Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Јас па обратно искуство имам. До 5 месеци на корпата маста и ја извадивме :) Може дека од старт се навикна да спие во неа, и од кога се стопли секој ден одев кај моите и во неа си спиеше бебуш :) е сега моите живеат на 7мин од мене, во зградата имам 5 скали за симнување ама со корпата не можев сама. Има и предности и слабости.
    Е сега а од кога "порасна" бебуш во неа ми спие кучето и не сака на ниедно друго место :worried:

И на двете ептен ни се погоди количката. Синко го обожава третиот дел, и низ дома така работам. Тој во количка и со мене, ептен домаќинче дете ќе биде хахахаха

Последна измена од модератор: 9 мај 2018
    На pile30, Ano и mimiiiii им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Зависи до количката. Има една на макси кози (па и мојава) за кои споредбава не важи. Тркалцата не се воопшто слаби.
    И секој треба да гледа практично како му е најдобро. Може автобус сакам да возам, ама немам кај да го паркирам. Ќе го купам ли?
    Стојам на тоа дека од 1ви спрат без лифт тешко е сам со бебе.

На duffi, Leo_29 и Ano им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    16.991
    И ние корпата максимално ја искористивме мислам дека дете нејќеше нигде да спие освен таму.Во неа шеткавме во неа спиевме маста и ја извадивме :)

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Mnogu prakticna mi izgleda... crla se sklopuva nema vadenje delovi

Прикачени фајлови:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.206
    Допаѓања:
    4.887
    Сакам да купам количка за син ми која лесно се склопува за во кола и да има реверзибилна рачка.
    Го гледав овој модел:
    http://bebesupermarket.mk/?p=21576

Има ли некој ваква количка или слична да ми препорача, и да е со пристапна цена?

6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    17.644
    По мое мислење најпрактични се количките кај кои корпата се прави седиште. Јас имам таква и максимално ми е искористена. До 4/5 месеци ја користев корпата. Бебе обожаваше да спие во неа. Сега ја користиме како количка за 6+. Кога заспива бебе во неа, ги откопчувам каиши и ја правам корпа, за да спие легната. Транспортерот исто. Максимално искористен 6 месеци, потоа купивме седиште.
    Инаку имам Торнадо т4 прелесна количка, сегде сама ја пентарам.

На VDT2906 и bella12 им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.352
    Допаѓања:
    8.663
    Јас имам смешно прашање ама немам кој друг да прашам и ке прашам тука :D
    Сакам обичната количка да ја оставам во мк, а летната да ми остане тука (сеуште не сум купила) зошто со количката ми е тешко секое излегување од дома. Симни конструкција, па јас со транспортерот и ташна. Е сега дали зимно време сепак ке ми треба обичната или може и летната да се користи?

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Локо Кроко
    B0025191-5FE2-48DD-8F73-90009AF78F36.jpeg

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Баш сега ми излезе дека се намалени на макси кози, маж ми ги гледал пред некој ден стабилни му се чинеле.
    Фала на инфо, денес ќе прошетам да ги видам и јас.:)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Макси кози се едни од подобрите. Транапортерите и седиштата се класа за безбедност. Нема утка! :)

На CurlyBlossomGirl, bubac, Coco31 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Сакам да споделам на кратко за класична во однос на летна количка. Нормално ова е само мое искуство и нормално дека се зависи од количката која се користи. Конкретно ние имаме кидо џук, а сега добивме на користење летна мадркер урбанајт.

Летната е физички полесна. Бидејќи е чадор систем автоматски е покомпактна и полесно се складира при транспорт. Поудобна е за спиење зошто за разлика од кидото каде спуштањето е со ротација (па ноџињата одат нагоре кога се спушта наслонот) овде се спушта само лежиштето.
    Е сега и покрај тоа што и двете имаат амортизери, летната многу повеќе се осеќаат нерамнини и вибрации(ова јас на рачка осеќам, што значи и детето повеќе осеќа) што си доаѓа како последица од малите тркала. Мене ми е потешка летната за качување, спуштање на тротоари ( незнам дали е заради тркалата или заради рачката).
    Бидејќи летната нема споена рачка, тешка е за управување со една рака. Што значи јадење сладолед додека буткате количка е тешко:rofl:, а уште потешко ако би требало да носите дете во рака и да ја буткате количката. Просторот за складирање под количката кај летната е помал.

Се надевам на некого ќе помогнам при изборот на количка. И една препорака, ако купувате летна, гледајте да е со споена рачка, зошто вака навистина е тешка за управување.

На sanja.burgundy, bubac, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  13. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.206
    Допаѓања:
    4.887
  14. Girisham

Girisham Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    943
    Jas ja imam. Se sklopuva mnogu lesno. Rackata e reverzibilna. Ja zedovme od Lotus M od Strumica. Imaat mnoogu modeli , a i cenite ne im se visoki.

15. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Здрaвo мaјки и идни мaјки :), сaкaм дa прaшaм зa мислење дaли некoјa oд вaс кoристелa кoличкa нa мaркaтa cbx и кaкo сте зaдoвoлни. Истo дa прaшaм и дaли кoличките сo дупли тркaлa се пoпрaктични или тие сo единечни. Фaлa мнoгу и убaв ден нa сите

16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.206
    Допаѓања:
    4.887
    Screenshot_2018-05-19-22-03-52.png Screenshot_2018-05-19-22-03-14.png Screenshot_2018-05-19-22-02-59.png
    Денес купив количка gracco,многу лесно се управува,удобна и комотна, лесно се склопува со една рака и не зафаќа многу простор склопена.Презадоволна сум.Ја купив на акција 6000 ден.

На victoria, Lolipop23, @nchy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. @nchy

@nchy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    127
    Убaвa кoличкaтa сo здрaвје дa си јa кoристите. А oд кaде јa зедoвте? И ние сме вo пoтрaгa :)

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.206
    Допаѓања:
    4.887
    Благодарам, во Куманово ја купив во Детска куќа.

19. Diva_ma

Diva_ma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    352
    Здраво девојки,да прашам некоја да знае каде и дали во мк се продава количка за близнаци на stokke или mima. Дали има застапник за нив. Позз

Прикачени фајлови:

20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    2652F466-96E8-47DC-BA6E-4E9616C22C0F.png
    55F037CF-8F0D-47D7-8E23-BF5CE47BE3A6.png

Искуства,мислења за овие колички?