Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    24.948
    Јас бев загреана за мимата, а маж ми го бендиса анексот, кога разгледувавме во опција ми беа само тие две искрено. Во Мк уште тогаш немаше е/type, па преку интернет ја нарачав Австрија, значит кога стаса дома, тогаш уствари ја видов каква е во живо, немаше ни m/type, само колекцијата од 2017година. Другарка моја ја има спорт од таа година, потешка е за возење од мојава, за таа што сте ја бендисале вие искрено не знам. Мене просторот и ранчето ми се доволни, никогаш не носам со мене еден куп ствари, долу делот ми служи за резерва памперс и ќебенце, кога пазарам да ставам нешто долу, во ранчето имам само шишенце, новчаник, неколку играчки и влажни марамчиња, така да се чудам кога некој носи огромни ранци со него.. мене ептен ми се бендисуваат на изглед и сум презадоволна како се покажува до сега. Дури и за перење, лесно се вади делот, е сега јас зедов се од Анекс, транспортер и зимска опрема, за зимска можеш и да најдеш и поефтино ако чекате сега зимно бебе.

На LittleLilit му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.603
    Допаѓања:
    10.028
    Мајки,дали некоја има да сподели искуство со количка и транспортер на Lorelli , Бг.марка била таа?! :l:

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.788
    Допаѓања:
    18.462
    Да.

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Screenshot_20201026_174939_com.android.chrome.jpg Screenshot_20201026_174945_com.android.chrome.jpg
    Не знам дали некој кај нас ја има користено количкава и има искуство. Денес бевме пак да гледаме со мм и мене ми се допадна. Што мислите?
    Кај и да е морам да купам за скоро, ко патка одам по пат, 9ти месец не излегувам никаде.

5. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    И јас прашав за abc design mamba, не сподели никој искуство, во мк баш нема голем избор од нив. Оваа пример ја нема тука, а имам задоволна другарка што не живее во мк. Тешка е малку според карактеристикиве, ама мене ми се фаворит абц design.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Како мислиш тешка?

7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Како килограми мислев. Скоро 13кг.

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    18.447
    Скоро 13 кг е само количка, а има колички од по 7 8 кг. Бебе нема да е 3 кг вечно, може да е тешка за туркање.
    Плус сама ако треба да ја креваш со бебе во рака, тешка ке ти е.

На BabyD0ll, Brpbrp и Evy81 им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.324
    Лично немам,но АБЦ се одлични колички.Ова во Смит’с е акција,иначе се по 750-800 евра и нагоре.Во таа класа гледај и Joey Mytrax,или Адора на Макси Кози.

10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мислам дека ќе ја купиме оваа, сите што ги гледам се 12+кг, можеби ќе биде тешка, ама не можам да најдам никако полесна. Цената за оваа количка е одлична мислам дека е на акција, не знам од колку пошо не пишува само гледам црвена цена што значи дека е акција.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Е сега ми треба уште ташна мислам, треба ли уште нешто што оди заедно со количка?

12. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Дали имате искуство за Loco Croco Croxx?
    Вака на изглед е многу убава, не е ни прескапа ама не можам буквално ништо да најдам за брендов на нет

Прикачени фајлови:

На Kristina1172 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Danielamo

Danielamo Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Zdravo dali nekoj ja ima koristeno kolickata rimini 3 in 1 i iskustvo da mi kazite..pozz

14. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    ne znam konkretno za ovoj model, no sestra na mm ima abc so tri trkala sto e i e tolku prezadovolna (ja ima kupeno pred 4 godini i sega ja koristi za vtoroto dete), no nema sto nema pominato, od toa kolku ja ima tovareno, po skali nagore nadole sama (nekogas ne mozes da ja dignes vo race so site raboti so sè bebe), bas po muabetot zborese iako e star model, pak da kupuva, istata bi ja zemala ponovite modeli sigurno se uste pounapredeni. Se nadevam pomognav :)

15. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    80
    Фала на инфо :) се одлучивме за m type, сега се и на некој попуст. Исто и јас идев по таа логика, кога патувам, кај и да одам не сум тип што носи премногу работи со себе, е сега на бебе потребите кои ќе му бидат ќе видиме :D Многу ми се допадна кај количкава што за затварање нема потреба одеднаш да кликаш две копчиња па во ист момент и да ја склопуваш, него можеш едното од една страна, па другото и после само ја склопуваш.. за опремата, баш разгледував, сите “gadgets” што ги имаат на анекс се преубави, ќе видам што ќе доземам, посебно зимскиот додаток што е, тоа ќе треба обавезно. :)) сега го сфаќам тоа чувство на среќа (толку многу коментари имав прочитано на темава) откако ќе си земеш количка што ти прави мерак :))

На mici-22, Bubish26 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.090
    Допаѓања:
    33.233
    Ако немаш скали за кажување каде што треба количката да ја качуваш постојано тогаш тежината на количката не игра ама баш никаква улога во тоа колку ќе биде лесна за возење со бебе во неа. Јас на пример имав количка која беше тешка околу 11,5 кила и немав никогаш никаква потреба да купам чадор систем количка зашто беше прекрасна за возење, едноставно клизеше по подлога (ја возевме и по плажа). Детето го возевме во количката до кај 2 и пол години кога имаше некаде накај 14 кила.

Чадор количка купивме ептен проста на летување зашто немавме право да ја носиме веќе количката со нас во авион.

Не е битна тежината за гурањето туку какви се тркалата и самата конструкција на количката. Мене не ми беше проблем да ја ставам во кола, за толку е ОК да се дигне и потешко нешто.

Јас имам количка PegPerego Book што по дизајн ми е слична на оваа од АБЦ и мислам дека и оваа би била ОК за возење.
    Многу битно кај количката е дали има можност лестно да се склопи (иделно во еден дел) и со една рака.

На MilaSs12 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    18.447
    Јас кажав дека може, не ми е познат брендот, го нема кај нас. Плус пишав дека ако треба да ја дига во една рака со бебе ке и е тешко. Сугестии се тоа, не ја предомислувам.
    После мене Дуника пишала дека е добар бренд.

18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Тука во овој стан кај што живееме не мора по скали да ја качувам, во подрум седат сите колички има врата и се излегува од таму, исто и гаражата за кола ни е таму.
    Јас се одлучив за оваа, ама маж ми сака да ја земеме со следната плата крај ноември, ако ја има до тогаш. Фала ви многу на сите за помошта. :hug::hug:

На dunika и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    18.447
    Мој совет е само да ја пробаш на рака како ти лежи. Не ја купувај на невидено, колку и да е добае бренд, убава и скапа.
    Јас по една отидов, за друга се одлучив.
    Повели и друг пат. :hug:

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас ја пробав во живо, ама без бебче хахаха, лесна беше за туркање и мажот ми потврди исто рече лесна е за туркање, а и платното е добро за дожд е супер.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.