Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. SimonaSrvn

SimonaSrvn Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    59
    Еве поточно за овој момент кај седиштето зборам да ти е појасно IMG_20210206_153513.jpg

На VirgoStar и Amy1 им се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    6.023
    А само Лилата? Освен што е до 15кг, што е разликата од останатите две? (претпоставувам дека е океј тоа што е од 0+.. )

3. SimonaSrvn

SimonaSrvn Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    59
    Да супер е што е од 0+, барем за нас беше предуслов кога баравме зошто не сакавме дополнителни додатоци како корпа и слично... Разликата е во тркалата на Lila задните се големи тркала, и за нијанса е поголема на склопување, мислам исто дека Cp и Sp се малку потесни во рамката (валда баш поради разликата во големината на тркалата). Во однос на седиштето мислам дека се горе доле исти, искрено за нијанса Sp и Cp ми изгледаа покомфорни од Lila-та, ама ова е чисто мое согледување не знам реално со димензии дали е така. Во една од Cp/Sp (не ми текнува која беше) верзиите продолжетокот за ноџињата се подесува горе-доле а на Lilа нема таква опција. Друго мислам дека се минимални разлики, барем јас не увидов нешто поголемо, а не ми ни посочиле девојчињата кога сум гледала... . А, исто и корпата доле на Lila-та се вади како tote bag, а на останатите е покласична и не се вади.

Последна измена: 15 март 2021
    На VirgoStar и Autumn Love им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Screenshot_20210315-154941_Facebook.jpg Screenshot_20210315-154941_Facebook.jpg
    Искуства со количкава?

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    На Dee*Tee и jarec6 им се допаѓа ова.
  6. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Здраво мамички, дали некоја од вас има искуство со колички од Mothercare Ramstore mall?
    Го видов овој модел и премногу ми се засвиѓа, па да видам мислења ваши.

Моментално не знам која цена е, не сум била повторно, ама количката беше преубава..

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    што бренд и модел е?

8. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    10.419
    Јас ја купив оваа. Но искуство неможам да ти кажам. Дури во јуни, јули здравје:lol:

Незнам дали ја имаш видено во живо, но мене многу ми се допаѓа. И изгледот, веднаш се склопува, се брзо се мести, лесна е.
    И низ дуќан и низ дома си ја имам пробано супер е, па сега ќе видиме во пракса надвор како ќе биди :D

На Emotional123 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  9. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Да споделиш искуство како се покажа количката?

На macufce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    3.531
    Да прашам едно глупо прашање. Ја перевте ли количката пред да се роди бебето? Мислам на поставата, тоа целото што се вади? Јас денес решив да го направам тоа, ама има некои сунѓери внатре во делот за корпата што се закопчува и не знам да не извитоперат после сушење и не исправ. Тоа се друго, транспортер, креветче, се средив, уште количката и не знам што да направам. Инаку ја добивме спакувана во кутија, не е изложбен модел па да била изложена на нешто од надвор (ако тоа менува нешто).

11. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Јас ја перев, бидејки ја земавме од Лотус и им беше изложена во салонот и право така ја земавме. Сите тие работи што се вадат ги перев во перална на 30 степени на кратка програма. После откако почнавме да ја користеме пак ги перев некогаш на 30 некогаш на 40 степени, дали еднаш месечно или еднаш во два месеци, во зависност колку ја користевме. Летно време два пати ја перев надвор во дворот без да ги вадам, ставив жешка вода и прашок во кофа, со сунгерче убаво ги поминав материјалите и на крајо со црево од чешма плакнев и на сонцето се сушеше за еденн ден.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Цела ја исправ, сè се вади и во машина на програма за рачно перење исправ. Не беше изложена и мојата.

13. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    3.531
    Јас знам дека се се вади, ама сунѓерастиот дел, нема да промени форма? Зато што сунѓерот на тој дел не може да се извади од внатре, пробав.
    Конкретно на ова мислам и ми е страв.

Прикачени фајлови:

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ако е предвидено да се вади сè, претпоставувам дека нема да се деформира. Мене ништо не ми се промени, истата си остана каква што беше, а има сунѓери, меки делови.
    На 2-3 пати ги исправ деловите, не ја преполнував машината. Ако ти е шубе, не мораш во машина, на рака запери или пребриши ја.

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Јас имам ваков модел, посунѓереста здравје,ја исправ на 40 со центрифуга ништо не и е.
    Само еве капата пошто има пластики што не се вадат, на рака, друго се во машина пикнав, и од количката и од транспортерот.
    Screenshot_20210320-205536_Chrome.jpg

16. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    3.531
    И јас на седиштето не му се плашам, има исто многу сунѓери, ама некако ми изгледа дека нема гајле, ама за корпава ме фати шубе, не знам зошто (најверојатно затоа што завчера му подрасипав едно душече, ама среќа не многу битно :D). Ама штом има етикета дека може да се пере, тогаш може, па утре ќе си ја пробам среќата :wasntme:

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.109
    Со здравје да се служите.
    Каква боја земавте?

18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    10.419
    Фала ти. :inlove:
    Беж. Сакав црна но немаа, а сивата во живо не ми беше искрено убава.
    Screenshot_20210320-225136_Chrome.jpg

На kostovaivana, jarec6 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  19. LadyNN

LadyNN Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    17
    Здраво мајки!
    Ве молам за мислење и искуство со количките на Бебето. Најмногу ни се допадна Бебето Лука и Лука-еко, меѓутоа колку би била практична и удобна еко кожата за бебето?
    Планираниот буџет ни е одприлика до 35 000 ден. Ние сме високи со мм и бараме поголема количка да ни биде пријатно за буткање.
    Живееме во зграда со лифт и не ми е проблем тежината на количката.
    Добредојдени се и други предлози, само да биде комплет 3 во 1.

20. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    358
    Здраво, дали ќе можете да ми кажете искуство доколку имате со овие колички? 22A7FC76-C8B3-4E90-9964-FF1D9DD23139.jpeg ADAFF383-F2D4-44D3-A9DA-232236EC2C8D.jpeg D924F1E4-0C52-4CF3-A2BA-AC26B58654D1.jpeg

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.