Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.744
    Допаѓања:
    33.995
    Kade u mkd ima kolicki za bliznaci najobicni nisto specijalno ili.mozebi.nekoj na staro prodava?

2. Chris0203

Chris0203 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Добар ден, јас би сакала да ве прашам дали имате искуство со оваа количка, итно ми треба нова, оваа зимската што ја имам е целосно пропадната оти е на старо земена, а гледам на бебо не му е удобно веќе. Сакам да знам дали е како оние летните, лесни што се и ниски да не му е ладно сега периодов, бидејќи ќе ни треба и за патување. Ви благодарам.

Прикачени фајлови:

• IMG_3613.png
      IMG_3613.png
      Големина на фајлот:
      424,2 KB
      Прегледи:
      48
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    792
    @Baby warrior
    Овој модел на џои го има сестрами баш и вака беше комбинација, ги имаше во енци менци, сега више не ги носат овие само од тополино ама се поскапи. Тогаш ги зедоа сите три за 38000 и плус ваучер од 100 евра беше. И им дојде за 32000 што сега ги нема нигде. Само количката но и комплети гледам солун и белград има. Па ако идеме до икеа за нешто дополнително ќе земеме од таму со поврат ддв.
    Количката е прекрасна, мн лесно движи а е малку потешка и постабилна има убави амортизери и три нивоа за седење, лесно се склопува. И транспортерот го искористија максимално патуваа на 3 месеци со неа до грција, охрид и на подолги патувања и стварно е удобен сега ќе го сменат за седиште од истите што може да се стави на истиот држач од транспортерот.
    Англиски бренд е и види има видеа на јутуб за нив.

https://topolino.mk/product/kolicka-trio-finiti-signature-eclipse-joie/

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    760
    Кога бевме во енци менци chico best friend продавачката ја изнафали ништо друго :) ја гледам ама некако ниедна не ми остава впечаток wow, maxi cosi и cybex ми се мн убави брендови ама се мислам дали да плеснам 1000eur за сет :devil:

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Msci cosi plaza plus е на попуст во bebehome, многу е убава.

6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    760
    Да 39.900 со трите дела транспортер, корпа и седиште со основа, сега кога бев последно и оксфорд почна да ми се свиѓа ради кожните рачки и малце обликот на корпа како да е поинтересен 8) јас имам време тек за две недели влагам во 5ти па рековме ќе почекаме разгледаме уште мачце (fingers)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    760
    И оваа maxi cosy fame што им е најновата каква е штосна 8) со лед светла со триста чуда :$ и самата основа е ептен fancy

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво,некој ако може да ми објасни разлика летни и зимски колички? Како што сфатив летни се тие како за седење а зимски се корпите. И сега за дете родено во пролет/лето, не мора корпа? Нели треба да лежи првите месеци,тие летните дури и да се навалат под агол не ми личат доволно затворени/удобни/безбедни

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    7.119
    Летни колички се со мали тркалца, без корпа, потенок материјал, тенка конструкција и најчесто тежат максимум 6кг.

Истите не доаѓаат со корпа/транспортер, ама бебиња од најмала возраст може да се возат ако е рамна количката односно се спушта до доле.

Зимски колички се погломазни, големи тркала, обично се комплет со корпа и транспортер.

Во однос на безбедност има и летни од 0+ месеци, има и за поголеми деца.

На Лалина и tambelina им се допаѓа ова.
  10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.365
    Кај нас грешен термин се дава, летни колички се уствари travel strollers, можеш да ги спакуваш да не ти фаќаат многу простор во багаж и затоа се многу лесни и не баш стабилни, не се за новороденче да возиш по калдрми на пример, туку откако ќе биде постабилно, од година да речеме.
    Не дека летно бебе му треба летна количка, туку овие се попрактични кога ќе ти потпорасне детето за да не ја мкнеш масивната за до в парк или на одмор пример (ваљда ме разбра).

На Feniksgirl, Noemi, tambelina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Аха малце ми е појасно сега, фала за одговорите. Мене терминот ми е март па си викам да не дадам за џабе пари за овие 3 во 1 нешто да не пропуштам мислев

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    24.309
    Јас ја имам таа "летната" количка на joolz . Она има и додаток корпа ако сакаш да се купи за новороденче. Мене ми е прееепрактична оти е лесна и се прави малечка. Може и без додатокот да се користи оти се спушта скроз. Мк ги нема ама Грција да.

13. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    41
    Искуство со оваа количка дали има некој? Дали ја препорачвате? https://www.encimenci.com.mk/kolichka-mika-3-vo-1-grey-stone-lionelo-5903771701792
    Планираме во текот на овој месец да земиме количка 3 во 1, засега според цената оваа ни се допадна, па доколку некој ја има ако можи да подели искуство.
    Исто препорачајтњ слободно и други колички со приближна максимална цена

14. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    7.914
    Ја има другарка, презадоволна е. Еве 6 месеци ја користат, маста и ја извадија. Они поефтино ја земаа во Грција, околу 400евра на попуст беше тогаш.

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    https://topolino.mk/product/kolicka-mika-3-vo-1-grey-graphite-lionelo/
    Ovde e poeftina

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    234
    Мајки со близначиња, каква количка земавте и од каде? Барам некоја со средна цена , ама многу тешко, или се од најефтините што мислам дека се неквалитетни или над 50 000..
    Ако може некоја да сподели искуство :l:

Последна измена: 10 јануари 2025
  17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    3.629
    Ми треба летна количка која и на пролет, ваљда и на есен би ја користела. Сакам да се склопува и управува лесно, да не фаќа многу простор, да е лесна но, цврста, квалитетна. И евентуално на неа да одговара понатаму и бебешка корпа да се стави, не транспортер. Се мислам меѓу maxi cosi, kinderkraft, joie, cybex. Има повеќе врсти, од која сте вие задоволни.. Секако и друга фирма доаѓа предвид ако сте супер задоволни.

18. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.365
    Gb pockit, спакувана можеш во ташна да ја ставиш :D.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.652
    Каде има најголем избор на колички нa Cybex во Мк или евентуално Солун?

20. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    1.214
    Solun