Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Можеш да ја користиш истата количка. Освен ако ти е гломазна па сакаш да смениш со помала.
    Јас имам 3 во 1 и максимално ми се користени сите делови.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, IRBBB и Autumn Love им се допаѓа ова.
  2. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    И јас тој период треба да се породам здравје прво ќе ми е со женско бебе и разгледувам колички и појма немам каква би купила рано е сеуште ама си разгледувам и по чаршија кога шетам само колички гледам и никоја не ми се бендисвит само една така во живо што ја видов од maxi cosi многу убава ми изгледаше кога ја возеја само 39000 на попуст е во бебе хоме а другите колички од maxi cosi што се 2 во 1 без корпа на страната на нет добри се во живо ич не ми се бендисвет тој дел ко корпа што е многу мал тесен ми изгледа а се по 30000 ден со си транспортер.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Некоја да има количка abc design mamba да кажи искуство не ја имам во живо видено само на слики и ми се бендисува што е со корпа и ок е за парите плус што ќе треба транспортер и адаптери за транспортер да купам и се заедно би ме фатило околу 18000 а вака стабилна количка ми изгледа со добри амортизери само рамот е 13 кила незнам дали би била лесна за возење.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    Моето синче е родено во зима на 30.12,количка купив дури во Април кога се разубави времето,предходно беше ладно да го шетам и немав потреба, го изнесував само во двор да го фати воздух по 15-20мин, во Април таман веќе беше попораснат и немав потреба од корпа, купив многу практична количка од Gracco, лесна се склопува со една рака, а квалитетна се покажа, ја искористивме максимлно. Сег се мислам за новото бебе дли д купам нова количка со корпа, ке се породам во Септември, или да си терам со старата, сочувана е,ке видам има време, пред да се роди не купувам.

На nevermet18 и rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr им се допаѓа ова.
  5. Lady_S

Lady_S Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Бидејќи имам една зимска но тешка, најдобро летна. Јас гледав во енци менци една од 4.5кг но сега ја нема :( . Дали има друго продажно место за Chicco?
    Буџетот не е важен, само да најдам тоа што ми треба.

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.599
    Мини ми бејби стор на фб побарај ги, тие имаат производи на чико. Продавницата се наоѓа во Прилеп во склоп на катната гаража.

На Lady_S му/ѝ се допаѓа ова.
  7. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Chicco o lala.

8. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    4.646
    Летната не е само за на лето може и за зима, тоа се помали колички и се за поголеми деца, не сум сретнала некоја што е 0+. Може и да не ти ни треба, може ќе прооди нема ни да сака количка. Може па ќе спие до големо во количка. Понатака ќе си мислиш за летна. Моето е зимско, уште се вози во таа зимската или травел систем количка, тоа се тие кај што се става на нив, транспортер, корпа и сл.
    Јас имам 2 во 1, седиште кое се прави корпа и мене ми се виде многу практично. Корпата како дел мислам дека не се користи многу долго, веќе на пролет ќе го возиш подкренато. Транспортер имав што се ставаше на рамот од количката. А и не мора, може било каков, за вадење од болница, за возење во кола. Пример јас транспортер позајмив на почетокот, а си купив поскапо седиште за во кола кое е 0+, тоа ми беше побитно.
    Се е многу индивидуално и зависи од буџет. Имаш травел системи за 20.000 со корпа, транспортер седиште и имаш само количка 2 во 1 за 30.000.
    Барај количка со полни гуми, алуминиумски рам, убава стреа, материјал што лесно се чисти и не поти, да се маневрира со една рака.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, IRBBB, Autumn Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    46.367
    Јас имам abc design количка веќе 5 години. Прилично е тешка и зафаќа поголем простор во багаж.... откако имам деца возам караван само ради количката :D
    За управување не е тешка, има прилагодливи колца со кочници.
    Супер е издржлива, штофот никаде не попуштил ниту е избледена....е само кожните делови кај рачката горе и напред кај бебето после 3 години активно користење почнаа да се лупат :mm:
    Тоа влијае само од естетски аспект,никако поинаку.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Фала ти многу а дали можам рамот само да го кревам на пример од кола кога ќе го вадам или по скали да го слегувам и каков транспортер имаш за количката.

На Kasiopaja221 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    46.367
    Да,рамот се вади.
    Транспортерот беше заедно со количката,комплет беше. Освен како седиште во кола, За транспортерот имав додатоци за да можеш да го склопиш на количката.
    Вака
    Screenshot_20220730-134218_Google.jpg

Освен ако нешто не промениле во дизајнот досега....

На Tiny Love и ija им се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    5.472
    Ова ќе го пишував.
    @rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    Транспортерот ти е 0+ седиште за во кола. Можеш да земеш и транспортер посебно, посебно количка со корпа ако не планираш да го шеташ во транспортер. А можеш и да позајмиш транспортер за почеток за од овде до онде и да си купиш 0+ седиште поквалитетно кое ќе го користиш до 4 години ко што вика Муцика.
    Јас ова не го размислив и купив ем скап транспортер (кој на 9 месеци го надрасна), ем скапо седиште.
    Иначе летна количка не е ништо друго туку компактна количка за патување која не зафаќа простор и обично е за бебиња над 6 месеци (јас би рекла и постари).
    Без проблем можеш во “зимската” да го возиш цела година.

На Dancewere, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Mucika и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Сега колку што гледав на baby centar на нет само количка и корпа се продава заедно немаат транспортер има посебно некој транспортер и адаптери за транспортерот вака ок ми се гледа количкава све заедно ида да е 18000 ден со си транспортер и адаптери само ми е страв дан ми е тежок рамот од кола да го ваѓам сама и по скали да го влечкам во стан на втор спрат живеам.

14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    7.239
    Моментално О ла ла е на попуст во енцименци, пријателка ја купи и можам да кажам дека е супер, квалитетен материјал и издржлива, 4.5кг тежи, на рака не се ни осеќа, плус скроз рамно се спушта за од 0+

15. Kasiopaja221

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    46.367
    На проспектот колку што се сеќавам пишуваше дека е 11 кг тешка....

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Ај ко ќе одам во Скопје ќе ја разгледам и неа и ќе видам колку е тешка и ќе си ја видам на лице место фала многу за одговорите.

17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    5.237
    Ако си имаш ич не купувај.
    Јас здмав најобична на joie има опција и за транспортер ама дека имав веќе и не земав. Си ја возев беба.
    Мислам дека сите имаа модерни 2во 1 3во1 а јас наједноставна.
    Ама како расте ептен е практична.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. easterbunny123

easterbunny123 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    17
    не знам, така ми кажаа во самата продавница. првпат сум бремена и навистина немам искуство дали ми го кажаа тоа бидејќи сакаат да ми продадат екстра производ или сепак има некаква врска. :)

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.294
    Допаѓања:
    33.599
    Нема екстра производ. Спортското седиште се трансформира во корпа, 2 во 1 е.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tamara E.

Tamara E. Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    Zdravo mamicki kazete mi dali nekoja ja ima
    Maxi-Cosi Gia Essential Black i kako ste zadovolni od istata?