Стварно немам искуство,прво дете, ама имам другарка нејзиното на година и пол има 15кг…да не испадне така и со моево па да ја купам само за 6 месеци…затоа ми е дилемата
Ќерка моја има 3 години а уште е 14 кг... Последно возена во количка лани кога наполни 2. Таман си е количката, искрено и чудно ми е поголемо дете кога ќе видам во количка.
Mama mnogu mi se bendisa kolickava. Ima i videa na you tube ama od chicco ohlala 2. Ova 3 sigurno e nov model ne gledam nekoja razlika. Baska sega e na popust a ima crna, siva i roze. Bas vakov model na kolicka baram. Taman za transport lesna i udobna. Ti blagodaram
Јас имав за ќере розева со едно рози и виножита, прекрасна беше ама второ син па ја продадов, топ ми беше, немав зимска со оваа терав 2 години и ја продадов како нова зачувана за 3500 ден, презадоволна беше мајката што ја зеде. За синко купив зимска плус со Транспортер Safety first, добра е ептен ама да размислев убаво ќе си купев само летна и за него плус зимска прекривка. Инаку многу ми се свиѓа и Joie во Енци Менци, ѕирни ги и нив.
@lilo јас ја имам joie и супер е. Од новороденче па до кога сакаш. Плус зимска вреќа си земав од free on и супер практична е.
Da gi vidov i niv mnogu se ubavi. Sega ostanuva uste vo zivo da gi razgledam pa da se odlucam. Momentalno sum neodlucna. Vi blagodaram
ako se odlucis za bilo koka pisi iskustvo please.. isto se dvoumam megu chico oh la la i joie ama za bliznaci
Здраво мајки, Ќе може ли да предложите количка само со корпа од 0 месеци, без транспортер и други додатоци, тие ги имам од претходното детенце имав количка на Чиполино ама ми се скрши наслонот, инаку супер се погоди 3 години ја возевме. Да биде поефтинка, не нешто повеќе од 10 000... Ја гледав во Енци Менци Gala Grey Moni, дали некој ја има па да сподели искуство?
Ние ја земавме он енци менци joie litetrax околу 11000 мислам дека беше. Уште ја немаме пробано, не сум породена, вака лесна ми стои и доста практична. Погледни ја можеби ќе ти се допадне.
Колички за близнаци за повеќе од 15кг има? Син ми е 11кг а чекаме бебе сакам да земам таква но се се до 15 кг освен да е еден тон пари
Имам двоумење околу тоа што сè треба да содржи мојава количка. Ќе имам летно бебе, и гледам многу типови на колички, летни, систем колички, па со обична корпа (таа како за спиење), со мека корпа, со тврда корпа (можела во кола да се стави), со транспортер... Дали ми треба се од горенаведеното, таа тврда корпа што е за во кола нели може место транспортер да се користи, или бебето не е доволно прицврстено? Гледам бебиња што доста од времето спијат во количката, и тоа ме буни. Воедно барам некоја што е стварно многу лесна, такви се летните класични, 4-5кг, ама воопшто не изгледаат како за новороденче, иако на нив пишува дека може, а овие комбинираните се огромни и тешки. На материјали треба ли да се внимава? Гледам Макси Кози ги споменувате, тие се поквалитетен бренд или?
Фала за предлогот Си ја купивме пред малку таа од Енци Менци за која прашував погоре. Изгледа цврста и е лесна за возење. Ќе видиме како ќе се покаже