јас уште си ја возам свртена према мене (7+), дали 2-3 пати ја имам возено свртена нанапред. па и во обратен правец си разгледува околина.
Ајде девојки совет. сакам да почнам чисто да фрлам поглед на колички, рано ми е многу, 25 недела сум ништо неам до сега ни гледано ни купено. искрено не се разбирам ништо, не знам ни од кај да почнам... што би требало да пазам и да гледам при изборот на количка? буџетот би бил негде докај 20.000 и да ми предложите места каде да гледам
Според најновите студии и истражување, ова е погрешно. Напротив, возењето на напред може лошо на влијае на развојот. Пр. http://app.dundee.ac.uk/pressreleases/2008/prnov08/babybuggies.htm Има и др. ама не ми се на лагер.
Ima logika ova ama za da ne zbori deteto.mnogu drugi raboti poveke vlijaat po moe skromno mislenje od kolickata. Realno vo kolicka si 2-3saati vo denot max,mozes da go vozis celo vreme nakaj tebe ako doma usta ne mu otvoras na deteto i samo dreme pred tv ili so igracki mislam deka pak nema da zbori....pak ke recam skromno moe mislenje daleku od strucna na temata i teoretski i prakticno
Какви слатки маки јас искрено гледав како се склопува/расклопува (да не е комплицирано или склоно кон кршење), колку место зафаќа, колку е тешка, дали се користи од 0 месеци или од 6, дали има опција за надградба на травел систем, какви гуми има, каква е амортизацијата, какво е управувањето, да можам да ја буткам и со една рака, да не мора да ограбам банка за да ја платам..
хаха баш слатки маки не знаеш колку ми звучи комплицирано, ама ваљда ќе најдам на форумов секоја информација што ми треба. фала ти во секој случај ептен ми значи помош во моментов
Женски, тие што сте порачале од либерта бебе центар количка дали ви стигна на време? Се јавив да прашам количката што ја сакаме треба да се резервира ја нема на лагер и ми рекоа дека ќе стигне за 6-7 недели. Ако е стварно толку супер, на време ќе биде ама се плашам да не не стигне на време. Искуство енибади?
Јас мислам дека си таман за разгледување/купување, јас мојата ја земав мислам кога бев 24-25 од пусти мерак. Еве ја дома си ја влечкам чат пат Инаку јас се одлучив за макси кози, со транспортер заедно идеа на промоција, мислам дека секогаш ја има промоцијата. Инаку ми се допаднаа и од чиполино(Андреј компани) и од Motto jungle во енци менци. Најдобро ти е ако имаш можност да отидеш и да ја повозиш низ продавницата. Претходно ги сакав и Бебето од Либерта ама кога ги видов во живо се предомислив, највеќе ради гумите што се пумпаат. Инаку јас бев за колички во Бебехоме, Енци менци, Либерта, Крш, Андреј компани. Среќно барање
Јас нарачав од таму и ми стигна за неколку дена фино спакована беше јас се плашев дане се скрши нешто при транспорт ама се си беше во ред
Nema rano gledaj si...jas se porodiv vo april mi bese odbrana vo oktomvri kolickata...ne mora da ja kupis ako ti e shube ama da si znaes koja
мечка страв мене не страв... почнав да разгледувам и бендисав нешто , планирам и да идам во живо да ги видам. иначе денес решив да го скршам мразот купив еден пар чорапчиња па ваљда ќе тргне работата со купувањето полека
Обавезно да ги пробаш и видиш во живо. Има многу разлика од слика до допир.. Мојата да ја видев на слика немаше да ја забележам, ама перформансите ѝ се идеални, за мои потреби Инаку и мене ми беше шубе вториов пат да купувам било што, 22 недела сум, ама дигнав сет бодиња на долги од Carter's не можев да одолеам на пастелно розе/тиркиз
Какво шубе купувајте си кога сакате. Јас во 5ти месец се големо купив, алишта откако дознав пол на прв скрининг и последен триместар ако ми се допадне нешто ситно.
Дали ја купи количкава и како ти се погоди, ептен ме бендиса на изглед, дали е функционална и како си задоволна од неа?
Искрено, на брендовите од Либерта, Локо кроко и други кои сега ги има, за година две ги нема или се викаат поинаку, не им верувам. Сѐ нешто си мислам дека се ребрендираат за да не ги следи лошата репутација.. Имаше еден Kiddo бренд пред неколку години, се зезнав со седиште за кола за малиот, катастрофа! Не се закочува во висина на глава, тропа пластиката за грб, не застанува висински за каишите, излегуваат штрафчиња.. А не беше евтино, 6-7.000 денари. Ич не го доживувам безбедно детето во него. Сега гледам го нема брендот во бебехоум, а жал ми е што тогаш не си земав нешто поасално од попознат бренд.