Ако е летно бебе ќе ти се најде корпата ќе видиш. Нема да ја затвараш цела корпа ќе ја разотвориш кога ќе шетате. Секако во најжешкото нема да петате туку попладне така да таман. Ем и на бебе покомотно да не се тутка да се поти во транспортер, сепак транспортерот е помал. Дома исто може да ти спие денски некоја дремка во количка. Со лесно мајка.
Сите колички летни што ги видов, се многу мали кога ке се пуштат за спиење. Дали вие што имате летни колички кога децата се легнати им висат нозите ?? Веќе цела недела се мислам од енци менци quart jungle да ја порачам, ама сега кога во живо видов слични на нејзе се двоумам. Бебе е 8 месеци а е подолго од количката кога е спуштена. Од какви сте задоволни, чадор систем или оние како куферче што се склопуваат, барам нешто поефтино, на есен пак ке ја користи оваа до сега, ама за летово за некаде по далеку да се патува, во кола премногу место зафаќа.
Јас немам класична летна а и не ни купувам. Имам на joie таа е нешто комбинирана. А летните колку што гледам низ град сите мама се малиби на сите им висат ноџињата, а и гледам дека сред зимо си се возат дечиња.
Да, му висат нозете, сите се такви мислам. Вака изгледа убава таа jungle, ама ако ти е само за пократок период имаш и поевтини на чиполино ако си ограничена финансиски. Ја шо ги гледав сите беа слични во функциите, само некои имаат и плус како масичка што се трга, а некои се собираат како куфер или како чадор. Би требало тие со чадор собирање да зафаќаат помалку простор во кола.
Јас ја земав на Чиполино Еверли. Се собира како чадор, прелесна е и преевтина 3000ки. Ако ти е само за летово, како на мене, зашто не очекувам да сака да ми седи на 2 години, здравје до година, брка работа. Се спушта за спиење ама уште не сум тестирала дали и висат ноџињата само седната ја имам возено. Мислам дека овие како чадор што се помалку место фаќаат во кола.
Фала девојки, прашав јас колку е долга количката jungle пуштена, 64цм ама значи на сите им висат ножињата. Мислев некоја до кај 6000ден, зошто гледам има и од 12 000 летни, ама веќе имам една, оваа колку за пролет,лето. Сакав куфер за да не биде како со одвоени рачки, зошто на чадор се сите такви, ама ке ги разгледам и тие опции
Vo Alf kids, na you tube pisi Chipolino everly i ke vidis na tutorialot se ubavo. Jas na kikka boo zedov, kako kufer se sobira (i kade kade kufer sistem zafakaat pomalku prostor od cador sistem) zadovolna sum uste da saka da sedi bebe vo kolicka i taman sme
To razmisluvav, dali kufer ili cador. Neznam dali da zemam kolickite se do 15kg, sakam podolgo da ja koristam... Ti blagodaram
Здраво,гледам колички и хаос треба анализа детална хах,може ли да споделите искуство која ви е најлесна за склопување и качување по скали без лифт тоа ми е најголем проблем дека сите се бајаги тешки и тешко со една рака се да се праи. Практичност ми е прв приоритет па изглед и цена. Фала ви нај.
И јас гледав пред некој ден , од тие што ги видов оваа како најлесна ми беше , и лесно се склопуваше ,лично искуство немам уште се мислам , ама види ја
Do godina ne ti spie vo korpa kolkava saka neka e...se sednuva ke iskaca od nea. Korpata e top i za leto zatoa sto tendata bolje stiti i ne e stutkano i pregreano bebeto ko u transporter. Transporterot gi gree,mene use ne mi e jasno kako setast bebinja u zesko vo transporter.
Некој искуство со колички на 3 тркала? Лесни се за возење или имат некоја мана? Ми се допага една 3во1 на Чико ама се мислам зашто напред е со едно тркало само, слично на точоците и летните колички што се
Имам количка со 3 и со 4 тркала и полесна за возење ми е таа со 3. Обично тие колички се наменети за џогирање. Ја имам Chicco Active3, претпоставувам таа ја имаш гледано.
@Anturium Изгледа таа е,јас многу ја сакав ама мислам дека и е многу голема маана што седечкиот дел не се врти да го гледаш детето,туку само напред,а за возење е многу лесна,сите со 3 тркала се полесни за манипулирање.
Да, спортското седиште може да биде свртено само напред, а корпата накај тебе. Мене ова не ми претставуваше проблем, секако бебуш сака да биде свртен напред и да гледа.