Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Оваа на luxor јас имам видено и многу е убава и лесна ја свртев два три круга низ продавницата ми се допадна.. а ова на другава не сум ја видела планирам да отидам па ќе се одлучам

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Ние ја меркавме ама не ја купивме. Убава количка ми е. @pile30 ја има она баш не беше задоволна

3. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Јас ја имам мој совет е да не ја купуваш

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.275
    Допаѓања:
    76.334
    Гледај да има подолго покривче, повеќе да се пушта и доле корпата да е поголемка, бар на мене ептен корисна ми е корпата... :) А на Кидо погоре количката како што гледам и покрив краток има и премала корпа...

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Девојки од прилика до колку месеци може да се вози бебе во транспортер на количка, дека термин ми е декември па не планирам да купувам корпа, евентуално ако количката не е 3 во 1 или 2 во 1, мада таа што ја меркам оди се’ посебно

6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    До една година обично стои во упатството или до кај 12/3 кг. Ама јас мислам се додека не му се смали. Тоа може да биде многу порано или подоцна, во зависност од детето. Мене ми објаснија дека се додека му е удобно и го збира кај главчето е ок, ако му висат малку ноџињата, ама мислам дека по самото дете ќе забележиме кога ќе му се смали и ќе треба да преминеме на седиште. Јас би преминала порано, не би чекала година. А, за почеток ти е доволно количка само со транспорер, без корпа. Јас ич не ја сакам мојата дека е со корпа и баш се прашувам дали ќе ја сака бебе и дали ќе ја искористам.

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.837
    Допаѓања:
    109.302
    Јас бебе ич не возев во корпа, транспортерот го искористивме максимално, имаше адаптер за количката па до кај 5-6м во него го возев и шетав. Може и повеќе ако сака да седи бебе, мојов не сакаше повеќе ради затворен видик и што сакаше да седи, па преминавме во количка, па ни таа не ја сакаше баш, е во летната му се стори меракот :D

На TeddyGrey и Dina911 им се допаѓа ова.
  8. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448
    Јас ја имам црно белата варијанта но камо сега да ми е паметот...да изглед има преубав,лесна за управување ме собира секаде...роден е син ми крај ноември по 40ден.го шетав во корпата се до 4м.дека беше ситничок...потоа преминавме на транспортерот се до 6м кога веќе седеше го ставивме и третиот дел...тој уживаше и ужива во количката но една маана...корпа премала што мене ми треба за ќебенце,јакниче,нешто ситно за бебе не ми е битно за пазарење но корпа треба...јас не размислив воопштона тоа...а и ме посоветува никој...за склопување не возам се сум со сопругот кога треба да се склопи и тој си ја става...
    По 11м почна да крцка ја однесов ми ја подмачкаа но така се разочарав кога сфатив дека не може да се пере да се извади со еден потег што и тоа е многу битно...со мерак ја купивме една гребнатинка нема многу ја чувам но сепак едвај чекам на пролет да купам летна...за одржување не прашав(моја грешка) за корпата утка жива...а за стреата ставав тетра пелена но на кратка релација кога одев некаде тоа ај не ми беше нешто проблем...се на се не би ти препорачала за оваа количка...Киддо Џез е таа има корпа убава колку цела количка камо таа да си ја земев тогаш ;(
    Читам сите пишувате ,,ја провозив низ дуќан,, таму на рамно сите лесно идат гледајте да е функционална за вашите секојдневни потреби да ги задоволи...склопување...корпа...стра се е битно....јас до 7-8м месец супер ми беше но сега со поголемо бебе потребите ми се зголемија и мака ми е што дадов толку пари и нервози сега си кркав...

На Martka, Coco31, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    @Milaaa911 и @emkaemka фала ви за советите, така и ке биде изгледа, докај 6-7 месеци ке пробам во транспортер па после во количка. Инаку еве која ја меркам јас:
    http://gb-online.com/en-en/strollers/maris-2/

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Прекрасна е. Ја имам видено низ град и ми изгледа многу лесно и компактно.

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.837
    Допаѓања:
    109.302
    Зимај ја и ич не се мисли, летната ми е обит+ авионче е, гледам на оваа корпата долу и е баш голема, па ќе имаш да пикаш, пикаш ехехееее :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Па искрено оваа количка прво влегување во Крш од толку колички ми влезе одма во око. Да, има голема корпа долу, се склопува заедно со седиште и не беше многу тешка. Е сега нема додатни работи како другите колички од типот торба, дршач за чаша, зимска прекривка ама па ми личи лесна за управување

На emkaemka и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Држач за чашка ќе си купиш. Се монтира многу лесно. Од страна има едни тркалца на нив пишува gb и можр ти се чинат декоративни, ама нив се закачува чашката :) Зимска покривка ќе си купиш посебно, ако ти треба. Мене не ми затребала. Ќе си покриеш бебе со ќебенце ако треба.
    Нема утка со ГБ. Бар моето искуство е такво.

На Dina911 и emkaemka им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.837
    Допаѓања:
    109.302
    Држач за чаша, за кеси, чадор можеш се да си купиш, зимска прекривка и не е неопходна ствар, купи дебело плишано ќебе и покриј убаво бебе, уствари има и се купуваат баш мекани убави од внатре прекривки, не знам каде ама гледав некаде, ако ми текне ќе ти пишам, па погледни :)

На Dina911 и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Фала ви девојки, да добијам зелено светло од доктор за шетање и одма одам да ја купам :*

На emkaemka и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Земи си 2 во 1, корпата според мене е непотребна воопшто и неискористена

17. anetass

anetass Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    35
    Која цена е количкава? Не можам да ја најдам на сајтот на Крш.. 2во1 е?

18. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас ја гледав во Крш во Џамбо, количката беше околу 38-40.000, а транспортерот 12.000. Има и за 4-5000 поевтина верзија дека баш оваа била дизајнерска.
    Инаку се оди посебно, не е 2 во 1

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не ти се исплати толку пари за транапоетер. Чувај парите за седиште.

На emkaemka и Dina911 им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.837
    Допаѓања:
    109.302
    @Dina911 можеш и вакво да користиш за зимска прекривка :)

А ич не ми текнува каде гледав поинакви :doh:

Шанел преубаво е ова, ама стварно не е убаво бебе во вакво да спие, освен ако не е мрзарник во собата :smirk:
    Инаку од каде е, цена?
    Да купам и јас ако не, па стварно тенкот да ставам во оглас :bandit: