Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Јас ја имам најодвратна количка се каам 100 патк што ја купив. Толку е тешка неможам да ја поместам да ја симнам по скали, дремам дома додека не дојде маж ми да ја симне. Коа ќе ја склопиш е преееголема не ни ја собира во багажник па корпата ја ставам на седиште. Опција за малку да му го кренеш главчето немаш или јас не се снаоѓам значи или ќе седи или ќе лежи неможам да го кренам на 45 степена. Јас онлине ја порачав и многу се зезнав. Подобро земи си класична количка ова со корпиве како тенк да имам дома пола соба количката ми зафаќа

2. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.548
    Мајки искуство со оваа летна количка од Maxi Cosi или некоја слична? SmartSelect_20190403-144436_Samsung Internet.jpg

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Јас ја меркав на почеток ама многу мислења прочитав дека е премала, односно дека е само за бебе, кога ќе попорасне дететот не го собира. Инаку многу лесна и практична е.

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ние оваа ја купивме од КРШ.За разлика од вашиве што ги гледам оваа е ептен нискобуџетна :smirk:
    FB_IMG_1554451700399.jpg

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Јас ја имам оваа количка и е одлична и во најмалиот лифт ја собира.
    Лесна е многу,малце се мана тркалцата нас едното ни се расклати но има гаранција и може да се однесе да го средат.
    Ти имаш и за 6500 имитација на овие поскапиве ама не личат на ништо ги гледам во паркче.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.080
    Допаѓања:
    179.151
    Ништо тогаш.. ја додуша само на интернет ја гледав па фина ми изгледаше. Од денеска ќе прошетувам да видам што има по продавници..

7. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Дали некој ја има оваа количка(chicco duo/trio) и да сподели искуства ? Ме интересира дали е лесна, дали без корпата седиштето се спушта до 0 ниво за бебе...

Прикачени фајлови:

8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

И оваа ја гледав, седиштето не се спушта до доле и се користи за седење само, за над 6 месеци, а додека е бебето помало треба или корпата или транспортерот, инаку убава е на изглед, лесно се управува, нов модел е и нема ништо за неа да се прочита на интернет.

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.847
    Допаѓања:
    109.779
    Оваа ја донесоа место Урбанот, па ако е тешка како неа барај си друга :smirk:
    Инаку ја видов во живо, на излог, ептен е убава, елегантна :inlove:

Топ е количкава, но има една мана, кровчето е кратко, па за летно сончево време не знам баш дали е ОК..

Во Крш GB-Qbit+ да ја видиш :D

10. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Овде во спецификации пишува дека е 10кг само количката... околу 3,5 кг корпа/транспортер... Јас од количка го барам следново:1. Да е лесна во тежина 2. Да се врти рачката за напред да го гледаш бебе 3. Амортизери на тркала 4. Да не зафаќа мн простор во кола 5. Бебе е еден месец па ќе ми треба или корпа или скроз на 0 да се спушта седиштето (сите што ги гледав вака што демек се спуштаат уствари пак кај главата се 2-3цм подигнати... ) Ако можете дајте предлог од искуство за да ги исполнува количката овие карактеристики :) аа и цена до 20.000 :) гледав грако ево ја препорачуваат ама нигде ја нема веќе, и за кидо џез имаше некои поделени мислења...

Прикачени фајлови:

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.607
    Чадорче + за летно време :)

12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Која цена е и дали седиштето се прави како корпа?

13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.847
    Допаѓања:
    109.779
    Може, но сепак стреа е стреа, мене ми беше ептен битно да е долга.

Море кога ќе размислам, сега на бебево да му наместам чадорче пред него, па тоа има да биде радости, радости, кога ќе го џапне, па клати, па тегне :rofl: јок долга стреа и мирна глава :rofl:

На kukla21 и mariz им се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Имаше попуст кога ја земавме.Околу 8000 и нешто беше.
    Седиштето не се прави корпа но се спушта за лежење,инаку транспортерот се монтира на количката.
    Оваа е дуо,има и трио од иста со корпа таа беше околу 13.000 но мене корпа не ми треба.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Кидо џез ја имам јас и ти ги исполнува сите услови освен амортизерите. Седиштето се спушта докрај така да не ти треба корпа. Мојата се роди јануари и досега не ми притребал тој дел, само со транспортер се возиме. Јас сум задоволна за таа цена. Со седиште и транспортер ја купив за околу 13 илјади.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.607
    Да.. и Chicco sprint што ја имав имаше кратка стреа и многу ме нервираше поради тоа. Затоа новата ја бирав со екстра долга стреа и кога спие со дополнителен патент се пушта до доле :D

Синко во Чико еднаш исонча нозе. Бебе беше и го носев до кај мајка ми, он во бермуди (а ставав тетра додека да стигнам да не го грее директ ама џабе)... да го пресоблечам гледам исончани бермудчиња :rofl:

На drugarka, Sandrin4 и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. Smokva90

Smokva90 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    од каде ја купи за 13.000? Читав за џез дека демек седиштето било мн мало ко за дете макс година и пол и мн пластична била... затоа се предомислив за таа.. а инаку нели во транспортер бебиња може да се возат/седат до 2 саати дневно максимум? Затоа барам количка со корпа...

18. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Јас ја гледав во енци менци, се ми се допаѓа ама стреата е многу тенка и кратка според мене.
    За чико прашајте дали идат со адаптери, знам на некои се доплаќа.

19. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.548
    Ја нема тука да ја видам во некоја продавница. Само да ја порачам онлајн. Ама нешто ме зачуди тука е $200 (околу 8000 ден).
    А баш @BoaVista ја има сега купено 15000. Па незнам дали е иста :(

П.С дали се спакува за да можам да носам како рачен багаж во авион?

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Внимавај да е со +. Има иста qbit без плус. Таа е иста само наслонот не оди до нулта позиција.
    Ако сакаш во авион ко рачен багаж да ставиш количка, тогаш гледај ја pocit+ на GB.