Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ние исто имавме башка транспортер. Никогаш не ми беше проблем тој момент. Ние брзо и го префрливме во седиште 0-18 кила.
    Земи си количка каква што сакаш. Бебе секако не треба да се вози во транспортер постојано.
    Инаку и нашата 0+ количка имаше како мал наслон ама тоа не е ич проблем. Затоа и постојат каишите на количката.

kukla21 and brm_brm like this.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Да. Веќе се одлучив за Joie, ме предомислуваше тоа што не се врти рачката да го гледаш, ама па има горе мрежа да си го зиркаш.

Е имаше и модел што се врти рачката ама па во тој случај предните тркала не ротираат 360 степени и потешка е за возење.

Тнх @LivingGlam .

3. i13dk

i13dk Истакнат член

Добра е количката, до сега ги користиме транспортерот и корпата, корпата е доста голема па сме ја користеле и како креветче кога сме преспивале кај нашите. Едино што ме нервира е тоа душечето/подлогата на корпата што не можам да го наместам да биде рамно, или ми е поткренато кај нозете или кај главчето, не беше така у продавница и не знам што се случи после перење. Исто така шушкавиот материјал на душечето/подлогата... Ми се лизга бебуш лево десно кога го возам и мора да ставиш пешкир или кебенце за да не ти шета детето низ корпа, тоа е маана според мене. Лесно се вози, комотна е и лесна, сум ја возела со една рака со бебе во друга.

Lilijan7 likes this.
  4. Емина1

Емина1 Истакнат член

Iskustva za ovaa kolicka dali ja ima nekoja

Attached Files:

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ние когакупувавме количка сите ми изгледаа практични бидејќи се расклопуваа цели, но сепак кој има мала кола само некоја што се склопува како куфер или чадор систем би ја собрало позади. Друга работа бебе кога спие во корпа ако сакам да го гледам и да биде накај мене свртено треба цела корпа да ја вртам(според мене тотално не практично), мидлам дека во бебе хоум имаше една количка само рачката се префрлаше на другата страна(таман да не се искилави човек). Чисто како совет ова може на некој ќе му се најде што ќе купува количка. :)

MissChievous and mommy's love like this.
  6. PadméAmidala

PadméAmidala Нов член

Читам за Joie имате пофални зборови, ама освен еден модел во енци менци, во која друга продавница може да се најдат.

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Dur e bebe vo korpa nema ni zasto da se vrti treba samo prema vozacot na kolickata da e svrtena korpata t.e. generalno prema mama

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Муабетот е за луѓето кои имаат корпа што се трансформира и за седење понатака, првите месеци можеби и не треба ама понатака ќе треба. И полесно е само рачката да се преместува одколку цела корпа со 10+ кила во неа. Бебињатане се вечно мали.

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

E da izumiv, kaj mene se baska delovi korpa i sediste

10. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

секако се врти корпата/седиштето во друга насока пред да седнеш бебе, а не сосе бебе.

IRBBB and Pacient srna like this.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И кога ќе заспие ако сакаш да го свртиш бебе?

12. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

не знам зошто би го вртела сред спиење, се вози во правец или обратно, ако сакаш да го гледаш, настрешниците обично имаат прозорче.

јас уште ја возам свртена према мене, и така си гледа наоколу и ужива, а кога ќе почнам обратно да ја возам, ќе си ја гледам преку прозорче што прави.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Зошто пример е по едноставно да ја свртиш рачката одколку цела корпа. Моето пример никогаш не заспиваше во правец према мене ни како новороденче, па многу нормално ќе го свртев цел транспортер или корпа за да можам да го гледам.И низ прозорчето не се гледа толку колку што можеш дирекно да е свртено накај тебе. Во секој случај по едноставно е.

14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Новороденче во транспортер секогаш се вози према мајка свртено. Тоа на сите колички го пишува! Корпата исто така се вози. Има ознака на неа.

Воопшто не е тешко кревањето, не знам како го замисливаш тоа.

mssuniquee likes this.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Според тебе јс никогаш не требаше бебето да го ставам во количка додека не наполни 10 месеци за да седи нанапред, бидејќи вриштење секој пат имаше кога беше свртено накај мене.

16. kukla21

безбедност е пред се. Бебе во транспортер не се вози, тоа е за кола. И така.

eli25 and Tiny Love like this.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Секако е безбедно врзано е.

18. kukla21

А сидс? Не е работата секогаш до паѓањето.

JoyJoy likes this.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Сидс секогаш може да се случи не само во рана возраст. Тоа е сосема друга тема. Јас само кажав мое мислење дека е по просто кога веќе имаат таква опција количките по практично е во секоја смисла. Нигде не кажав дека мора да се земе таква количка.

...Arthemisia... likes this.
  20. kukla21

Е па дискутираме де. секаде каде има ризик од СИДС треба да се елиминира. Тоа што го има и на други места, не значи ова да се занемари.
    Исто како што бебе во кола се вози спротивно од насока на движење, така и се вози во количка. Не знам што бренд е во прашање, ама секоја сериозна фирма има ознаки како треба да се намести транспортер/корпа на каросеријата.

Повеќе знаете од некој кој се бави со безбедност :)