1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Да не има некоја искуство со следниве колички за близнаци Kunert Booster, Brevi Ovo twin, Abc zoom design и Bebetto ?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.704
    Сакам да прашам за совет , што мислите за овие три колички? Се мислам која да ја земам , сакам некоја не толку гломазна и да ја собира полесно во кола. Првата е Chipolino Fama , a втората Cosatto yo 2 lightly.
    На првава гледам и се вадат тркалата , ама си викам ипак да не е гломазна пак.. а другава е баш интересна и необична ама па тркалцата се многу мали , дали би издржале на дупките по улициве што ги имаме :D

Последна измена: 6 мај 2019
    На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Ако веке си решена да даваш толку пари за количка види ја Cybex priam lux seat во крш. Според мене многу попрактична и поудобна за бебето и полесна за возење од Стоке

На simona_baby и didisi им се допаѓа ова.
  4. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Ние ја земавме Фама, многу ми се допадна. Ако си повисока супер ќе ти биде, јас сум повисочка па и таква барав. Многу е цврста од сите слични е поцврста, стабилна и многу е лесна за возење. Е за со бебе не ни е пробана ама вака по соби ја провозевме и ни се свиде. Потешка е малце.. И има огроомен баскет долу за чување работи. Јас ја нарачав прво во Андреј ама ја немаше таа боја, па ја најдов уште поефтина во Алф Кидс и за 1 ден ми ја донесоја. Инаку посебно оди количка посебно транспортер. Јас прва ја видов, се заљубив и после 4 5 месеци пак се одлучив за неа, ептен ми се допадна. :inlove:

На hristinan12 и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    111.013
    Косато :inlove:

И едно прашање, кои дупки, по кои улици?
    Ако имаш у маало некои спешл дупки ОК, или неасфалтиран пат, е тоа е друго.

У мое маало сегде е асвалт без ниедна дупка, едвај и нерамнина има, низ Центар, Карпош сум шетала бебе во количка, па и нема дупки, има нерамнини, но дупки не и не е ич страшно за возење количка.

Инаку да се фалам ја продадов ТЕНКОТ на бебе :party:
    Живи радости сум што ја откачив :tmi: лажам малку и криво ми е :smirk:

Женичката вика ,,леле како нова е, ептен е сочувана,,.
    Абе викам ич не е користена кое сочувана :rofl:
    Со убаво да си ја вози :whew:

На mal.ecka, mariz, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.704

Да , имаш право не дека не се асфалтирани улиците , туку дека се мали тркалцата па викам да не имам некпи проблеми со нив :wasntme: фала ти многу :) е сега оваа со машната ми е по слатка :D не дека и другава не е убава :D

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    111.013
    Убава е и првата, но и кога пиша тркала се вадат.. одма си реков не. Се што е попрактично тоа зимај :nod:
    Приметив само дека првата има поубава корпа долу.

А и јас сум фан на Косато, но останав само фан :smirk:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    ^Не можам да проценам по сликата, ама косато да не е 6м+?
    Многу е слатка и џиџана, ама цела тема ја прочитав и никој не дава совет за количка со две рачки. :DМи личи на летна.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.704

Извини , мислев за втората и третата на Косато , се збунив малце :D таа Чиполино отпаѓа малку ми се гледа гломазна искрено, а сакам нешто што полесно

@drugarka може да се користи од 0+ зошто се спушта леглото скроз :) а за рачките појма немам како е подобро :)

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    111.013
    0+ е, но не приметив дека оваа е со две рачки, тоа е баш малку и непрактично за возење @koritsaki
    Пример со една рака не ќе можеш да возиш, секогаш двете ќе ти се зафатени..

На mal.ecka, drugarka и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Јас ги прочитав сите 166 страни. :$:wasntme:
    И гледав мноооогу колички, на крај со метро отидов, да мерам. :D
    Мене ми беше битно да ми ја собира во кола.
    И пак се одлучив за голема, камион :D

Најбитно е тебе што ти е приоритет, според местото и стилот на живеење. И што ти е мерак се разбира.

