Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Sara.mm

Sara.mm Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    59
    Bas mi se dopaga sakam da.ja kupam vaka i mene mi izgleda kako sigurna dosta pa zatoa prasav.fala mnogu na informacijata

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Втората вопшто не ми се гледа како стабилна рамката е слаба сум ја гледала низ град како да се клати витка

На Liky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Krusevo

Krusevo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Споделете искуство со количка Kunert Silver 3in1 од Либерта бебе центар?

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Се зазборев со едни муштерии тука во маркет за количка. Прашав нивната од каде е.. И некако кога ќе размислам во незгодно време ми се паѓа да земам количка, декември месец, снег... Не знам дали да чекам таму март април, ама па ќе треба и летна да се купи... Ич не знам што да правам... Самиот транспортер ми е гломазен за носење и тежок.. Колку ќе можам во раце да го тегнам по доктори, и да извршувам обрски...
    Оф помагајте(facepalm)(facepalm)(facepalm)

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Ваљда нема да го чуваш дома три месеци затворено.
    Колку е да е ладно секогаш има поблаги и сончеви денови.
    А летна количка секако после 7-8м кога цврсто ќе седи.

6. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.993
    Јас за овие два месеци сум презадоволна од maxi cosi. Уште од првата недела шетаме, а бебе ужива. На дупките е блага и многу лесна за манипулација ако е големка.
    П.С. Ние и колата ја заменивме за количката :D

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Па на ладното каде ќе одам со мало дете, низ зграда некој круг и дома, на лекар кога ќе одиме исто во ќебе...

8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    13.934
    Јас сум породена на 16ти јануари. Со количка нигде не одев до април сигурно. Само во транспортер за до лекар или на гости, и сосе транспортерот си ја ставав секаде, исто како релаксатор ми беше. И ја шетав доста, од 3 недели стара, значи почеток на февруари, сегде идеше со мене, и документи да збркам, и во банка, и нокти да си направам, и на кафе со другарка, буквално секаде.
    Е кога стана потопло за да се шетам надвор подолго време, уште беше премногу мала и мораше да биде во корпа. Значи пак не беше за во летна количка. Дури сега од пред еден месец почнав да ја исправам (корпата на количката се исправа во седиште со повеќе нивоа на грбот), и затоа иако количката ми е сега гломазна, сеуште не ја менувам за летна бидејќи и малата уште не седи самостојно за да ја ставам сосема на 90 степена седната во таква количка. Значи секој ден е во количката веќе 5 месеца. Се на се, јас би ти препорачала да си купиш количка со корпа, иако се поскапи и потешки, се неопходни до најмалку 7-8 месеца, што значи дека ќе ти треба за цело лето.
    Јас здравје догодина ќе земам некоја ефтина летна количка колку да имаме во гепек, ама воопшто не се каам за големава количка што ја купив.

На victoria, Starlič и EvieBabe им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Мојот е роден фебруари. Од недела дена е во количка и на балкон. А некаде од месец низ парк.
    Сепак ти си знаеш.

На mal.ecka и EvieBabe им се допаѓа ова.
  10. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.550
    Јас треба октомври здравје Боже да се породам и знам дека ќе следи гнасно, загадено и смрдливо време, дека нема да можеме многу да се шетаме ама планираме да земеме количка деновиве. Баш ги прашував продавачките дали е неопходна корпа (зашто само таа е 13.000 за количката што ја сакам) и ми рекоа дека не е, ама да земеме транспортер што се става на количката и што е наменет за подолго лежење не само за 2-3 саати. Дали океј ми кажаа или сепак си треба корпа?

11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Ne ti treba korpa, korpata najmalce se koristi. Nie korpa 2-3 meseci samo koristevme :).

На EvieBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    13.934
    Мене корпата и транспортерот ми идеа комплет со количката и затоа транспортерот го фиксирав во кола, а корпата си стоеше на количката, така не морав да правам вади ставај, само бебето го преместувам. Ама повеќето транспортери може да се користат подолго време (не ме држи за збор, мислам барем до 9кг, може и повеќе), и малата еве на 7 месеца сеуште е комотна во транспортерот. Ако не ти смета да го вадиш од кола на секое искачање, слободно можеш да поминеш и без корпа.
    Едит: повеќето транспортери, исто како релаксаторите, не се препорачува да седи бебе во нив повеќе од 2 часа зошто имаат кривина, не се сосема рамни. Чисто да имаш во предвид.

13. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.550
    Тоа ми го посочија во Бебе Хоме - дека имало два типа транспортери на Maxi Cosi: едниот со поголема вдлабнатина за макс 2-3 саати, а другиот малку поголем и полегнат, можело во него долго да лежи бебе без проблем. Затоа ме советуваа ако сакам да ја скокнам корпата да го земам тој.

На jarec6 и Spidy им се допаѓа ова.
  14. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    Бев денеска и ја видов Урбанот
    Како што ми кажавте и ти и @emkaemka ми се виде голема, тешка и не ми се бендиса искрено
    Една друга ми фати око Screenshot_20190818_222013_com.facebook.katana.jpg
    Е сега оваа е 17990,а со се корпа и седиште за кола(гратис) е 27990
    Дали ќе ми треба корпата за летово:wasntme: бебе треба да се роди декември или да ја земам оваа само со транспортер?
    Дали има искуства со оваа количка некој?
    Фала ви :*

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.215
    Отвори на Чарли Бејби мислам беше околу 25.000 со седиште и корпа.

На Nora.A му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Јас го имам тој транспортер за повеќе саати. Има и додаток за многу мало бебе какво што беше моето. Ние транспортерот го користиме само за во кола и евентуално ако заспие додека се вози, па го стававме на количка за да не ја будиме. Моето бебе многу се поти во транспортер, ама многу.и заради тоа не ми е практичен. Ставам пелена под неа, но џабе, пак се поти.
    Инаку дома си лежеше во корпа и најчесто дење во корпа си спиеше. Сега веќе корпата не ја собира инаку пак би спиела во неа. Јас максимално користев корпа, ја возев низ соби по дома. Така ја заспивав едно време.
    Јас не ја шетав до кај 3-4 месеци никаде во затворени простори како што е сити мол заради страв од морбили.
    Инаку Корпа и транспортер стварно не е исто.
    Мало бебе треба на рамно да лежи, а не како кифла свиткано долго време и покрај тоа што продавачите викаат дека може.
    Според мене и двете работи се потребни.
    Јас живеам во куќа, спална горе, дневна кујна доле. Не трчав цело време горе доле, корпата ми беше еден вид на второ креветче.

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Моето не сака во корпа. Кога спие сака да спие со раширени раце и многу мрда и се мава. А кога се вози па не сака да е легнат, сака да си гледа и ужива кога е во транспортер. Навечер во транспортер се успива па го ставам во креветче.

Во однос на положбата во транспортерот, ортопед вели дека смее така, а според мене тоа е положба што ги потсетува кога биле во стомак, затоа им е удобно.

На Happyinlove и Nora.A им се допаѓа ова.
  18. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Корпата мислам дека не ти треба ама сепак размисли си сама најубаво. :*

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    26.619
    Во Чарли Бејби во Тетово ги има количките од Енци Менци и се поефтини. Ги има и на Чико и тие бугарските Мони.

Инаку, ја има некој Maxi Cosy Stella? Искуство? Ние уште не сме одлучиле...

20. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ама во кола ќе ти треба транспортер, а да купиш само транспортер не то се исплати, така што пак подобро е ако веќе имаш во план количка, да ја купиш веднаш. Летната е премногу практична ама за малку поголемо бебе, барем 6-7 месеци според мене.

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.