Со здравје да се вози бебуш, многу е убава. Сега да купувам, оваа би ја купила. Ама кога гледав јас немаше попусти, многу ми беа скапи овие колички, 35 40000 беа. Можеби за наредно бебе. Лесна ли е самата количка? Затворена колку простор зафаќа? Корпа може и не мора. Ортопед не препорачува возење во транспортер, ама некогаш ке мора да го возиш во него. Се случувало синко да заспие во кола и при преместување во корпа да ми се разбуди. Плус кога порасна сакаше да гледа а од корпа не може. Корпите се толку малку користени, не мора да купиш. Плус ова се спушта во лежечка положба.
Малиов за прошетки само во корпа, си спие и си ужива, а и се подесува корпата на 45 степени кога ќе дојде време за тоа. Транспортерот ми е за во кола, на количка го ставам само кога треба да го однесам до ординација да не се килавам.
Корпата се користи кратко,но мислам дека е сепак пожелна. Долгото возење во транспортер колку што знам е штетно за ‘рбетот на мало бебе кој баш тогаш се оформува,а спортските седишта иако пишува 0+ не се баш погодни,мора со каиши да е врзано,а за новороденче е потешко. Е сега,зависи и од личната динамика на семејството,некои возат колички само кругче-две низ улица или населба првите месеци,па тука и транспортер би завршил работа.
Епа супер чим сте го зеле и додатокот. Инаку да транспортерот не се препорачува за долго возење, 2 часа во принцип зошто е под агол(освен некои што се без агол), ама па реално кое бебе ќе го возиме толку саати на почеток,тоа на 2 саати јаде ќе го станеш ќе го мрднеш.
Фала ти! Епа јас толку ја земав 31.000. Тешка е само 12кг, вака е многу флексибилна и тркалата гледам супер се вртат и движат. Со се корпа се склопува, не зафаќа место многу.
Мене за корпата ми се правеше ептен ќејф ама не ја користевме многу, беба после 3 месец не сакаше воопшто да лежи, поинтересно беше да гледа напред,па така да кенгурот ни заврши работа. За второ си ја чувам бојата ја одбар да одговара и за машко и за женско. Е сега, Анекс делот за седење е 6+ или ете 4 и пол кога ќе може на 45степени да седи, доколку се роди во зима стварно е потребна корпата, летно време не.
Јас ја земав оваа имаше акција со гратис седиште за во кола на макси коси. Не знам дали ја виде во продавница, лесна е чадор систем не зафаќа простор... практична ми се виде и супер за таа цена апа валда ќе служи добро
најлесна досега од сите што сум ги видела во живо, и во однос на тежина, и во однос на начин на склопување. моментално е на акција со гратис релаксатор за 18990. се мислам помеѓу неа и оваа: и двете се лесни, прелесни.
Само лично да споредиш во живо...и јас така бев улетана по една од енци менци кога ја видов врска немаше тешка комплицирана не удобна за возење а вака понуда и слика супер .
Maxi Cosi, Quinny i Safety 1st ги произведува истата фабрика да знаеш, така да алуминиумската рамка и се тоа си е супер квалитетно, е можеби Макси Кози поскапи материјали ставаат, инаку другото се е ист квалитет. И мене баш ми се допаѓа количкава.
Исто мислам дека важи и за оваа како за Мима. Ептен се тесни и најчесто како седи и се трие бебе со ножињата од неа, се оштетува кожата.
Ги гледав во Бебе Хоум на лик се стварно убави и елегантни али се премногу тесни треба ептен некое малечко дете да имаш и премногу слабо за да го собере
Читав дека се до 25 кг. Не сум ја споредила со други колички, оваа беше единствена што ми се допадна.
Женски каде можам да најдам навлака за транспортер maxi cosi?Имам количка на quinny со транспортер на maxi cosi ,но бидејќи ни ги подарија значи користени се,сакам да земам навлака за транспортерот.
@macka91 Конкретно моделов е преубав. Јас ја имам Мимата и еве син ми 2 ипол год секојдневно ја користиме. Незнам зошто ви се чини тесна кога не е. Да син ми е послаб но и сум гледала напредни деца па се возат. Нозете му висат да, тоа има маана но за удобност им нема равни. И за кожата доста се лупи ама тоа и сами сме си криви не ја чувавме. Мене би е битно по нашиве хаос улици да не го тресам.. Иначе Си ја купив количката Стоке црвена, од Турција 3 дела седиште корпа и транспортер. Едвај чекам ми да стигне