Zdravoo Majkii Sakam da ve prasam tie sto imate iskustvo so Trio Best Friend ( Chicco) ili Joie Versatrax da spodelite iskustvo? Bev reshena za Trio Best Friend ama sega ja vidovme i Joie izgledase dosta pocvrsto, i sega mnogu se Mislam megu tie dve :/
Ние ја имаме versatrax trio и презадоволна сум. Прелесна за управување, лесно се расклопува. Корпата и транспортерот ги користиме до максимум. Без многу гледање и мислење ја земавме, ама е полн погодок. Едит: гледам дека е и подобра цена сега. Ние ја земавме 38.000 во септември.
Ti blagodaram mnogu za odgovorot, dali vi smetashe toa sto e malku poveke otvorena od stranite kaj sportskoto sediste? I kako si zadovolna od amortizacijata po nasive ulicii so dosta precki i dupki?
Не сме почнале уште да го користиме. Сега за сега, корпата ми одговара највеќе. Амортизација нема некоја реално и патеките се ужас. Во почетокот ми сметаше тоа, ама со тек на време сфатив дека синко поубаво си заспива на нерамен терен, така да, не ми пречи воопшто. Јас успорувам и регулирам ако е ептен лош теренот, количката воопшто не е тешка за управување
Братучетка ми ја имаа и она беше задоволна. Ама мене ако ме прашуваш, а сум пишувала повеќе пати и наназад никогаш не би купила количка со разделени рачки. Имам 3 колички, кидо џук, една летна на мадркер и чико о ла ла, таа на мадркет некој да ме тера никогаш не би ја купила, а мислам и дека нема ни да ја користам со ова бебе. Единствена предност е сколопувањето дека е чадор систем. Таа на кидо, што всушност сама си ја купив, и ја извадив маста со првото, убава е дека е висока, прелесна за маневрирање и со една рака. Мана гломазна за во кола. Се вадат тркалата и може да се спакува и во помала кола, ама гепекот е целосно блокиран. Третата ја добив во наследсво и ќе ја користиме на пролет, ама по кажување на золва ми (која исто така имаше на кидо претходно) вика дека полесна количка од оваа нема. Мана и е што не е за новороденче.
Ова на чико ми фати око ми делува дека не е многу гломазна, а и лесна за склопување, расклопување. Имам веќе една ама ем гломазна, ем комплицирана за ракување.
Ја немаме Versatrax, ама ја имаме Finiti Signature и презадоволна сум, како бренд се изненадив колку се добри, Цврсти, квалитетни материјали, ја трескам по 100 пати количката, 2 пати по скали ми падна и нема гајле.
Дали имате искуство со количкиве, да ми кажете позитивни/негативни страни. Првата е FreeOn Trio Comfort Втората е Maxi Cosi Addora И третата е Trio best friend na Chicco
Јас имам количка на Макси кози, само мојата е Плаза+. Многу сум задоволна од количката, цврста е и со одлична амортизација, бебе ужива во неа. Топла препорака.
Здраво ме интересира дали знаете каде освен во Charlie baby се продаваат mommo колички? Барам количка 3 во 1 со јајчеста корпа но се што најдов е прегломазно И дали случајно сте сретнале некаде ваква количка?
Јас ја имам Адора 2. Удобна е, голема, стабилна ама мана е што за во кола зафаќа многу простор и што самата количка е многу тешка.
Исто ја имам адора од Макси кози, јас сум презадоволна година ипол никако не попушти. Пред се голема е,малата уште удобно си спие во неа. И во авиони 8 пати ми ја имаат трескано и ништо не и е. Корпата долу е огромна збира буквално се!
Јас да се надоврзам на твоето прашање, бидејќи не видов одговор. И јас сум заинтересирана за мислење за оваа количка. Па доколку некој веќе ја има, убаво би било да сподели искуство