Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    На овие што ги гледам сите им се прикачува транспортерот, а што е спуштање до нулта?:D Да се расклопува? Имаш некоја да ми препорачаш ? Кога ги гледам се залетувам по дизајн и бои. (facepalm):D

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Летните колички обично се полесни. На голем дел наслонот им стои на 90 степени фиксно. Твоето бебе нема да седи до 6 месеци. Транспортер ептен ќе ти брка работа, за во кола, а и бебињата многу сакаат да нанаат во него :) Корпа не ми е маст хев :)

Јас ја имам оваа. Се мести на неа транспортер. Ама каква и да одбереш верувам повеќе ќе ти брка работа, а обично и поефтини се :) Знам мерак е за "голема" количка, ама ако треба сама да ја носиш, креваш, гледај практична страна.

https://www.mypram.com/en/gb-qbit-plus-buggy.html

На Среќичка, Lizi, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    @kukla21 многу ти благодарам за советот.:)

4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    И јас од оваа гледна точка би ти рекла летна, што полесна, ама секако и цврста, корпа не ти ни треба, конкретно ние едвај ја искористивме (читај ич). Шетавме со транспортерот, никогаш корпа од дома не извадив, прекомплицирано ми стоеше, по дома демек да спие во корпа боже сачувај и си поседе низ куќа, ја погледавме, па сега веќе ја собрав (уствари пред речиси 2м беше тоа).

А бебе во корпа да симнуваш ти е луксуз :rofl: ај што нема каиши ОК, ама зема во предвид дека се туч тешки корпите и гломазни/големи (барем мојава е таква), плус бебе (и бебето од 1м па надаље ми е машала), торба на грб (што ми текнало сум ставила, да не притреба нели) :sweat:
    Тешко секако ќе ти биде сама да бараташ, па затоа оди на што попрактично и полесно :)

На bubac, snegulkata, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Taka e ... i jas korpa nemam izvadeno od doma... moze da ja iskoristis samo ako zivees vo zgrada so lift i setas niz naselba... i tak da izlezes od doma da nemas vnesuvanje vo kola vadenje stavanje ....

На bubac, emkaemka и mimiiiii им се допаѓа ова.
  6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    А јас баш се филмав да се шетам со корпата, што ти прави неискуство.
    :D:D(facepalm)

На kukla21 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Јас не ни гледам колички со корпа.
    А и сега читам дека добро постапувам :)

Јас гледам, тој делот што е главниот(не знам како се вика) да се спушта како корпа и после да се исправа како седиште.
    Мене така бар најпрактично ми изгледа.

А што е разликата помеѓу летна количка што се спушта до нулта, на која може да се закачи транспортер и зимска количка која го може истото???

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    Куќа сум јас, имам можност да ми седи долу и само да ставам бебе и во поход, ама пак не ја вадев, плус бебе склетно, сака да разгледува, од неа затворен видик..

^^ а за прчење и јас имав планови ама не се реализираа :rofl:

На didisi, kukla21 и mimiiiii им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    @mimiiiii исто би рекла како Кукла и Емка.
    Ќе знам за второ летна лесна со опција за транспортер плус. Посебно за вакви како мене сами по цел ден. Да не се моите во близина да дојдат да прифатат нешто не знам како би слегнала.
    Торба +бебе + количка :drunk:
    А не сме и ние на високо. Мал зграда е и лифт нема.

Корпата и јас ја пензионирав. Ја сакаше на почеток, на месец дена кога не разбираше ништо. Колку повеќе почнаа да му се отварат видиците толку не ја сака. :D Во транспортерот ужива.
    Само мајка ми е упорна со ставање детето во корпа, а и сама гледе дека не сака.
    Ама не , да си било испруженко. (facepalm)
    Од оваа гледна точка корпа ич не земам.
    Бебе е 2+, а веќе ја пензиониравме. Па сега види колку ,,многу,, ја користевме.:D

На Chantal, eli25, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Летната би требало полесна да е.

На Среќичка, eli25, TeddyGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Оваа летна количка што ти ја препорачува кукла сега е на 20% попуст во крш. Има опција и за дополнително транспортер на неа да се стави.

