Мајки вие што имате чико трио бест френд, дали сте задоволни воопшто? Јас ја купив, но во ништо не ме бендисува- тешка за управување, на дупки треба цела количка да ја кренеш за да поминеш, многу тешка и во кг, се борам како лав со неа и задното тркало во првиот месец почна со крцкање мм вика мн ја користиме ама тамам работа во првиот месец.Оние што купувааат количка не им ја препорачувам, да си знаат
Мамички Ве молам споделете искуство со Maxi Cosi Lila. Прв пат мама ќе бидам и немам искуство ниту познавање на таа тема. Од тоа што видов на интернет(на строго мирување сум неможам да ги видам во живо) многу ми се допадна но ете приметив дека рачката горе не се прекршува и за седење за ночињата доле не се поткрева(кога ќе потпорасне). И некако ми изгледа мала(кратка) за пример дете кога ке наполни 1-2 години. Ќе му висат ли нозете? Споделете искуство тие што ја користите дали сте задоволни и дали тие работи се пречка.
Тоа што си пишала е пречка кај некои колички, супер размислуваш. За дали е голема мала нека каже некоја мајка што ја има. Најбитен е дело за седење затоа што се користи најдолго. Синко и летово на 2 години го возев. Сега да шетаме некаде, во голем град пак ке ми треба количка. И транспортерот секако.
Јас затоа ги избегнував тие што се како корпи за лежење и после се прават за седење, поради пластиката што после може да му смета на ножињата кога ќе подпорасне и ќе треба да седи.
Токму така мајка и јас сто пати сум го пишала тоа. Мојата можеби има маани ама еве на 2 години и доста високо дете му беше таман во нозете. Оние што имаат таква најчесто и чадор систем купиваат плус.
Не си грешка. @Сара Лав рачката горе не се прекршува, не ни ти треба, бидејќи се подесува на 3 висини и може да ја вози и понизок и повисок човек. Корпата/спортското седиште е сосема пространо, ама да, долниот дел не се поткрева (анатомски е колк-колено-стапало да е 90-90-90° ваљда затоа не се крева) и веројатно кај поголеми деца нозете ќе висат. Син ми е околу 75+ цм и стапалата веќе му излегуваат. Инаку, од моето искуство количката е топ. По дупки, калдрма, на плажа возена, не е мрдната. Материјалите се подесуваат на зимски и летен дел. Лесна е за маневрирање, ама не е лесна педрув со оглед на материјалите. Единствена маана е што зафаќа многу простор во багажник, барем нас тоа ни е проблем. Ако те интересира нешто друго поконкретно, прашај, не ми текнува оти. А, и мене шо ми е исто кул, шо со соодветни додатоци можи да се направи тандем количка за поголемо/помало бебе.
Фала премногу Ептен ми помогна, дека неможам лично да одам а знам маж кога ќе отиде ништо нема да праша Среќна нова и среќни празници
https://www.lococroco.com/количка-kikka-boo-amica-2-во-1 Здраво Ми треба мислење за количкава...Нова мајка без искуство Сакам количка без додатоци, и важно ми е да не зафаќа многу простор кога е склопена
Zdravo moze li da mi predlozite nekoja dobra kolicka za novorodence so transporter no so nekoja po pristupacna Cena
Zdravo..Sakav da prasam tie sto imaat kolicka za bliznaci edna do druga od koja se najzadovolni vo smisla da e lesna za vozenje, da ne zafaka premnogu mesto vo bagazh i da ima nekoja pristapna cena. i mozebi e glupo prasanjeto no dali so kolickive moze da se vleguva nis molovite po prodavnici ili billo kade,bidejki mi izgledaat po siroki od edna kolicka. Bebuskite mi se skoro 3meseci i uste ne mozam da se odlucam kakva da kupam, mi podarija kolicka od tie sto se edna pozadi druga ama epten e teska za vozenje
Majki mojata beba vo april ima rodenden. Kolicka sakam da i kupam nova vejke za "decinja"a ne za "bebinja". Se mislam kakva da zemam nekoja poednostavna da bide i lesna za upotreba i stavanje vo avtomobil. Od onie sto gi vikaat letni no sepak naslonjacot da se pusta da moze da si zaspie sepak. Mi se smaci od ovaa sto ja koristam, gabaritna mi e. Dajte nekoj predlog.
Нашето бебенце треба да пристигне во Април . Наместо да купиме стандардна количка, си земавме летна. И оанка бебче 2 месеца само во транспортер ќе биде до лекар и назад, после тоа ќе си ја користиме таа. Се спушта за да може да легне. Стандардните што се со транспортер и торбица се огромни, тешки и ќе треба да се мкнам на секое. Плус тоа тркалата не знам зошто им ги прават како за камион, едвај во кола да ја стаиш. Ќе видиме како ќе поминеме.
И јас многу ја сакам, наскоро ни е роденден и сакав да му ја купам ама видов дека е за до 15 килограми..а ние веќе имаме 11…ми е страв да не ми ја надрасне многу брзо…уште една во Фри он ми се свиѓа е таа е за до 25 килограми…во недоумица сум
Повеќето колички се до 15 килограми. Сосема се доволни за дете до 3 години, подоцна нема ни да сака да се вози во количка.
Ако не е јадач нема толку брзо да качи 4 кг. А ако на година има 11 не би кажала дека е толку крупно за да не ви е доболна таа од 15 кг.