А што е разликата меѓу база и изофикс? Јас мислев една иста работа е тоа... Јас Лила Макси Кози ја земав сега со акцијата што е (количка со транспортер) и мислам дека транспортерот си иде така, да го наместиш во кола со каишите од задното седиште..Со количката одеше и делот што е како прекривка за нозете, кабаница за дожд и заштитна мрежа за инсекти си има на самата стреа, се спушта по потреба. Друго се купуваше одделно
Изофикс базата се прицврстува со 2 шипки кои што се закачуваат во седиштето (и колата треба да има изофикс инаку џабе..) Мн. Скапа инвестиција ти е да купуваш база за транспортерот, се прицврстува со појасот за 2 секунди,немаш потреба. Седиште со изофикс можда,ама за транспортер за неколку месеци, нежаш потреба,освен ако не ти ја дале гратис нели
@Lovebug01 Ете веќе одговориле што е изофикс. Транспортерот што го купив се подесува на повеќе нивоа и е за до 1 година, така што според мене не е баш краток период, па фино испадна што моделот одеше со база. И да немаше база, ќе барав да купам. Доста патуваме и максимално ќе е искористена, не ме интересираше каква инвестиција ќе е, сакав да има. Ние доста патуваме, па побезбедно ќе се осеќав да имаше изофикс, но тоа е.
Да прашам каде има Cangaroo колички? Мене ме интересира всушност транспортер на Cangaroo каде продаваат или компатибилни некои. Количка имаме, кош имаме, ми фали транспортер.
Анекс мајки, предходно прашав на колку го перете делот за седење ама немав до сега потреба да ја перам цела освен перничињата на безбедносните појаси. Беба денес седиштето го направи лом и тргнав да вадам за да се пере, се се одкопча убаво ама дупчето низ кое треба да помине појасот кој е меѓу нозете е претесно и нема шанса да се извади,помош.. ова мора да оди во машина.
Во меѓувреме додека ти одговори некоја, побарај на Јутјуб упатство за моделот, сигурно има видео за тоа како се вадат деловите.
Мене ми ја понудија таа, ама прилично е голема количка и висока и е рачката, колку и да ја спушташ. Ако си висока мамичка и имаш комотен багажник во кола, како и лифт, нема да ти претставува проблем што е погломазна. За убава на изглед, убава, мене барем ми се допадна, ама не ми одговараа димензиите, а за маневрирање ми се виде ок.
^ убаво пиша фопапедрети е за високи родители, лесна е за маневрирање, самата количка е лесна, но бара поголем гепек
Cossato количка сите модели им се убави со убави дезени исто така и столчињата за хранење им се уникатни
Здраво, дали може совет и мислење за количка, да е до 22-30 кг. До кај 10-12000 ден. Само количка ми е неопходна транспортер имам. И дали да биде зимска или летна, бидејќи во Октомври треба да се породам не знам зимската колку би ја искористила. Споделете мислења и искуства.
Ако се пораѓаш октомври, зимска според мене ќе ти треба ( ако мислиш на корпа) , сепак ќе шеташ со бебе новороденче, треба да е заштитено од ветар, од студ. Само доколку се роди бебе во топли месеци препорачувам без корпа. Или гледај колички кои корпата се прави после во седиште, без да има 2 дела. Пример овие ти се такви
И јас сакам да ја купам истата, од се друго што разгледав макси кози се најквалитетни и цената акциска е добра. Ги гледав едни италијански во крш, не ми текнува како се викаа, ептен се штосни ама квалитет 0
Од Bebetto, најубава ми беше Torino, али има многу еко кожа затоа се одлучивме за Holland, ако купуваш од либерта да знаеш дека е со резервација, може скапи се али за функционална количка се исплати
Да ги гледав на страната на Либерта, најмногу ми се свиѓа Лука и Холанд, дали се лесни? Мене тоа ми е најбитно дека лифтов често знае да ни се расипе