Imaat i prodavnica, sum bila licno. Ova ako ne se lazam e germanska firma, konkretno kolickava ne ja gledav ama od ova firma gledav dr raboti. Mislam za tie pari e ok, vrsat dostava kaj nas samo bez da ja vidis e dali pravat zamena ako ness ne e vo red toa ne znam. Inace sigurna strana e bidejki imaat prodavnica i toa 2 3 mislam.
Ние ја имаме Cybex Balios S lux 3 in 1, презадоволни сме. И дизајн и практичност се супер, прелесна е за маневрирање.
Баш Estelle ја имаме. Се надевам не доцнам со одговор. Ја возевме често и искористена ни е. Негативна страна, рамката на спортското седиште, тоа главното, бар на нашата е фиксна и никако не се витка, треба комплет да ја расклопиш за да ја собереш. Многу место зафаќа во багаж. Ако имаш буџет мислам од тој аспект Елит е подобра. Инаку со возење сме немале мака.
Здраво. Прва бременост ми е па некако сум многу изгубена. Сакам да е 3 во 1 количката па изборот ми падна меѓу овие цените им се некако најповолни: 1. Kinderkraft x moov 3 vo 1 2. Chicco trio best friend 3. Bebeconfort 3 vo 1 4. Или некој од моделите на Kikka Boo да ми препорачате? Ве молам за искуства и препораки и дали да се инвестира во некоја поскапа како maxi cosi plaza читав дека најмногу се купува?
Јас ја имам Чико Бест Френд и мене ми е тешка количката. Пишав неколку страни претходно. Немаме лифт во зградата и мора маж ми да ми ја симнува/качува по скали. Е сега јас сум слабичка и немам нешто многу сила. Затворање/отворање со една рака за мене е незамисливо. Корпата е ок, сака да си спие во нејзе и да го шетам. Транспортерот, ортопедот во Систина ми искоментира дека е детето е малце во седечка положба и не и се допаѓа. И некако многу ми е стуткано, нонстоп го гледам дали е се ок додека стигнеме до крајна дестинација. Самото местење на транспортерот ме иритира. Тоа каишот што треба да го напикаш во едно тесно просторче, можеле малце пошироко да го направат. Маж ми пцуе на секое местење во кола Третиот дел го немаме искористено дека е сеуште мало бебево. Исто така мора да имате поголем багашник за количката дека не е воопшто мала и зафаќа простор. Најубаво отиди во Енци Менци и испробај ја. Пробај да ја повозиш, кренеш... јас тоа не го направив од неискуство...
Моја препорака ти е ако си во можност да ги видиш на free on количките. Ние ја земавме, исто 3 во 1, словенска марка се, не се прескапи во цена, лесна количка, брзо се склопува, и сите три дела ми се максимално искористени.
Не сме земале уште, се двоумам за неколку модели ама сакам прво да ги видам во живо, не вака по интернет. Инаку ако зафаќа место ми е проблем бидејќи планиравме во кола да ја чуваме оти немаме лифт, а сме на 4ти кат, така да можеби ќе барам друга. Инаку чиполино како марка ги фалат доста, а и цените се пристапни.
Види го ова мое мислење За начинот на собирање. На Estelle, фактички рамот не фаќа многу место, додека користиш транспортер и за возење и во кола не е проблем. Кај нас помала кола, транспортерот на седиште, рамот во багажникот го стававме. Е сега седиште за во кола имаме, рамот во багажникот, овој спортскиот дел, не ни го собира таму, мора и тој во делот за седење и фактички ако сме излезени со таа количка и во кола ние двајца плус ќерка во седиштето и ова од количката и кнап е и внатрешниот дел накрцан.
А нашата кола е со две врати значи овој модел отпаѓа скроз. Ти благодарам многу, добро што ми го кажа ова инаку ќе се зезнев. Мене баш тоа ми беше битно, да ја бери во багажник во кола да не мора да се малтретирам на секое со расклопување. Значи да барам други модели...
Чиполино од сите модели имаат видеа на YouTube. Може и таму да ги разгледаш околу начинот на собирање, складирање.
Каква количка ми препорачувате за дете 24кг? Не за секојдневна употреба но за на одмор, патувања итн. Дали кај нас може да се најде нешто слично на ова? Фала однапред!
Иначе преубава е, мене многу ми се свиѓаше ама беше доста поскапа од Максито, и плус у Грчка дупло поефтино. Ама не ми се зимаше од таму заради рекламации и сл. Иначе преубава е.
И мене ептен ми фати мерак а скапичка е стварно, а гледам и во Србија е поевтина и стварно се мислам за неа. Ако може па и од таму да си ја земам, ако не ќе размислам за опции тука.
Јас ќе ја земев од Грција, некои 600 евра беше на попуст, замисли разлика која. Ама ептен ме предомисли тоа за рекламации и сл. И затоа ја земавме Плаза на Макси кози. Па сега одвај чекам да се роди да ја сефтосам.
Каде во Грција за таа цена? И јас ја гледав таму ама беше само спортското седиште + се доплаќаше за транспортер и зимската корпа. Во Солун не ја најдов никаде за помалку од 900 евра, плус од боја до боја варира цена ( барем јас не успеав). И ако е толку било каде околу нас ,се исплати заради поврат на данок. Инаку ја имам јас, ја земав од Крш со 10% попуст, околу 45 илјади доаѓа. Вака изгледа достс лесна и практична, а не е ни голема. Ќе видиме во употреба кога ќе биде.