Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Многу лита ќе биде така..
    Ќе ја носам кај некој кондурџија,морам чаре да најдам:D

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Whatshername

Whatshername Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Мислење за количките што се продаваат во еурофарм?
    Купуваме за новороденче

Прикачени фајлови:

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Овие на сликава се да поголемо бебе шо седи, не се за новороденче. Барем јас не гледам ни корпа ни транспортер.

4. Milaa121212

Milaa121212 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    Zdravo ve molam ako moze preporaka za letno-zimna kolichka lesno da se sklopuva,da e lesna za upravuvanje i da ne zafakja mnogu prostor vo bagazot

5. denicijaa

denicijaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    188
    Здраво, дали некоја има Chicco Trio Best Friend Pro количка? Ме интересира како ја чистите, бидејќи забележав дека не се вади материјалот (или барем така мислам), па лошо изгледа вака исфлекана :(.

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    1.692
    Devojki, iako mi e malku rano ama pusti merak haha. Ako moze nekoja clenka mislenje za kolickite?

Прикачени фајлови:

7. Milaa121212

Milaa121212 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    ve molam iskustva so maxi cosi lara letnata kolicka i joie litetrax?

8. PharmA

PharmA Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Дали некој има искуство со Adamex bibione количка?

9. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    5.801
  10. Nina123456

Nina123456 Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Se prodava Stokke kolicka komplet so podloga za novorodence 0+, cador, drzac za sise

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    24.483
    А јас па обратно, големата количка не ја давам за ништо живо. 30 лета има точно поминато, сега второво ја користи, таа малата, партал ми ја пуштија на лента после 4ти лет, а оваа ни гребнатина. Јест да зафаќа место, јест да е тешка ама е цврста и удобна.

@SunnyGirl2 според мене треба да е квалитетна, цврста, лесно да се управува и да е удобна. Треба да земеш во обзир дали често ја ставате во кола и колку простот ви зафаќа, ако немате голем гепек тоа ќе е проблем, дали често сама мораш да ја склопиш и расклопиш, јас пример ете едино ја склопувам на аеродром, така ми седи цело време одпуштна и немам проблем со кревање за тоа. Како што кажав првптп количката ја користеше 3 години секојдневно возење и толку многу поминато летови, сега второво ја користи како нова е, да беше некоја полита, досега ќе ја преплатев. А таа за патовање шо ми беше као заврши в канта. Ее сегаа таа не ја купивме скапо де ама пак не издржа ич.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alex*

Alex* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    618
    Девојки прва бременост па да споделите што да гледаме додека бираме количка.
    До колку кг, подобро е до 22кг?
    До 36 месеци (3год)?
    Приметив кај една беше 3во 1 материјалот никаков , транспортер тенка постава(сунѓер) како директ на пластиката да го ставаш да лежи а поскапа додека кај една 2во 1 ем поефтина и вложено во материјал и подобро изгледаше. Збунета сум и престанав со гледање веќе.
    Сватив дека треба да е лесна и да се склопува лесно, да не зафаќа мн простор.
    Но и ме буни моментот дали ми е потребна количка 3во 1 со корпа,седиште,транспортер или океј ми е и 2во 1 со седиште што се прави како корпа и плус транспортер ??
    со оглед на тоа што терминот ми е ноември значи зимско бебе не знам дали корпата воопшто би ми користела, пример ладно загадено не знаеме каква зима доаѓа а и општо за кратки прошетки транспортерот нели врши работа..
    Друго не знам што да прашам :$ упатете ме

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Моите и двете се зимски деца и корпата ја искористија максимално. Надвор за шетање, а дома денските дремки ги спиеја таму на почеток. Ладното не е проблем за шетање, плус во корпа е позаштитено од тие 2 во 1.
    Јас кога барав гледав лесно да се управува, со гуми што не се на пумпање бидејќи со нашите улици и тротоари чести се случаите со дупнати гуми.

На Carolin., Anika55 и ija им се допаѓа ова.
  14. Alex*

Alex* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    618
    Ке сакаш како поискусна да ѕирнеш?
    https://www.libertabebecentar.mk/kolichki/coccolle/coccolle-amani-3-in-1-antracite

https://www.libertabebecentar.mk/kolichki/coccolle/coccolle-melora-3-in-1-diamond-black
    Дали се океј? Кај двете седиштето се прави во корпа
    Или да барам да има и посебно корпа?

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Овие јас ги знам како 2 во 1, каде што корпата се претвора во спортско седиште. Каква и да одбереш, најдобро е да пробаш како се движи и секако според тоа дали имаш каде да ја чуваш и колку место ќе ти зафаќа во багажник.
    Јас пред да купам ,сакав сосема друга количка, но кога ја пробав во живо многу беше тешка за возење. Таа што ја купив не е многу лична, но лесно се движи по секаков терен што за мене беше многу битно.

На Alex* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    5.801
    Исто види дали спортското седиште се собира, превиткува. Колку што гледам на сликите се собира, сепак провери. Ние направивме грешка со седиште што воопшто не се превиткува и огромно. Рамката се собира на мало, седиштето не, па мора да раскопуваме. И седиштето, транспортерот и рамката мислам цела кола ја зафаќаат. Помала кола и мал багажникот е, така да едвај тројцата со плус количка не собира.

На Brpbrp и Alex* им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    За ова во право си обично тие што се прават од корпа за спиење во спортско кога ќе ги склопиш ќе ја собере во туле само нејзе и ништо друго. Затоа и ги мразам а летната на фри он чадор систем топ ни се погоди и највеќе седеше во нејзе и убаво се спушташе за спиење.

На Alex* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    18.079

Јас бев вака изгубена на крај си купив 3во1, со транспортерот од болница само го земавме, 9 дена има бебе, во корпата од прв ден спие надвор и сабајле дремката и навечер.

На SunnyGirl2, Alex* и Tiny Love им се допаѓа ова.
  19. St. Eve

St. Eve Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    Zdravo:inlove: Dali ima nekoj iskustvo so kolichki na Kidilo da spodeli? Vo potraga sme po letna kolichka so pristapna cena, sekoe mislenje e dobredojdeno:hug: blagodaram odnapred

Прикачени фајлови:

20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.901
    која цена е оваа количка во еурофарм?