Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.981
    Допаѓања:
    32.117
    Cybex би требало да е подобра. Ептен на изглед ми е слична со таа што ние ја имаме и што маста и ја извадивме. Мене само тоа седиштето ме буни. Јас лично не сум за такви седишта зашто мислам дека не се удобни за спиење на поголемо дете (нозете му се некако како поткренани и свиткани во коленици кога е во легната положба), ама то е ствар на избор.
    Провери дали количката се склопува во еден дел или два (попрактично е склопување во еден дел зашто е побрзо).

На Mommytobe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Ние ја имаме Киддо Круз и сум презадоволна зависи што бараш од количката.Единствена мана е што е мала корпата доле.За во кола не зафаќа простор,лесно се склопува/отвара,лесна е за возење со една рака ја возам бебе од прв ден ужива.Синко се роди крај ноември зимата си лежеше во корпата за денски дремки веќе сме 5м и до пред една недела се возевме во корпата максимално ја искористивме сега сме во транспортерот.Третиот дел не сме го пробале.Читав дека бил плиток третиот дел но иста длабочина е и Грако Ево сестра ми ја има и ја споредувам а таа е исто стабилна но по гломазна е во споредба со Киддо.Има и погломазни колички верувај.Мои 2 пријателки ја имаат Киддо и се презадоволни.Тука прочитав била жива пластика напротив многу стабилна количка ми е..Но секој зависи што и како бара од количката потребите и слично:) Јас сум задоволна :)

На eli25, emkaemka, Mommytobe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Ние го почнавме третиот дел, нас ни е супер. Бебе ужива. Корпата максимално ја искористивме, исто и транспортерот. За цената мене ми е топ.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    109.253
    Јас никако да прежалам што немам количка на Консалто, шаренка, џиџана ;( ама тогаш ич не ни обрнав внимание, не ни без спремна да пазарам, по креветче појдовме, со плус количка се вративме, избор на мм, убава е, ама џиџаниве :l:

Па и сега гледам седиштатаааа :inlove: а и тоа како прле пред магаре купено е, поклон е, ме прашаа, мене сеедно :headbang:

Ама за летна ако зимам Консалто ќе биде и ниедна друга :l: ова лето се мислам дека ќе минеме без никаква, па и оваа што ја имаме многу ќе ни е, за наредно ако седи одма ќе се зима. Или може дека ќе ја носиме по одмори да се поскрши 8-|

На eli25, pile30, Autumn_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас ептен ги гледав. Сега ги загледувам во парк и на повеќето тркалцата се офуцани/искривени и многу шкрипат. Некако повеќе ме влече да е добра и јака, наместо џиџе.
    Нашата е qbit+ на GB.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.835
    Допаѓања:
    109.253
    Викаш а :^) Јас во живо не сум ги видела :tmi:
    Баш планирам во Маша и Медо да идам деновиве, гледав една бебе/кукла, па ќе ги простудирам, па ќе ми олесни или ќе пекам уште :D

Инаку на мојава не знам шифра за гумите ама се цврсти, ни шетаат, ни чкрипат :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Косато гигл моделот е потполно ист како кидо јук моделот. Ништо чудно да се на исто место произведени, само овие да имаат поџиџани шари :D

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Има некоја искуство со оваа количка?

kolicka.jpg

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Јас ја имам добра е. :)
    Лесна е за носење транспортерот најмногу го искористивме, многу сакаше да спие во него.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    За цената е одлична. Само транспортерот е прилично мал, иако е до 9кг, го искористивме до 7кг и стана претесен. Не е маана само кај овој транспортер, Грако на пример се доста поголеми. Јас се покајав што не купив таква.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Девојчиња, да Ве прашам за количка за близнаци... Барам и ниту една не ми се свиѓа, се ги гледам тие единечните и мн ми се поубави... е сега, дали има некоја искуство со тие адаптери за поврзување на 2 колички? Колку се стабилни? Да си купам 2 убаи исти и да си ги поврзам :D:inlove:

12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Во Либерта Бебе Центар имаш убави за близнаци

13. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Ја видов на Бебето, околу 38000, цел воз.. и плус не ми се свиѓа едно под/над друго, едното мислам ќе биде стално мавано од другово :D

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    7DCD732B-936D-4907-B4E1-19FDCDB64940.png Мислење за оваа количка?

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    4.254
  16. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
  17. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Si ja zemav i stvarno e ubava, lesna e za sklopuvanje i vozenje, siroka korpa, nz pozicijata na transporterot dali e kako sto treba,zosto ne ni znam kako e pravilno...no nesto zabelezav i toa od kako ja kupivme i denes ja sklopivme...nema reverzibilno sediste...sto mislite toa e golema mana ili moze da se projde i bez toa? Mi se skrshi cel kejf

18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    4.254
    Добро е седиштето да се мести на две страни. Ако не ти се допаѓа, замени ја, или врати ја.

19. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Не знам дали овие од loco croco би ми ги вратиле парите, а др од кај нив не ми се свиѓаше...уууффф зошто не забележав порано :( колкав временски период детенцето се вози во седиште свртено накај мајката ?

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Зависи. Јас ја возам и така и така. Имам 2 колички. Летната секако е само завртена нанапред и бебе не прави проблем кога е во неа и не ме гледа. Во другата јас си ја вртам према мене кога се успива или ќе и се приспие, чисто да контролирам ситуација. Реално, нема некоја "must have" потреба.

На Lolipop23 и emkaemka им се допаѓа ова.