Дали знаете дали брендовите Лорели, Камарело, Буба ги има и кај нас? Случајно ги видов на бугарскиов сајт и привлечно ми изгледаат моделите http://www.bambino.bg/kombinirana-kolichka-lorelli-mia-3v1-siva.html http://www.bambino.bg/kombinirana-kolichka-buba-bella-3v1-pewter-yellow-716.html http://www.bambino.bg/camarelo-kombinirana-kolichka-camarelo-sirion-2v1-grafitveronez-p-20519.html
Искуство со оваа количка? Kiddo Jazz 3 in 1? Најмногу ме привлекува што е прелесна, 5,7кг и гледам во опис дека лесно се вклопува за во кола
Јас ја имам оваа за синко, се погоди доста, задоволна сум. Транспортерот го искористивме највеќе ми се чини. Ретко го правевме корпа главното седиште. Само не е дека многу лесно се сместува во кола, морав секогаш да ги вадам задните тркала. Збориме ако имате багажник со нормална големина. Инаку тогаш беше на акција и ја земавме околу 17 илјади. Исто сама си купив ташна, немаше комплет со количката.
Некој искуство со Chipolino количка? Барав по мислењава ама само постари најдов, а имаат многу нови модели. Најмногу ми се допаѓаат поради нормалните цени за наш стандард, тоа што изгледаат навистина убаво и што се практични. Прво дете ни е, немаме искуство со колички и ни треба некоја поцврста, ради уличкиве. Конкретно ми се допаѓаат Chipolino Terra и Chipolino Fama.
@maja8 Alf kids и Аndrej kompani ги имаат. Андреј компани дирекно ги земаат од Бугарија од Чиполино и кај нив цените се "нормални". Фама само количка е 9350, плус транспортерот уште 4000. А тера количката е 8500 плус транспортерот 3850. По други продавници цените беа плус 3000-4000 што не е малку. На youtube има видео како се местат и се изгледа многу лесно, затоа барам мислења. https://www.chipolino.com/ тука има каталог од сите производи
Година и месец, може ќе го возевме уште да не ни позајмеа летна за на одмор. Гледав доста дечиња во парк и летото на негова возраст во истата количка.
Да ти речам ја изнавозивме ќе те излажам Малава тек сега почна да сака да се вози. Задоволна сум,малку е потешка ама доста стабилна. Е погломазна е и треба повеќе простор за во кола ама и тоа зависи каква кола имаш. Се вадат колцата па се собира. Бев пишман што ја купив,ама тоа оти малава не сакаше да седи сега секој ден се возиме И ја обожавам.
Ти ја имаш Етро така? Ако нека е гломазна и потешка, многу што видов се тресеја цели, не сакам таква. Леле дефинитивно земаме на Чиполино. И ти ја зема од Андреј компани или ја виде од негде?
Јас би ти рекла да внимаваш и побараш совет од некој кој има поголемко дете со слична количка. Немаат прагче за ноџињата, а и тоа металниот оквир околу седиштето мислам дека ќе смета кога ќе потпорасне детето.
Некој да не има искуство со оваа количка, ми се свиѓа што е околу 300евра, 3во 1, ја има во Грција и мали тркала плус
1100 евра ти е само количката без транспортер, од 1300 евра па нагоре комплет. Ти зборам за во бугарија,јас гледав во крш пред една година тука некаде се со цените. Толку пари е количката без додатоци како што се чадор, мрежа за комарци, дождовник, чашка и др додатоци.
Имав/имам Chipolino Perfecta, купена јуни 2015. Голема и гломазна, во гепек на нашава Opel Corsa ја собира само неа, друго нема шанси да пикнеш. Можеш да ја видиш на нет како изгледа, без транспортери и др додатоци е, ги немаше тогаш додатоците за неа во Македонија, ја купивме 15 500 од Локо Кроко. Е сега да бирам уште 100пати, 100пати ќе ја изберам неа: стабилна, страшно добро амортизирана, можеш да туркаш со една рака (особено погодно ако ти се погоди најплачливо бебе на свет како моето ), широка за седење и удобна за дете, го возев до полни 3 години. Голема тенда за покривање, се спушта сосема до долу грбниот наслон за лежење. Немам зборови да кажам колку екстра се количкиве во сооднос цена-квалитет, е сега не знам дали и новиве модели им се на ист принцип направени. Прво бев пишман, но другарката што заедно се породивме тогаш зема Чико Трио Спринт, даде дупло повеќе пари а количкава - ѓубре! Се клати по улица, тркалата полу пластични, рачки кратки за висок човек, нестабилна, тенда прекратка. Не е секогаш името/брендот знак за квалитет, се уверив П. С. Сама си ја зезнав при перење, ја спикав у машина сосе седалка, а убаво си има упатство за перење рачно ама веќе реално и немав потреба од неа, па сега за второ на ум сум пак чиполино да си бирам