На Belabelinakinder, mal.ecka, didisi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Првата е многу убава и постабилна изгледа, за транспортерот читав дека доста долго ќе се користи, а вторава е типична летна количка, тие се за над 6 месеци, а првава од прв ден можеш. Третата слика не се отвара.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.704

Вистината е дека ми треба и транспортер , јас имам веќе еден дома од првата ќерка ама сум заборавила дали има база и може да се подесува и за новороденче :?::lol: спаѓа во групата од 0-18 кг , баш ќе проверам.. да не сум надвор од темата , и овие колички гледам дека се за новороденчиња на Косато , гледам на линков пишува дека е наменета и за новородени

https://www.cosatto.com/shop/pushchairs/yo-2/magic-unicorns

а третата слика е оваа , малку е поразлична од втората количка

Инаку не напоменав јас веќе имам и една количка од ќерка ми , купена уште во 2010 еве оваа ,
    е сега тогаш немавме кола и не возев а сега некако не би ја носела количкава во кола , се сеќавам дека беше баш гомазна и тешка (количката тежи 16 кг) , а не и фали ништо баш си е стабилна количкава , така да останува да ја возам низ градов кај што сум ( сакав да купам друга полесна количка , полесно да влегува некоја во помал багажник :D )
    Баш ќе видам на крај што ќе направам , секако добредојдени се и уште совети , ама ете овие три највеќе ми фатија око :)

@cinderella5 извини сега видов дека си ми одговорила.. а може да ми кажеш корпата гломазна ли е ептен? гледам се собира количката без неа и тркалата дури се вадат. Многу ми е важно да не фаќа многу место во багажник

Последна измена: 7 мај 2019
    На cinderella5 и maja8 им се допаѓа ова.
  14. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас сум со помала кола и многу мал багаш. Ја пробав на предното седиште со тркалцата ја собира и плус корпата да се стави. Не е воопшто неудобно. Позади сигурно без тркала ќе ја собере и со корпата. Корпата се собира цела и како плик станува воопшто не зема многу место. По гломазна е од другиве колици ама многу е стабилна и јас таква барав. Имаш време зирни си, види каква ти одговара тебе. Плус имаш и искуство :hug:

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.302
    Леле и мојата:) Само кога беше бебе се возеше ,нова е стакло. Ама не ми текнало даја продадам и незнам колку да и барам ( а и маж ми ќе ме убие оти он ја мразеше од старт ама јас и го имав меракот па ми попушти :() Сега ќе рече за инат неможе.

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    111.013
    Мм ја избра :envy:
    Јас оддамна сакав и само викав ,,ќе ја продадам,, но од немукает не ја огласив, навистина не ја користам и немам намера ни да ја користам, цела година веќе дреме на таван.
    За симболична цена ја продадов 12.000ден, толку и и барав, пишав фиксна дека е цената, со сите додатоци како што идеше + и подлогите ги дадов.
    За помалку од месец откако ја огласив и на првиот што се јави :rofl:
    Ташна имам за со неа, но таа не ја дадов, таа ептен практично се погоди и ептен ја личи на авиончето :D

@koritsaki аха гломазна веќе имаш :D
    Јас никако не гледам практичност да пикам количка на предно седиште, уште помалку тркала да вадам. Уствари јас се што е во делови викам НЕ.
    Купи си Косато, но ѕирни ги тие со споени рачки :mm:

На mal.ecka, eli25 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.820
    Епа тогаш Чиполиното не е за тебе, големка си е, тешка. Косато земи си, 0+ се, имаат баш сум видела и некој додаток во делот за лежење, баш за бебче, зимски покривки. Инаку се зависи од марката на количката..., тетка моја има количка Cam од времето уште, стара некои 18г... количката е мала, летна со едни мали мали тркалца, а тркалата гајле немаат, вози низ дупки, мн лесна :)

18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.843
    Допаѓања:
    36.370
    https://www.facebook.com/COSATTO.Ma...069370820986/2028066740821249/?type=3&theater
    Eве Косато со споени рачки :)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    107.704
    Благодарам на сите за советите. Е сега гледам оваа Woosh нема зимска покривка , додека Supa количкиве имаат. Ќе прашам баш на страната на фб дали имаат покривка за неа и која е цената. Ако не кога ќе дојдам во Мк па ќе си земам плус покривка , некако за по ладно време мислам дека е ок количката да има покривка. Ако не па останува оваа super stars , и оваа ми се допадна ептен да ви кажам

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Земавме и баш сум среќна. На Babymesse имаше попуст а ептен ја бендисавме.

IMG-3a5283968e81a7f5b22ee81adb3ff3a4-V.jpg

IMG-66bbfe89d7edc44c101dfc69dfa31fc8-V.jpg

На Martka, Thallia, victoria и 16 други им се допаѓа ова.