Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Форко, од каде ја земавте и колку? Кај што сме кумови ние рекоме дека ќе ја купиме количката, па кумашинката си ја одбра оваа. Ја видов на 2 места со драстично различни цени, па затоа прашувам, да имам ориентација. А и мене многу ќеиф ми прави, па здравје ќе си ја имам во предвид за беблак. ;)

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Од локо кроко ние ја земавме негде околу 13 000 амаа затоа што се зимавме од таму па со попусти иначе мислам дека е околу 16 000 не ме држи за збор има и транспортер ама јас не го земав затоа што тежи 18кг и некако не ми беше практичен.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.976
    ^
    Мојата е земена од Струмица и чинела (пошто е на подарок) околу 200 евра.
    И нема да згрешиш ако земиш ваква. И за зиме и за лето.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ние ја имаме оваа. Ја купивме 6000ден од Локо Кроко и ЗАДОВОЛНА СУМ.

Имаме и летна ја купивме од Пластичарска , мислам дека 1200 ден не сум сигурна.

Прикачени фајлови:

5. Lepotice

Lepotice Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Драги феминки ве молам за мислење. Која количка се подобра, Чиполино Лео или Бертони Комби?

6. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас би ја земала бертони комби. Ја пробав

7. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ние ептен голема глупост напраивме. Земавме количка од Нук, Бреви- Џинџер, ни рекоа таму за новороденче...ама таа толку знаеше вработената, не знаеше ни да ни ја склопи :doh: А и ние во брзање, на око ептен ни се бендиса и ја купивме...И дома читам од 6 месеци :@ Ќе си пукнам сеа

8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    pa smemi ja ne e tvoja greska

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    40.294
    Ние денес само што не купивме нова колиЧка за малата
    Ја имаме оваа
    [​IMG], и супер сме задоволни си имаше и корпа додека беше ептен мала во неа си спиеше , после се става нов ден си седи исто убаво . КокиЧката е супер амааа е преголема и многу место ни собира во кола , а плус по авиониве ни ја истрескаа а сакаме да ја заЧуваме барем за наредно дете и се решивме да си земеме од истата марка како оваа само помала

10. Lepotice

Lepotice Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Зедов Бертони Комби ама беше многу тешка и непрактична, па ја вратив и си зедов на Хаук. Ем е полесна и е многу поубава.

11. Lepotice

Lepotice Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Немој да ја земаш, ке направиш голема грешка.

12. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    и јас имав многу мерак за количка со три тркала(на маж ми не му се допаѓаше велеше дека се како за малтер),ама ете земавме таква и сто пати се покајав,ја користев максимум 1 месец и си земав помала со 4 тркала која лесно се расклопува и се сместува во багажник,првата беше голема како пајтон :rofl: џабе само пари си дадовме,а оваа другата душата и ја извадивме каде не бевме со неа, дури и по плажи и на крај сонцето ја изгоре бојата ама важно многу ја користевме многу практична

13. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Едно прашање кој знае да ми каже количките на Грако колку коштаат отприлика и каде ги има да се купат/видат? На нет гледав ми изгледаше многу стегната е сеа тоа што видов на темава, треба да е лесна пошто реално мајката е таа која што претежно ке го шета бебето..Кој има знаење за овој бренд нека пише? поздрав :f:

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Не сум многу информирана за брендот,ако треба да се водиме по цената сигурно се квалитетни,ги гледав во Рамстор на втори кат скроз на крај има продавница ,мислам слаткарница имаше до неа.
    Јас ја имам Бертони ама многу е тешка и цел багажник ми зафаќа во кола,гледај попрактична количка да си земеш.
    Ние жените некако се по изглед се водиме,за мене да си кажам може дека за прво дете па ми беше мерак не ме интересираше ни колку е тешка ,се дури почесто не почнав да ја склопувам и кревам .
    Сега со летна количка се препородив .

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Шетавме низ Сити Мол, и рековме ај да влеземе низ бебешките продавници, чисто да видиме заради ориентација како стојат цените. И си влеговме фино лепо во една продавница каде имаше производи на Cam. И така се шокирав! Една количка во која се заљубив, лесна пердув, се склопува како ти е ќеиф, со триста додатоци на неа, и кога ми откорна фината госпоѓа внатре - на попуст, 39 800! И ваква сиромашката во лицето :wasntme: си вика оваа како се попали по количкава, сега ќе извади 40 000 и ќе ја плати одма... Ваљда ова беше манијачко скапо, затоа што ако се толку пари сите, детево мое во количка за малтер ќе го возам изгледа... :rofl:

На cherry-pie и leo-n-tina им се допаѓа ова.
  16. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    Eлена знаЧи стварно се изнаЧудив,не сум многу запознаена со цените на колиЧките кај нас,ама ова е стварно претеризам па навистина некогас се забраваат во нивните надувани цени,а лугето зимаат просеЧна плата од 200 евра и како мозат да си дозволат такви скапи колиЧки,а кои родители не сакаат нивното дете да има квалитетни и убави работи,според мене цените треба да бидат според стандардот,еве јас не зивеам во мк и не велам не и тука се скапи,ама овде зимаат поголеми плати и пак мозат да одвојат од платата да си купат колиЧка и пак ке им останат

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    НЕка не ве чудат цените, и јас кога гледавме количка видов една од 35.500ден , абе бомбона беше, се вртам накај маж ми и му викам, “абе нас гарнитурата поефтино ни излезе“... Бог да чува .
    И така си купивме од 4100ден количка на Бертони, но почна многу брзо да крцка. Пред неполн месец си ја купивме оваа [​IMG] , на Бит пазар(кај пластичарите) оваа количка ја видовме 6000ден, во Агротехна регуларна цена 5000ден, а на попуст беше 2990ден. Одлична е и што е најважно многу лесна за возеше и склопување.

На HeidiDiWalt и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.763

За истава марка на Кам и јас ке потврдам , кога гледав количка за ќерка ми , ми се допадна еве оваа беше се сеќавам [​IMG] и кога ми кажа цена 40.000 се фатив за глава :x И на крај ис земав Чиполино Ултра за 9000 и супер ја користевме 2 години и уште си е супер ни крцка , ни нешто

На elena.mak и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  19. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    Малку повеќе се претерува со цени во Мк. Ние се убивме од барање количка за близнаци или беа премногу пластични и пак со цени над 20 000 ден, или во Сити мол во продавниците една што ја видовме преубава- ние решени конечно најдовме количка како што сакаме и мм вика која е цената и таа ни вика 63 000 на ПОПУСТ :!: (тоа им е финта) :o Абе ајде ....

Сите ми викаа земете бренд количка повеќе ќе ве издржи и итн итн и ние земав германска Хартан количка абе оловоооооооо! Голема, гломазна, се е алуминиум и мека пластика, секое делче се вади и се пере, со ротирачки рачки, со гуми и амортизери, транспортер- корпи и остали стварчичи и џабе ете ја ни зафаќа само простор, а не кошташе поприлично многу. Се мислам да ја продадам и да купиме на Мекларен една чадор систем количка пошто веќе ќе почнуваме да се возиме седнати.

Мој совет не фрлајте многу пари за колички.Ако ви се како моите кои не сакаат да ја видат количката џабе фрлени пари.

20. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Кој е застапник за chipolino во Македонија или поточно каде има поголем избор на модели???