Не поминува. веројатно само онаа покет би поминала. Мислам таа што е покет плус иде до нула. пс. Што ќе ти е како рачен багаж? До авион ќе ја имаш со тебе.
Не мора рачен, малце не се изразив ко шо треба, ама пример на долги патувања да ја имам на аеродромот преку кој што ќе биде трансферот
зависи од политиката на аеродромот, ама најчесто не даваат. Јас морав да ја чекирам до Виена за да може да ја имам на располагање на аеродром. Па таму пак ја чекирав до крајна дестинација.
Chippolino, Chicco или Joie зборам за основен модел, без додатоци, значи без корпа, транспортер, бидејќи веќе имам транспортер башка ......од ваше искуство како квалитет? Chicco гледам повеќето се 3 во 1, Chippolino баш и не најдов на нет,...кај да барам линкче некое ако има?...не можам да искачам. А Joie ги видов во живо и баш ми се свиѓа. Имам само една дилема од ваше искуство,....гледам на повеќето колички го нема тоа штитниче меѓу нозе? За пример кога ќе потпорасне, да не се лизне напред. Пошто нели не можеш кога е поголемо цело време да еврзано на каиши како мајмунче. А?
@i13dk , @Naatashka123 , @Emotional123 ве прочитав дека ја имате купено количката Polly Moni 3 во 1. Многу би ви била благодарна ако сакате да споделите мислење како сте задоволни од количката. Се мислам меѓу оваа и уште една количка, па можеби ќе ми помогнете да одлучам конечно.
Ве пукнав денес со количките, уште ова: Вие што имате класична количка, што не се врти рачката. Дур е бебе, ок е за управување? Шубе ми е дека не го гледаш цело време, а и плус нели на лежиштето има каиши? Тие се тргаат настрана дур е бебе или врз нив бебе лежи, нормално со ткаенина одоздола. И каишиве од кога се користат?
Каишите се користат од раѓање на количките што се 0+. Ние имавме количка што се врти седиштето, ама тоа нема врска со користење на каишите. Ткаенина под бебето ставав под главчето само на почеток потоа лежеше директно на ткаенината од количката. Некои колички имаат и уметоци за главата на бебето да ја дрѓат постабилна. Обично тие што гледаат само напред имаат прозорче на тендата да можеш да го гледаш бебето.
Да, има тенда се гледа одозгора..ама знаеш што притисок ми прави,....сите кога ќе погледнам надвор кога шетаат, сите бебушки се во транспортер. А оваа количка што ја сакам има опција дополнително да си купиш компатибилен транспортер/седиште за кола и да го прикачиш на веќе постоечката количка. Но бидејќи ми понудија да ми дадат транспортер си реков ќе си земам само количка, и сега се испобунив и незнам . Абе на господ бељата сум. Седиштето што дополнтелно се купува и монтира на количката е 0+ т.е. до 13 килограми како седиште за кола. Тоа значи до кај година ипол за во кола?
Е така кажи ...... се препотувам цел ден дали да го зимам со количката. Значи клот обична количка да си земам. Е сега лежечкиот дел не е скроз на 180 степена, има маааал наслон ама ми рекоа ок е за новороденче. Да дополнам, на сите страни само тоа гледам бебиња во транспортери, а и по продавници само тоа нудат и има премногу 2 во 1 и 3во 1.
Јас сум задоволна. Додуша бебе ми е 18дена, само еднаш ја имаме пробано да се возиме, ама преубава е, лесно се управува, не е тешка, добра амортозација. Значи супер е
Ама мораш транспортер да имаш за во кола…или да купиш седиште 0+… а ако можеш да позајмиш тоа ќе ти оди во кола, ќе си го возиш во количката ако е ок за новороденче и решен проблем…ама мора за во кола нешто да имаш
Ако земаш Joie, воопшто не се мисли, предобри се и преквалитетни матерјали користат. Се спуштаат до 0 (тој малиот наклон воопшто не смета, од искуство). Значи Joie се неспоредливи со Чико или Чиполино или било која друга марка во тој price range.
Transporter na kolicka stavam samo za na doktor,mojata ic ne go saka deka ja poti za 2 sek epten zesko drzat tie. I jas gledam kako setaat bebinja vo transporter i se cudam kako gi turaat na vremevo a uste poveke pa kako im sedat mirni
не е страшно тоа. Децата со рефлекс што се како се по малку на кренати? Да не е 45 степени, тоа е веќе проблем
Ок е, иако не не’ гледа цело време, така си се навикна и сака да се вози. Зависи од бебето, сепак. Каишите мораш од раѓање да му ги ставаш. Ќе возиш по надолнини, може да се излизга ако не е врзано. Не му пречат.