За корпата се е индивидуално. Ние на пример ептен ја искористивме. Бебе спиеше во неа преку ден до пред пола месец (ама моево е уште џивџан). За шетање во маало првите два месеци исто многу се најде (ама во зграда со лифт сум) и за кога патувавме си спиеше во неа.

На Среќичка, pile30, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Па, рамот е едно 9 кг. Плус дете и транспортер минимум 15, за неколку месеци 20. :)
    Корпата ни беше за спиење по дома. Бебе беше посигурно во неа дека оградено. На три месеци ја собравме, некако мала веќе беше. Многу важно е каква кола имате, за рамот да стои внатре. Голема кола ти треба. ;)
    Јас имам и летна чико. Кога ја возев прв пат мислев ќе ми испадне детево. Мали тркалца, силиконски, количката малтене само платно. Многу голема разлика. Убава е кунертот, ама гломазна и тешка. За мене многу посигурна кога бебе е во неа, отколку летната. Со транспортерот е ептен компактна. Не носиш ништо плус, се ти собира доле во корпа. Зависи што сакаш. :)

На emkaemka и mimiiiii им се допаѓа ова.
  13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Девојки фала многу за советите дури сега гледам колку немам поим. :rofl::rofl::rofl:

На emkaemka и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Leo_29 зависи од количката. Оваа јас што ја имам баш е стабилна. Нема споредба во тркалцата со обичната, ама па нема какл да е лесна ако има такви тркалца :)

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Летната е полесна во принцип. Ама тоа значи помали тркла, седиштето гледа само напред, помала корпа за пазарење и слично.
    „Нормалната“ количка е погломазна ама има повеќе опции. Седиштето има опција да се врти кон мајката или обратно, тркалата се поголеми,помеки, има подобра амортизација, поголема корпа и слично.

КОја ќе се купи зависи од потребите на оној што ќе ја користи количката. Јас на пример немам купена летна количка зашто таа големата ми е прилично практична и ептен лесна за буткање (многу управлива). Немам проблем асо тежината бидејќи имам лифт во зграда и побитно ми беше голема корпа, голема насрешница за заштита од сонце и слично од лесна количка.

На eli25, Leo_29, didisi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mommytobe

Mommytobe Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Prashav i mi vikaat da cekam uste dve nedeli ke dobiele nov model,da sum go videla i nego,mene ne mi se ceka a izgleda i na beba saka pobrzo da se zapoznaeme...a i sakam da si kupam od tuka kaj nas ja ima na popust graco evo 16.000 so plus takvo krevetce koe se sobira... ama ne znam sto ke bidi mozi nema da vratat pari
    Ovaa beshe 17.490 ne znam dali bi mi gi vratile bez problem

Последна измена од модератор: 8 мај 2018
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Можат да ти предложат да чекаш, ама не мораш да чекаш.
    Не те тераат со сила, колку што сфатив.
    Кажи дека не е за чекање работата, дека ти треба побрзо, а не за 2 недели.
    Одма си ја вратила и мораат да ти ги вратат парите.

18. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Така е, се сложувам.
    Само си кажав од искуство, кунертот е ко да си возел гломазен луксузен џип, а ова малово е ко пегличка без серво. :angel:
    Иако, намената за која е купена, ја исполнува. Летна количка си е летна. ;)

19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Каква летна количка...абе стан во зграда со лифт купување :rofl: :rofl:

Јас сум на 4. Кога беше мала во транспортер, а другиот дел ми седеше во кола. Сега цела количка ми е во кола. Слегувам со неа, ја седнувам во седиштето за кола додека вадам и монтирам количка, па ја местам неа. Некогаш кога ќе помислам што ме чека ми се плаче, ама пусто дома да не се седи ама па и греота е дома да се седи :rofl:
    Се тешам сега уште малку да купам некое точаче, па помалку комплицирано ќе е :)

На Belabelinakinder, didisi, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

И ние максимално ја искористивме корпата:) дека крај ноември родени и пред 40дена ние се шеткавме стуткани во скафандер ќебе и низ маало(живеам во зграда со лифт) а и дека синко спанко си е и си уживаше до пред 1м во корпата.Сега сме 5м и тежи 7кг во транспортерот исто ужива и нана кога се шеткаме.Мислам и јас дека се е индивидуално од бебушот тој како сака:)

На Ano и Среќичка им се допаѓа ова.