Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Баш така и си мислев, фала ти на споделеното :l:

2. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Ке сакаш да ми пуштиш линк? Од кај ја зеде??

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Не знам зошто во Македонија постои некоја одбивност кон колички со гуми на пумпање, кога тоа е најдоброто од гума воопшто и плус најдоброто за македонските патишта. Јас имам количка со такви гуми, второ дете се вози во неа, мерцедес меѓу количките е. Секое превозно средство користи воздух, оти е најдобар и побитно природен абсорбер е на шокот што гумата го доживува при движењето, за разлика од полната гума. Докажано најудобно возење и најдобро справување со лоши патеки од било која друга гума при што овозможува и најдобри перформанси. Мојата е возена по дупки, по камења, дрндана по шумски патеки, тера 4та година. :)
    Нека не те премислуваат гуми што се на пумпање, шансата да пукне ти е скоро иста на шансата да распука полната или пластичната по тие патишта. Избегнувај пластични гуми и бирај убави амортизери кои секако најдобро функционираат на гуми на воздух. :)

На Srcka28 и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    4.645
    Веројатно нашиве трговци немаат никаков резервен дел и немаат брзо и ефикасно решение ако ти се дупне гумата од количката. :) Сето тоа ми изгледа како научна фантастика кога би се нашла во таква ситуација во државава.

На Sparky.99, Jordanovska-K, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.291
    Потполно се согласувам и јас одбрав количка со напумпување на гумите

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Лично јас немам баш никаква одбивност :):) не ни го приметив делот кај што пишува дека се на надувување, ама прво дете и тотално изгубена, незнам ни воопшто што треба да барам во една количка:rofl::rofl:
    Барав совет од тие што користеле, :D:D
    Ке се решам за брзо ваљда:):)
    Фала ти на споделеното, од корист ми е
    @Yowannty

7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    6.189
    Ова е количката, јас ја зедов од Енци менци во јуни намалена на 30000 ден. Сега гледам ја нема ама јави се прашај дали ќе ја добијат пак, или види на друго место може ја има. Нормалната цена мислам беше 42000 ден

Прикачени фајлови:

На Tiny Love и spasovskam им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Уживај. Затоа сме тука, да споделиме искуство. Јас често среќавам дека ги избегнуваат, а се дефинитивно најдобар избор па искоментирав. :) Ти секако на крај ќе си одбереш што мислиш дека треба.

@Mucika Ако во моментот го нема ќе го нарача од странство. Јас количката ја нарачав од Англија. Размислувањето ми одеше во правец бебето да не ми се дрнда по тие лоши патишта кај што живеев претходно, не мислев дека гумата ќе се дупне, пошто реално не е дека шеташ надвор и гледаш колички со дупнати гуми. Шанса има секако, исто како и која било друга гума да пукне или некој специфичен дел да се оштети.

На spasovskam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    За бебе родено во јануари дали ќе ми треба зимска вреќа за количка како ги шетавте надвор бебињата.

10. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    5.806
    Како сте задоволни со количките на Чиполино?
    Ке земаме секако некоја по буџет верзија, па разгледуваме од следните модели
    Havana
    Estelle
    Плус имаме понуда за Zara, ама таа е 3во1, а малку сме ограничени со простор. Па би ни сметале толку делови. Јас исто и Elite ја гледав и покрај тоа што и таа е 3во1 моментално ја нема на лагер каде што гледавме, а најава за нова пратка е дека ќе е 600-700 евра ако добро запаметив, а тоа веќе ни е надвор од буџет.

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Нема да ти треба. Вреќичка ќе ти треба наредна зима кога ќе мрда.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    465
  13. vericaaaaaa

vericaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Nie ja imame, za parite e ok, nie duri i poeftino od ova ja zemavme, dushata i ja izvadivme vekje 1 godina. Losha rabota beshe shto vo rok od okolu 2-3 meseca od koga pochnavme da ja koristime ednoto zadno trkalo pochna da se vadi, a garancijata ne gi pokrivashe trkalata. Problemot bile lagerite i tatko mi go sredi za eden saat, ali sepak ako nemash nekoj shto se razbira, ne znam dali moze da se kupi samo trkaloto. Druga maana isto e deka se raskrcka. Isto i onie shto se pushtaat da se napravi ko klackalka, nie dva pati dali go iskoristivme toa zoshto bebe ne sakashe taka, pa malce smetaat i se dosadni zoshto na sekoe sklopuvanje na kolichka morash da gi pushtash. U pogled na pozitivni raboti, korpata ima tri pozicii pa i den denes ako zaspie dur sme negde izlezeni ja spushtam skroz i pokomotno e za spienje

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    465
    Фала ти на одговорот мила, мене ми е прво бебе ич незнам што да барам за да е ок. А не планирам да давам 500 евра за количка. Ако имате некоја да ми предложите од која сте задоволни докај 250 па и 300 евра би било супер.

15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    @Ena0310
    Ovaa e 20.000mkd od locco croco. Mi vratija clenki deka se prezadovolni.

Прикачени фајлови:

16. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Јас оваа количка сакам да ја купам сеуште во живо не ја имам видено од baby centar euroalba е 14000 без транспортер како што гледав има и транспортер кој се доплаќа едниот 2600 другиот 3900 и плус адаптери 1200 ден во прилог количката мене оваа прв избор ми е за количка 1-500x500.jpg

17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.684
    Допаѓања:
    35.580
    Оваа е авион во споредба со претходните две. Германска е количкава колку што знам.
    Исто добра количка со пристапна цена е и Грако Ево, а и Safety 1 исто се добри со пристапни цени.

18. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    723
    Германска е количкава да точно, само може тешка да е и гломазна треба во живо да ја видам не сум од Скопје а грацо ево каде има количка.

19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.684
    Допаѓања:
    35.580
    Гракото едно време ја имаше во Бебехоме, а и Сејфти фирст е таму.

20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.243
    Допаѓања:
    11.297
    IMG_20221017_100121.jpg

Може ќе ви е од помош.