Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Баш така и си мислев, фала ти на споделеното :l:

2. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Ке сакаш да ми пуштиш линк? Од кај ја зеде??

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Не знам зошто во Македонија постои некоја одбивност кон колички со гуми на пумпање, кога тоа е најдоброто од гума воопшто и плус најдоброто за македонските патишта. Јас имам количка со такви гуми, второ дете се вози во неа, мерцедес меѓу количките е. Секое превозно средство користи воздух, оти е најдобар и побитно природен абсорбер е на шокот што гумата го доживува при движењето, за разлика од полната гума. Докажано најудобно возење и најдобро справување со лоши патеки од било која друга гума при што овозможува и најдобри перформанси. Мојата е возена по дупки, по камења, дрндана по шумски патеки, тера 4та година. :)
    Нека не те премислуваат гуми што се на пумпање, шансата да пукне ти е скоро иста на шансата да распука полната или пластичната по тие патишта. Избегнувај пластични гуми и бирај убави амортизери кои секако најдобро функционираат на гуми на воздух. :)

Srcka28 and lovely91 like this.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Веројатно нашиве трговци немаат никаков резервен дел и немаат брзо и ефикасно решение ако ти се дупне гумата од количката. :) Сето тоа ми изгледа како научна фантастика кога би се нашла во таква ситуација во државава.

5. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Потполно се согласувам и јас одбрав количка со напумпување на гумите

Yowannty likes this.
  6. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Лично јас немам баш никаква одбивност :):) не ни го приметив делот кај што пишува дека се на надувување, ама прво дете и тотално изгубена, незнам ни воопшто што треба да барам во една количка:rofl::rofl:
    Барав совет од тие што користеле, :D:D
    Ке се решам за брзо ваљда:):)
    Фала ти на споделеното, од корист ми е
    @Yowannty

7. Anturium

Anturium Популарен член

Ова е количката, јас ја зедов од Енци менци во јуни намалена на 30000 ден. Сега гледам ја нема ама јави се прашај дали ќе ја добијат пак, или види на друго место може ја има. Нормалната цена мислам беше 42000 ден

Attached Files:

Tiny Love and spasovskam like this.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Уживај. Затоа сме тука, да споделиме искуство. Јас често среќавам дека ги избегнуваат, а се дефинитивно најдобар избор па искоментирав. :) Ти секако на крај ќе си одбереш што мислиш дека треба.

@Mucika Ако во моментот го нема ќе го нарача од странство. Јас количката ја нарачав од Англија. Размислувањето ми одеше во правец бебето да не ми се дрнда по тие лоши патишта кај што живеев претходно, не мислев дека гумата ќе се дупне, пошто реално не е дека шеташ надвор и гледаш колички со дупнати гуми. Шанса има секако, исто како и која било друга гума да пукне или некој специфичен дел да се оштети.

spasovskam likes this.
  9. ija

ija Популарен член

За бебе родено во јануари дали ќе ми треба зимска вреќа за количка како ги шетавте надвор бебињата.

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Како сте задоволни со количките на Чиполино?
    Ке земаме секако некоја по буџет верзија, па разгледуваме од следните модели
    Havana
    Estelle
    Плус имаме понуда за Zara, ама таа е 3во1, а малку сме ограничени со простор. Па би ни сметале толку делови. Јас исто и Elite ја гледав и покрај тоа што и таа е 3во1 моментално ја нема на лагер каде што гледавме, а најава за нова пратка е дека ќе е 600-700 евра ако добро запаметив, а тоа веќе ни е надвор од буџет.

11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Нема да ти треба. Вреќичка ќе ти треба наредна зима кога ќе мрда.

ija likes this.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

13. vericaaaaaa

vericaaaaaa Истакнат член

Nie ja imame, za parite e ok, nie duri i poeftino od ova ja zemavme, dushata i ja izvadivme vekje 1 godina. Losha rabota beshe shto vo rok od okolu 2-3 meseca od koga pochnavme da ja koristime ednoto zadno trkalo pochna da se vadi, a garancijata ne gi pokrivashe trkalata. Problemot bile lagerite i tatko mi go sredi za eden saat, ali sepak ako nemash nekoj shto se razbira, ne znam dali moze da se kupi samo trkaloto. Druga maana isto e deka se raskrcka. Isto i onie shto se pushtaat da se napravi ko klackalka, nie dva pati dali go iskoristivme toa zoshto bebe ne sakashe taka, pa malce smetaat i se dosadni zoshto na sekoe sklopuvanje na kolichka morash da gi pushtash. U pogled na pozitivni raboti, korpata ima tri pozicii pa i den denes ako zaspie dur sme negde izlezeni ja spushtam skroz i pokomotno e za spienje

Ena0310 likes this.
  14. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Фала ти на одговорот мила, мене ми е прво бебе ич незнам што да барам за да е ок. А не планирам да давам 500 евра за количка. Ако имате некоја да ми предложите од која сте задоволни докај 250 па и 300 евра би било супер.

15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

@Ena0310
    Ovaa e 20.000mkd od locco croco. Mi vratija clenki deka se prezadovolni.

Attached Files:

Ena0310 likes this.
  16. ija

ija Популарен член

Јас оваа количка сакам да ја купам сеуште во живо не ја имам видено од baby centar euroalba е 14000 без транспортер како што гледав има и транспортер кој се доплаќа едниот 2600 другиот 3900 и плус адаптери 1200 ден во прилог количката мене оваа прв избор ми е за количка 1-500x500.jpg

Ena0310 likes this.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Оваа е авион во споредба со претходните две. Германска е количкава колку што знам.
    Исто добра количка со пристапна цена е и Грако Ево, а и Safety 1 исто се добри со пристапни цени.

ija likes this.
  18. ija

ija Популарен член

Германска е количкава да точно, само може тешка да е и гломазна треба во живо да ја видам не сум од Скопје а грацо ево каде има количка.

19. An-na

An-na Форумски идол

Гракото едно време ја имаше во Бебехоме, а и Сејфти фирст е таму.

ija likes this.
  20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

IMG_20221017_100121.jpg

Може ќе ви е од помош.

Ena0310 likes this.