Да, мое искуство и мој став. Мислев дека тоа се подразбира кога јас сум го напишала мислењето. Исто како што е твој впечаток дека се правам експерт (мој впечаток е дека под лупа се бараше "грешка" во мислењето, за да има што да се реплицира). И да, педијатар ни кажа како е најбезбедно да се носи дете на прегледи (во транспортер), ортопед не советуваше исто, а и за кога да почнеме да го ставаме детето во спортско седиште. Не знам зашто ве погодува толку ако јас мислам дека е небезбедно, штом сте вие убедени во спротивното. Кажете и вие на членката што прашуваше, никој не ве спречува.
Јас кажав мое мислење каде што после бев цитирана. Ти после нашата дискусија влета со мислење дека нема друг избор освен да земе корпа и дека педијатар секако ќе и кажел корпа, ти не си можела да го возиш ако не бил во корпа. Јас го спомнав ортопедот за да те демантирам дека ортопед ќе и каже не. Обавезно на неколку страни има дебата дали мора корпа или не и редовно има луѓе што напаѓаат дека мора. Кој како сака нека си одлучи за себе.
Ај само уште кажи ми каде пишува дека "мора корпа". Баш напротив, кажав дека не мора да купува корпа, ама би требало да има транспортер. И не влетав никаде, туку одговорив на членката што прашуваше. Во секое од мислењата со кои ми реплицираше имаш извртување на зборови.
Како и набивам, што кажувам мое искуство? Па нели за совети е? Јас и кажувам дека не и препорачувам летна количка, не и кажувам корпа да земе. Баш заради тие и пишала, да и споделиме искуство.
Има право @Anika55, на почетокот или корпа, или транспортер. И ние максимално додека ја собираше ја користевме корпата. Ако не сака некој корпа, тогаш бар во транспортер да се вози бебето мах 2 саати. Јас не ја возев, само до лекар и назад беше во транспортер, а за возење корпата ја користев. За дремки дома исто мах ми е искористена. Спортско седиште веќе кога почнува со седење. Јас немав потреба од летна количка, мојава е 3 во 1, корпа, транспортер и спортско седиште. Не се карајте, само си дискутираме, секој со својот став.