Дај нека сподели некој искуство со помпање на гуми,дали му пукнала од жешко ?

4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    Не би да пукне не зезај, се претпоставува дека ќе будат склони кон издишување и често допумпување..

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.308
    Допаѓања:
    285.398
    Се е до квалитетот.
    Доколку не е квалитетна и пластичните ќе се искршат бргу, како што и овие на пумпање би се издишувале. Мојата дупла е прилично квалитетна, со гуми на пумпање, трета година ја возам и никогаш немало проблем.

На anichka94 и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  6. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Има некој купувано количка од ПиКи од Струмица? Како сте задоволни?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Баш скоро во групиве имаше мајка пишуваше каде да најде гума за количката, и се дупнало задно тркало, никој не и одговори.. Инаку ако се дупне, ако нема од каде резерва да се купи, има опција залепи :D За нашиве крш улици гуми на пумпање боље...

На Meckicja, anichka94, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ние заради гумите ја одбравме количката :) полнети се со гумена маса и не се пластика во основата :) малку е гломазна, ама убава вожња ветува :) не шкрипи дур се вози и има огромна настрешница за сонце :) буквално цело седење го затвора.

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Знам само дека се кинески колички по багатела цени. Ги возат многу кај нас низ град.
    Има другарка ама не е задоволна. Вели се свитка на две.

Друго конкретно не знам што да ти кажам. Некој ако купил најубаво ќе сподели.

Јас бирав лесна количка и пак не е лесна. Сама со неа од зграда не можам. Среќа мајка ми се до нас па стои кај нив.
    И корпата и транспортерот се тешки.
    Основата да лесна е. За местење е лесна, се е клик клак систем.
    Едно вадам друго ставам и тргнуваме. Во однос на тркалата мислам дека се гумени ама не се пумпаат.

Јас сум се на се задоволна. Битно е дека бебе седе во неа. Не ја буткам празна а бебе во раце. :D

На snegulkata, Sexybaby86, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Тоа ми беше, да ми каже некој за квалитет. Фала на инфо, бар да не се покренувам до Ср :)
    А некој искуство за Гала количката? Нејќев да е во 2 дела, ама на крај пак изгледа таква ќе биде.

На duffi и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  11. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    4.226
    Ти благодарам :)
    Се надевам ќе ја возиме и ќе биде удобна за бебето. :)

И мене тешките ми се постабилни и поубави. Нека е тешка за во кола, не смета, ќе “билдаме мускули”. :D

На snegulkata, duffi, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Duffi jas Gracoto so bebe vo nea i den denes ja simnuvam sama po skali. :nod: Epten mi e lesna, ne znam za korpata samo, moze taa tezi, nasata e bez korpa.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Тешка е . :(
    Јас можам сама ама бебе треба некој да вртка. :D

Иначе да не е од најтешките колички. :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    21.330
    @kukla21 каде кај нас ја има количката за која зборите со @danichap ,јас барам мала и едноставна летна количка ,да се спушта за спиење а и лесна да ми е за носење.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во крш. Таа што се спушта е околу 12.000, а без спуштање беше поефтина, ама не знам колку е искрено.

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Chicco O la la, Pali vo Bebe Home, двете околу 6.500 ден и помалку од 4кг тешки, со неколку нивоа на наслон. Цените можеби се веќе променети, во зависност од траење на нивните попусти.

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Мамички јас ќе ви досагам тука изгледа додека не купам конечно количка. А да ми кажете мислење конкретно за количките на Cybex? Крш ги држат. Конкретно во око ми влегоа Cybex bimisi flex 3 in 1 и Cbx Agis m air 4.
    М? Некој коментар?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Cybex e премиум бренд. Нема утка на таа цена :)

На Angel.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Искусни помагајте :D Ја терам 31вата недела од мојата прва бременост, и не знаев дека најмногу ќе ме измачи изборот на количка :( Бев решена и заљубена во таа Kiddo Cruze, но баш тука прочитав лоши коментари за неа и сега сум во недоумница. Вчера бев тука кај нас низ продавници и ми падна во око една на Cybex bimisi flex 3in1- 18.000den но не ми ја презентираа баш нешто,а јас прв пат слушнав за таа фирма, продавачите повеќе ме напнаа за таа на Graco Evo 3in1 мнг ја исфалија, а мене лично не ми се свиѓа, многу гломазно ми изгледа. Ваши коментари ?

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Јас имам кидо количка и сум задовилна. Се зависи што очекуваш од количката. Оваа лесно се уоравува, лесно се склопува расклопува, тркалата се вадат лесно. Јас сите три дела гу искористив максимално. Односно количката допрва и ќе ја користиме, ама и корпата и транспортерот се погодија. Единствена мана е што самата количка за да се спушту во позиција за спиење е со ротација, а не се отпуштање во кој случај би се добило во длабочина на количката, ама и вака е ок барем за мене.

На Mommytobe, pile30 и emkaemka им се допаѓа ова.