Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.139
    Не ме чуди ич… абе баш ноќеска си зборам со маж ми фали некоја огромна продавница со избор за бебешка галантерија … со насмеан персонал што е возбуден за твојата состојба, да ти покаже се што те интересира и со ќеиф да остаиш пари пошто никој не жали за свое дете … ниедна таква немаме во Скопје … за другиве градови ич да не ни помислувам каква им е ситуацијата…

На Lady Miami, Зеленоокатаа, marrisa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.139
    Сега давајте хинтс за во Солун што да заобиколам на листа ми се prenatal, kiddo, mothercare, orchestra кај друго шопингувавте колички/креветчиња и остало?

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    10.741
    Беше во Бебе хоум во Аеродром? Јас купував количка таму, минатиот Септември и баш имав убав однос од продавачките, како што кажа, да ти објаснат убаво, да ти ја покажат цела количка, ни дозволија да ја повозиме низ продавницата, искрено мн сум задоволна од односот а и количката си ја погодивме. Истиот ден ја купивме. Баш заради убавиот однос од продавачките се одлучивме уште одма да ја купиме. Освен сега ако не се сменети па да има други неуслужливи.

На Bejb15 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    1.706
    Исто, презадоволна сум. Особено 1 со кратка коса, им се јавувам што ми треба тргаат настрана,чуваат. Досега сум немала проблем а речиси се ни е од таму.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.139
    Не сум била во аеродром, во city mall цело време ми е поблиску :$

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    10.741
    Прошетај до таму, ако си имаш количка што ти прави мерак, ќе ти објаснат сè убаво, повози си ја и ти и може ќе си се одлучиш да ја купиш. Во Сити мол, и ние кога баравме пред да се одлучиме, продавачките не беа нешто посветени, одговараа само ако ги прашаш и стојат и гледаат. Не бев задоволна од услугата.

7. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    66
  8. danata

danata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Трикси количка од локо кроко, мислење, искуство, моментално му е на акција

9. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Јас пак совет барам, откако научив разлика меѓу летни и зимски колички:
    Дали некој има искуство со летна количка што се навалува скроз за новороденче? Би сакале да ја прескокнеме корпата бидејќи нели до 6 месеци се користи само, а доста поефтини се овие летните. Не можам на интернет да најдам дискусии за ова никако.
    Еве пример на количка: https://topolino.mk/product/kolicka-litetax-pro-shale-joie/

10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    1.706
    Новороденче треба да е на 180 степени скрос право затоа и е корпата,во транспортер повеќе од 2 часа не се препорачува. А гледаш не е скрос 180 степени количката. Немам искуство со летни само мое мислење е ова.

На zver4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    2.737
    Јас земав на Maxi Cosi Leona. Не е ултра рамно, ама ни релаксатор не е и зависи колку планираш да го возиш во количка. Моето бебе се роди на крај на јули, по жештините не го шетав, навечер спиеше и јас со царски време ми требаше. Ја користевме до ноември за прошетки кратки а после по молови некако шетавме. Пресудно ми беше за оваа количка ендека седиштето се врти. Зошто според мене до кај 1 година треба да го гледаш бебето додека го возиш нели, зошто сеуште е мало. А друго и заради тоа што додека се мали светот го осознаваат преку тебе, како ти реагираш, па пожелно е и тоа да те гледа.
    На количката може да се монтира и транспортер ако си купиш па да го возиш толку мало бебе. Јас не купив, реално малку ја користев количката тој период на почеток. Транспортер позајмив.
    Инаку сум задоволна од количката зошто лесно се склопува и не зафаќа простор. И јас не сакам триста делови по дома, немаме место за складирање. Јас сум исто 165 цм висока, па ми одг количкава, не е огромна.

На merriel0 и zver4etoo им се допаѓа ова.
  12. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Пишува на нив 0+, скроз дека се навалува, што знам

13. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    1.462
    Корпата постои, бидејќи има намена. :!: Значи не се глупирај бебенце да легнуваш у летна количка отворена напред. Значи, не. Безбедноста нека ти е на прво место. Башка не е 180 скроз количката, глеј дека има агол...
    Ако сакаш да поминеш поефтино купи си количка на старо. Количката е текстил, све се вади се преперува. Има преубави понуди од мајки кои продаваат по симболична цена.

На Noemi и zver4etoo им се допаѓа ова.
  14. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Не е толку за поефтино, иако го спомнав и тоа.. повеќе е за тоа дека еден дел станува вишок за брзо време и зафаќа место,а и имаат и голема разлика во тежината,овие летните се многу полесни и полесно се склопуваат исто

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.970
    Допаѓања:
    1.706
    Барај си модели што се полесни за склопување и носење. Или па одбери модел со транспортер да го користиш и како седиште без корпа.

16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    1.462
    Абе не е еден, и корпа и транспортер остануваат вишок еве уште ги немам склопено - пола соба ми зафаќаат. Ем што е претешка количката со корпа... Твоја си е одлуката. Јас не би без корпа.

Едит: нас транспортерот ни беше и седиште првите месеци

Последна измена: 30 јануари 2025
  17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    24.100
    6 месеци и не е мал период, а искрено тој е најубав дел од количката.
    Најзаштитени се во него, а сепак се подесуваат како сакаш, отворено, затворено, дигнат, спуштен капак.
    Во странство и до годинка ги возат во тој дел.
    Тука кај што сум и педијатри, физиотерапевти и ортопеди имаат заеднички став дека пред 9 месечна возраст спортско седиште не се употребува сѐ уште, без разлика на кој степен.
    Објаснувањето им е дека сѐ уште немаат убаво и правилно држење дури не седат сами, а со тоа може проблеми да имаат подоцна.

На zver4etoo и Autumn Love им се допаѓа ова.
  18. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.027
    Размисли за модел што самото седиште се трансформира во корпа. Имаат на Maxi Cosi такви модели, а мислам има и поевтини на сличен принцип.

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    8.716
    Нема никакви граничници скрос небезбедно е ова седиште за новороденче. Плус што ти кажаа веќе, не е рамно. Купи за истата сума количка со корпа и спортско седиште, не си играј. Види hellobaby имаат поевтини опции.

На zver4etoo и merriel0 им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.187
    Допаѓања:
    19.359
    Искрено за оваа цена ќе најдеш и на попуст троделни колички.
    Бебе мало, не би во летна.
    Прво нема безбедност, не е стабилно. Уште не се цврсти и стабилни беблаците.