До транспортерот е . Транспортерите има ги користат и после годинка . Моделот може да е плиток , несоодветен , краток итн. Битно е кај главчето соодветно да леже .
Колку се разочарав од Maxi cosi количката не можам да ви опишам, а со таков кеиф ја бирав... Искрено катастрофа, не да да не вреди за парите туку ич не вреди. Ко прво пишуваше дека е од раѓање па натака ама потпирачот не се спушта до крај,второ рачката за буткање се клати горе доле и тешко се управува, за да качам на тротоар тешки маки...едвај ја подигнувам, заслонот што штити од сонце не се спушта до крај, па така бебе ем лежи на косо ем гледа у платно, се на се заникаде... А и рачката за буткање ако е на најниско ниво ...кога буткам си ги удирам нозете у тркалцата
И мојата рачка се клати, ама намерно е така. За наслонот, сигурно не иде до крај? Виде и на туторијали дека е така?
@kukla21 И за рачката прашав во продавница, и за наслонот, толку е, не иде повеќе. За рачката не ми е јасно што е поентата да се клати... Оваа количка не е по мој вкус, освен естетски и материјалите на кои лежи бебето што се памук, друго ништо не ми се свиѓа. Сакав и корпа да си купам, ја ставив на рамот да пробам, се клати... Бебе со главчето удолу... Не ми се свиѓа...
И мене ме интересира мислење во врска со количката? Која и е цената и од каде може да се купи? Јас прашував во Лотус М Струмица 6500 ден, но торба немаше со неа.
I jas se mislev za nea, no pred nekoj den ja vidov niz grad setaat bebe bo nea i i nekako ne mi se bendisa, se klatese po plostad i ulica kolickata, nestabilna mi deluvase ns mi ostavi vpecatok, a se mislev i jas za nea. Devojki kazete koja bese prodavnicata vo Bugarija za poeftina detska oprema, kolicki i slicno, barav nemozev da naidam, pisuvase nekade.
Јад имам Кидо Круз и таа исто се клацка и рачката и цела рамка реагирав за време на гаранција ми рекоа дека е тоа така поради ублажување на ударите или тумбите(дупки) за бебе да не осеќа непријатности...евр и @kukla21 истото и го кажале...
Моето е зимно бебе и корпата најмногу ја искористив. Тркалата на количката и се вадат за миење и предни и задни. Бебето и дома спие во корпата кога не можам сама да ја оставам во кревет преку ден. Стабилна е скроз, малку е гломазна за во гепек али не е страшно. Ако ја има доле маркава ја препорачувам: https://www.babyartikel.de/prod/joi...|Topseller Input-Category-Brand|GTS-cat-brand
Мене една бременост малце ми е да одлучам за количка. Сите викаат не се замарај, ама како кога имам мерак. Обично сум многу одлучна, прв пат да ме стрефи вакво нешто Настрана моделот, јас сакав да ве прашам за боја? Црна или сива? Велат црната може да бледее, смокички кога ќе се залепат ела исчисти ги, летно време во Скопје жешко итн. Ама па многу ми се поелегантни. Совет?! За модел ми се вртат неколку опции, уште размислувам.
Јас не би купила никогаш црна количка за бебе и многу се нервирав кога купував што немаше избор. Бебе е, јас да има најшарената би ја купила и тоа ја гледа се радува.
Јас имам црна. Во однос на чистење и бледеење не сум имала проблем. 3.5 години веќе ја користам. Во однос на сонце си има ув заштита и тоа е тоа. Презадоволна.
На сите колички се клати рачката, намерно е тоа така направено за да има амортизација при нерамен терен. А како што ни се улиците за грев во државава, баш е и корисно Јас имам Egg, и исто се клати при управување.
Мојата е црна, скај Не сум имала мака за чистење иако во багаш доста ми се изгреба со една влажна марамичка цела се чисти.. И мене црна боја ми е најелегантна
Јас имам шарена на Косато. Бебе ќе полета од среќа коа ќе го ставам во неа, ја гледа се радува и сум пресреќна. Плус што ми е практична, убава, стабилна, ми ја собира во кола.... Немам ни една замерка за количкава. Топло ја препорачувам