Здраво во план сум да купам летна количка но се двоумам помеѓу овие три. Дали некоја од вас ја има некоја од овие и како сте задоволни. Фала ☺️
Од овие три јас би ја зела третата, o lala, најлесна е, нај компактна, лесно се склопува, поврзана рачка има со што е полесна за управување и има шарени дезени Јас немам летна дека не ми ни треба ама ови летните од чико добро ги проучив своевремено. Како втората liteway претходен модел по препорака од овде земав за другарка поклон и супер се покажа, цврста, чадор количка маста и ја извадија 3години. Тогаш ја немаше трета во понуда и се двоумев меѓу лондонот и литевеј, втората е подобра , единечни тркала има предни, поцврста ми се гледаше и ми се чини платното беше за нијанса подобро или така си имам увртено во глава . О лала имаат пријатели жолта и баш е убава и лесна, многу е полесна од литевејот и лондонот некои 4кг е, другите се дупло потешки, штом бараш летна претпоставувам битно ти е да е лесна. И уште да напомнам, првата лондонот е од 6 месеци за спиење не иде до крај, литевеј и олала се од 0 месеци, убаво идат до крај. Со литевејот имаш опции и за прекривка за нозете и заштитна од дожда а со другите јас кога гледав немаше.
Јас сум презадоволна бар досега...бебево има два месеци ама макдимално ја имам искористено во неа заспива, лесна за возење, за склопување, практична, торбата што е во самата количка е супер голема... Ако барам замерки можда е тоа што потребен е поголем багаж во кола да се има ама и за тоа има решение брзо и лесно се вадат задните колца.
Дали некој ја ина количкава Lorelli Foxy? Ме интересира дали има лежечка позиција, дали е големо покривчето,како се склопува и дали е лесна? Освен во Baby blu на друго место во Скопје каде има Лорели производи?
Pozdrav, sakam da kupam kolicka za bebusot a ima tollku izbori sto ne znam kako da odllucam. Prv izbor mi bese bebeto holland 3in1 ama mnogu skapa. Sega se misllam za ovoj modell kinderkraft xmoov 3in1 od liberta bebe centar bese 17.980 den. Dali nekoj ima iskustvo so ova kolicka, ili pak kako vi se gleda od slikata.
Дали некоја има количка на Free On? Јас имам ама задните колца и се излижаа од надвор а внатрешната се дупна.. не можам да најдам никаде резерва. Таму кај што ја зедовме нема. Дали знае некој кај можам да купам?
Пред се здраво, јас ја имам количката на бебето холанд и сум презадоволна еве 11 месеци бебето се во неа од шетање до спиење и иста е како што ја купив, а за оваа на сликата нз посто баш пред некој ден ја видив на нет од таа фирма имам точаче
Од kikka boo- Amaia сиво црна Ние оваа ја добивме на поклон од моите. И ние бевме во план да купиме и оваа беше во потесниот избор ама моите сакаа да ја купат. Прво мислеа кремасто црна ама тоа не ми беше вистински избор за лето полно со муви и останати инсекти, плус со поголемкиве деца љубители на чоколадо и крем таа боја не ми беше добра комбинација. Засега е добра, има добар изглед, боја, добра амортизација. Тркалата се гумени и многу е лесно возењето, добро служи за успивање
Девојки, кажете марка на количка на буквата Б. Не е бебето. Денес видов во градот, многу ми се допадна, но не и го запамтив името.
Се мислев да го исперам делот од транспортерот ама некако ми е страв има некој потврд дел од страните?како ги перете вие?
Здраво девојки, во план сме да купуваме количка и се довоумам помегу Chicco best friend и Kiddo Jazz. Ваши искуства за овие две опции
Види ги на лице место. Чико е од 3 дела, има корпа, седиште и транспортер, Кидо е корпа и транспортер. Кидо по мене е понеудобна, а и двете се релативно мали. За повисоки деца ке е таман до кај 10 месеци, после нозете ке им де стално свиткани во колена.
Јас ја имам Kiddo Jazz. Кога гледав колички и јас се двоумев помеѓу истите за којшто праша. Но се одлучив за Kiddo бидејќи корпата нема многу долго да ја користам. Па не сакам беспотребен простор дома, бидејки е само за новороденче. Читајќи во темава пред да купам количка сфатив дека најбитно ми беше да е лесна количката да можам да ја кревам, а рамката на Jazzot е една од најлесните колички, 5.7 кг. Корпата е поголема од вообичаените 2 во 1 колички, не е баш мала, бидејќи ја споредував со други и има доста простор и комоција за детето. Некогаш детето ми е во една рака количката во друга, по скали кога ја носам, прелесна е. Мислам дека нема ни потреба од летна количка после. За во кола исто не зафаќа многу простор. Јас сум презадоволна.
Zasto da davate tolku pari za kolicka? Ima vo loco croco i liberta poeftini isto so 3dela vidi na instagram
Maxi Cosi. ima neogranicena garancija, a chico samo 1 godina. plus chico best friend bas e glomazna. Zosto da ne dadat tolku pari ako imaat I ako sakaat?