Cybex би требало да е подобра. Ептен на изглед ми е слична со таа што ние ја имаме и што маста и ја извадивме. Мене само тоа седиштето ме буни. Јас лично не сум за такви седишта зашто мислам дека не се удобни за спиење на поголемо дете (нозете му се некако како поткренани и свиткани во коленици кога е во легната положба), ама то е ствар на избор. Провери дали количката се склопува во еден дел или два (попрактично е склопување во еден дел зашто е побрзо).
Ние ја имаме Киддо Круз и сум презадоволна зависи што бараш од количката.Единствена мана е што е мала корпата доле.За во кола не зафаќа простор,лесно се склопува/отвара,лесна е за возење со една рака ја возам бебе од прв ден ужива.Синко се роди крај ноември зимата си лежеше во корпата за денски дремки веќе сме 5м и до пред една недела се возевме во корпата максимално ја искористивме сега сме во транспортерот.Третиот дел не сме го пробале.Читав дека бил плиток третиот дел но иста длабочина е и Грако Ево сестра ми ја има и ја споредувам а таа е исто стабилна но по гломазна е во споредба со Киддо.Има и погломазни колички верувај.Мои 2 пријателки ја имаат Киддо и се презадоволни.Тука прочитав била жива пластика напротив многу стабилна количка ми е..Но секој зависи што и како бара од количката потребите и слично Јас сум задоволна
Ние го почнавме третиот дел, нас ни е супер. Бебе ужива. Корпата максимално ја искористивме, исто и транспортерот. За цената мене ми е топ.
Јас никако да прежалам што немам количка на Консалто, шаренка, џиџана ама тогаш ич не ни обрнав внимание, не ни без спремна да пазарам, по креветче појдовме, со плус количка се вративме, избор на мм, убава е, ама џиџаниве Па и сега гледам седиштатаааа а и тоа како прле пред магаре купено е, поклон е, ме прашаа, мене сеедно Ама за летна ако зимам Консалто ќе биде и ниедна друга ова лето се мислам дека ќе минеме без никаква, па и оваа што ја имаме многу ќе ни е, за наредно ако седи одма ќе се зима. Или може дека ќе ја носиме по одмори да се поскрши
И јас ептен ги гледав. Сега ги загледувам во парк и на повеќето тркалцата се офуцани/искривени и многу шкрипат. Некако повеќе ме влече да е добра и јака, наместо џиџе. Нашата е qbit+ на GB.
Викаш а Јас во живо не сум ги видела Баш планирам во Маша и Медо да идам деновиве, гледав една бебе/кукла, па ќе ги простудирам, па ќе ми олесни или ќе пекам уште Инаку на мојава не знам шифра за гумите ама се цврсти, ни шетаат, ни чкрипат
Косато гигл моделот е потполно ист како кидо јук моделот. Ништо чудно да се на исто место произведени, само овие да имаат поџиџани шари
Јас ја имам добра е. Лесна е за носење транспортерот најмногу го искористивме, многу сакаше да спие во него.
За цената е одлична. Само транспортерот е прилично мал, иако е до 9кг, го искористивме до 7кг и стана претесен. Не е маана само кај овој транспортер, Грако на пример се доста поголеми. Јас се покајав што не купив таква.
Девојчиња, да Ве прашам за количка за близнаци... Барам и ниту една не ми се свиѓа, се ги гледам тие единечните и мн ми се поубави... е сега, дали има некоја искуство со тие адаптери за поврзување на 2 колички? Колку се стабилни? Да си купам 2 убаи исти и да си ги поврзам
Ја видов на Бебето, околу 38000, цел воз.. и плус не ми се свиѓа едно под/над друго, едното мислам ќе биде стално мавано од другово
Si ja zemav i stvarno e ubava, lesna e za sklopuvanje i vozenje, siroka korpa, nz pozicijata na transporterot dali e kako sto treba,zosto ne ni znam kako e pravilno...no nesto zabelezav i toa od kako ja kupivme i denes ja sklopivme...nema reverzibilno sediste...sto mislite toa e golema mana ili moze da se projde i bez toa? Mi se skrshi cel kejf
Не знам дали овие од loco croco би ми ги вратиле парите, а др од кај нив не ми се свиѓаше...уууффф зошто не забележав порано колкав временски период детенцето се вози во седиште свртено накај мајката ?
Зависи. Јас ја возам и така и така. Имам 2 колички. Летната секако е само завртена нанапред и бебе не прави проблем кога е во неа и не ме гледа. Во другата јас си ја вртам према мене кога се успива или ќе и се приспие, чисто да контролирам ситуација. Реално, нема некоја "must have" потреба.