Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Јас бев загреана за мимата, а маж ми го бендиса анексот, кога разгледувавме во опција ми беа само тие две искрено. Во Мк уште тогаш немаше е/type, па преку интернет ја нарачав Австрија, значит кога стаса дома, тогаш уствари ја видов каква е во живо, немаше ни m/type, само колекцијата од 2017година. Другарка моја ја има спорт од таа година, потешка е за возење од мојава, за таа што сте ја бендисале вие искрено не знам. Мене просторот и ранчето ми се доволни, никогаш не носам со мене еден куп ствари, долу делот ми служи за резерва памперс и ќебенце, кога пазарам да ставам нешто долу, во ранчето имам само шишенце, новчаник, неколку играчки и влажни марамчиња, така да се чудам кога некој носи огромни ранци со него.. мене ептен ми се бендисуваат на изглед и сум презадоволна како се покажува до сега. Дури и за перење, лесно се вади делот, е сега јас зедов се од Анекс, транспортер и зимска опрема, за зимска можеш и да најдеш и поефтино ако чекате сега зимно бебе.

LittleLilit likes this.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Мајки,дали некоја има да сподели искуство со количка и транспортер на Lorelli , Бг.марка била таа?! :l:

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Да.

Molly.dolly likes this.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Screenshot_20201026_174939_com.android.chrome.jpg Screenshot_20201026_174945_com.android.chrome.jpg
    Не знам дали некој кај нас ја има користено количкава и има искуство. Денес бевме пак да гледаме со мм и мене ми се допадна. Што мислите?
    Кај и да е морам да купам за скоро, ко патка одам по пат, 9ти месец не излегувам никаде.

5. Evy81

Evy81 Истакнат член

И јас прашав за abc design mamba, не сподели никој искуство, во мк баш нема голем избор од нив. Оваа пример ја нема тука, а имам задоволна другарка што не живее во мк. Тешка е малку според карактеристикиве, ама мене ми се фаворит абц design.

BabyD0ll likes this.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Како мислиш тешка?

7. Evy81

Evy81 Истакнат член

Како килограми мислев. Скоро 13кг.

BabyD0ll likes this.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Скоро 13 кг е само количка, а има колички од по 7 8 кг. Бебе нема да е 3 кг вечно, може да е тешка за туркање.
    Плус сама ако треба да ја креваш со бебе во рака, тешка ке ти е.

BabyD0ll, Brpbrp and Evy81 like this.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Лично немам,но АБЦ се одлични колички.Ова во Смит’с е акција,иначе се по 750-800 евра и нагоре.Во таа класа гледај и Joey Mytrax,или Адора на Макси Кози.

BabyD0ll likes this.
  10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Мислам дека ќе ја купиме оваа, сите што ги гледам се 12+кг, можеби ќе биде тешка, ама не можам да најдам никако полесна. Цената за оваа количка е одлична мислам дека е на акција, не знам од колку пошо не пишува само гледам црвена цена што значи дека е акција.

dunika likes this.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Е сега ми треба уште ташна мислам, треба ли уште нешто што оди заедно со количка?

12. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Дали имате искуство за Loco Croco Croxx?
    Вака на изглед е многу убава, не е ни прескапа ама не можам буквално ништо да најдам за брендов на нет

Attached Files:

Kristina1172 likes this.
  13. Danielamo

Danielamo Активен член

Zdravo dali nekoj ja ima koristeno kolickata rimini 3 in 1 i iskustvo da mi kazite..pozz

14. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

ne znam konkretno za ovoj model, no sestra na mm ima abc so tri trkala sto e i e tolku prezadovolna (ja ima kupeno pred 4 godini i sega ja koristi za vtoroto dete), no nema sto nema pominato, od toa kolku ja ima tovareno, po skali nagore nadole sama (nekogas ne mozes da ja dignes vo race so site raboti so sè bebe), bas po muabetot zborese iako e star model, pak da kupuva, istata bi ja zemala ponovite modeli sigurno se uste pounapredeni. Se nadevam pomognav :)

BabyD0ll likes this.
  15. LittleLilit

LittleLilit Истакнат член

Фала на инфо :) се одлучивме за m type, сега се и на некој попуст. Исто и јас идев по таа логика, кога патувам, кај и да одам не сум тип што носи премногу работи со себе, е сега на бебе потребите кои ќе му бидат ќе видиме :D Многу ми се допадна кај количкава што за затварање нема потреба одеднаш да кликаш две копчиња па во ист момент и да ја склопуваш, него можеш едното од една страна, па другото и после само ја склопуваш.. за опремата, баш разгледував, сите “gadgets” што ги имаат на анекс се преубави, ќе видам што ќе доземам, посебно зимскиот додаток што е, тоа ќе треба обавезно. :)) сега го сфаќам тоа чувство на среќа (толку многу коментари имав прочитано на темава) откако ќе си земеш количка што ти прави мерак :))

mici-22, Bubish26 and Izzy_0504 like this.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ако немаш скали за кажување каде што треба количката да ја качуваш постојано тогаш тежината на количката не игра ама баш никаква улога во тоа колку ќе биде лесна за возење со бебе во неа. Јас на пример имав количка која беше тешка околу 11,5 кила и немав никогаш никаква потреба да купам чадор систем количка зашто беше прекрасна за возење, едноставно клизеше по подлога (ја возевме и по плажа). Детето го возевме во количката до кај 2 и пол години кога имаше некаде накај 14 кила.

Чадор количка купивме ептен проста на летување зашто немавме право да ја носиме веќе количката со нас во авион.

Не е битна тежината за гурањето туку какви се тркалата и самата конструкција на количката. Мене не ми беше проблем да ја ставам во кола, за толку е ОК да се дигне и потешко нешто.

Јас имам количка PegPerego Book што по дизајн ми е слична на оваа од АБЦ и мислам дека и оваа би била ОК за возење.
    Многу битно кај количката е дали има можност лестно да се склопи (иделно во еден дел) и со една рака.

MilaSs12 and BabyD0ll like this.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас кажав дека може, не ми е познат брендот, го нема кај нас. Плус пишав дека ако треба да ја дига во една рака со бебе ке и е тешко. Сугестии се тоа, не ја предомислувам.
    После мене Дуника пишала дека е добар бренд.

18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Тука во овој стан кај што живееме не мора по скали да ја качувам, во подрум седат сите колички има врата и се излегува од таму, исто и гаражата за кола ни е таму.
    Јас се одлучив за оваа, ама маж ми сака да ја земеме со следната плата крај ноември, ако ја има до тогаш. Фала ви многу на сите за помошта. :hug::hug:

dunika and MilaSs12 like this.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Мој совет е само да ја пробаш на рака како ти лежи. Не ја купувај на невидено, колку и да е добае бренд, убава и скапа.
    Јас по една отидов, за друга се одлучив.
    Повели и друг пат. :hug:

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Јас ја пробав во живо, ама без бебче хахаха, лесна беше за туркање и мажот ми потврди исто рече лесна е за туркање, а и платното е добро за дожд е супер.

MilaSs12 likes this.