Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Cybex би требало да е подобра. Ептен на изглед ми е слична со таа што ние ја имаме и што маста и ја извадивме. Мене само тоа седиштето ме буни. Јас лично не сум за такви седишта зашто мислам дека не се удобни за спиење на поголемо дете (нозете му се некако како поткренани и свиткани во коленици кога е во легната положба), ама то е ствар на избор.
    Провери дали количката се склопува во еден дел или два (попрактично е склопување во еден дел зашто е побрзо).

Mommytobe likes this.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Ние ја имаме Киддо Круз и сум презадоволна зависи што бараш од количката.Единствена мана е што е мала корпата доле.За во кола не зафаќа простор,лесно се склопува/отвара,лесна е за возење со една рака ја возам бебе од прв ден ужива.Синко се роди крај ноември зимата си лежеше во корпата за денски дремки веќе сме 5м и до пред една недела се возевме во корпата максимално ја искористивме сега сме во транспортерот.Третиот дел не сме го пробале.Читав дека бил плиток третиот дел но иста длабочина е и Грако Ево сестра ми ја има и ја споредувам а таа е исто стабилна но по гломазна е во споредба со Киддо.Има и погломазни колички верувај.Мои 2 пријателки ја имаат Киддо и се презадоволни.Тука прочитав била жива пластика напротив многу стабилна количка ми е..Но секој зависи што и како бара од количката потребите и слично:) Јас сум задоволна :)

3. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ние го почнавме третиот дел, нас ни е супер. Бебе ужива. Корпата максимално ја искористивме, исто и транспортерот. За цената мене ми е топ.

pile30 likes this.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Јас никако да прежалам што немам количка на Консалто, шаренка, џиџана ;( ама тогаш ич не ни обрнав внимание, не ни без спремна да пазарам, по креветче појдовме, со плус количка се вративме, избор на мм, убава е, ама џиџаниве :l:

Па и сега гледам седиштатаааа :inlove: а и тоа како прле пред магаре купено е, поклон е, ме прашаа, мене сеедно :headbang:

Ама за летна ако зимам Консалто ќе биде и ниедна друга :l: ова лето се мислам дека ќе минеме без никаква, па и оваа што ја имаме многу ќе ни е, за наредно ако седи одма ќе се зима. Или може дека ќе ја носиме по одмори да се поскрши 8-|

eli25, pile30, Autumn_ and 1 other person like this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И јас ептен ги гледав. Сега ги загледувам во парк и на повеќето тркалцата се офуцани/искривени и многу шкрипат. Некако повеќе ме влече да е добра и јака, наместо џиџе.
    Нашата е qbit+ на GB.

emkaemka likes this.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Викаш а :^) Јас во живо не сум ги видела :tmi:
    Баш планирам во Маша и Медо да идам деновиве, гледав една бебе/кукла, па ќе ги простудирам, па ќе ми олесни или ќе пекам уште :D

Инаку на мојава не знам шифра за гумите ама се цврсти, ни шетаат, ни чкрипат :)

kukla21 likes this.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Косато гигл моделот е потполно ист како кидо јук моделот. Ништо чудно да се на исто место произведени, само овие да имаат поџиџани шари :D

kukla21 and emkaemka like this.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Има некоја искуство со оваа количка?

kolicka.jpg

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Јас ја имам добра е. :)
    Лесна е за носење транспортерот најмногу го искористивме, многу сакаше да спие во него.

TeddyGrey likes this.
  10. Autumn_

Autumn_ Популарен член

За цената е одлична. Само транспортерот е прилично мал, иако е до 9кг, го искористивме до 7кг и стана претесен. Не е маана само кај овој транспортер, Грако на пример се доста поголеми. Јас се покајав што не купив таква.

TeddyGrey likes this.
  11. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Девојчиња, да Ве прашам за количка за близнаци... Барам и ниту една не ми се свиѓа, се ги гледам тие единечните и мн ми се поубави... е сега, дали има некоја искуство со тие адаптери за поврзување на 2 колички? Колку се стабилни? Да си купам 2 убаи исти и да си ги поврзам :D:inlove:

12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Во Либерта Бебе Центар имаш убави за близнаци

13. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Ја видов на Бебето, околу 38000, цел воз.. и плус не ми се свиѓа едно под/над друго, едното мислам ќе биде стално мавано од другово :D

ZAHRA likes this.
  14. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

7DCD732B-936D-4907-B4E1-19FDCDB64940.png Мислење за оваа количка?

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

У
    Убава е :). Ако ти се допаѓа, не се мисли многу, земај ја.

Mommytobe likes this.
  16. didisi

didisi Популарен член

Vaka mnogu ubavo izgleda

Mommytobe likes this.
  17. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Si ja zemav i stvarno e ubava, lesna e za sklopuvanje i vozenje, siroka korpa, nz pozicijata na transporterot dali e kako sto treba,zosto ne ni znam kako e pravilno...no nesto zabelezav i toa od kako ja kupivme i denes ja sklopivme...nema reverzibilno sediste...sto mislite toa e golema mana ili moze da se projde i bez toa? Mi se skrshi cel kejf

18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Добро е седиштето да се мести на две страни. Ако не ти се допаѓа, замени ја, или врати ја.

19. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Не знам дали овие од loco croco би ми ги вратиле парите, а др од кај нив не ми се свиѓаше...уууффф зошто не забележав порано :( колкав временски период детенцето се вози во седиште свртено накај мајката ?

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Зависи. Јас ја возам и така и така. Имам 2 колички. Летната секако е само завртена нанапред и бебе не прави проблем кога е во неа и не ме гледа. Во другата јас си ја вртам према мене кога се успива или ќе и се приспие, чисто да контролирам ситуација. Реално, нема некоја "must have" потреба.

Lolipop23 and emkaemka like this.