Дали е за новороденче? Или најдобро како втора опција да ја земам за понатака? Ич не ги сакам овие троделни колички огромни, гломазни за бебе, а од друга страна си треба таква на почеток. Ептен се мислам
Па искрено јас во летна количка не би ставала новороденче. Иако пишува од 0+ на нив. Ставив и линк подоле можеш да ја видиш, не би ја препорачала за новороденче. Можеш да си земеш 2во1 ако не сакаш многу гломазна, сепак корпата ги прави гломазни. Ние Макси Кози Плаза имаме и со корпата е баш големка, сега ќе почнеме со спортскиот дел, и одвај чекам да ти кажам. Иако маста и ја извадивме на корпата, сепак помалку простор зафаќа од корпата. Нас летнава ни е втора опција, мала е и ја собира секаде, за на одмор таман. Голема ни е колата ама пак си треба простор.
Zdravo Daii nekoj ja ima ovaa kolicka na slikive Ja ima istata vo mupetkids i vo lotus, razlikata vo cena e znacitelna Vo sustina bitno mi e da e lesna i da se sobira lesno
Дали ја има некој количката, да сподели искуство? Ме интересира дали лесно се склопува и дали е тешка и дали лесно се вози?
Според тоа што имам пробано да возам, а и нивно искуство (на пријателиве), мн тешка и гломазна количка. Мене тешка и за возење ми беше... Делот за седење на бебе, обичниот не се крева во убава рамна 90% позиција и бебево цело време се тегнеше за да седи право.. и зафаќа мн место кога е склопена. За секоја количка може да си најдеш и на јутуб видеа. Ќе видиш и како оди склопување, колкава е итн..
Лесно се вози, лесно се склопува. Не како летните колички лесна за носење, ама можеш да ја носиш. Јас и со бебе по скали ја кревав.
Nie ja imame super e, lesno se sklopuva, kvalitetna e i lesni se delovite. Nie nemave mnogu srekja da sakame da sedime vo nejze, istata bukvalno ja prodavam, vidi gi pogore postovite
Јас не сум задоволна. Се заглавува на склопување и расклопување и мене ми е тешка. И маж ми се жали дека е тешка. Тенк ја викаме. Премногу место зафаќа во багаж. Купивме летна од друг бренд сфаќам колку сум се мачела. Не знам дали сите зимски се вака тешки ама јас лично ич не сум задоволна.
мене ми е рано за купување работи со знам чат пат да си отворам од количкиве и да си разгледам па дали има некој искуство со kidilo x2+c како е дали е лесна за собирање и како се вози?
Луѓе денес ја купивме количкава, не знам ни јас како. Отидовме по хранилка, на крај купивме и хранилка и летна количка. Има ли некој ваква, да сподели искуство? Никаде на друго место не ни разгледував колички летни... Сега си викам да не утнав, дури имам фора да ја вратам. А не знам ни кога ќе ја користам, плазата ми е многу добра.
Ќе ја користиш, верувај. На одмор реално плазата си фаќа доста место. Ние исто вака, хахах отидовме по едно коа имаше попуст и ајде товари дур има Оваа ја земавме: https://www.encimenci.com.mk/kolichka-glee-joyful-teal-chicco-870687800 Абе у џеб ја собира, и за на одмор, знаеш сеа па со дете товарење има да биде мислиш на Марс ќе идеме. Џабе голема кола, седиште, количка, 10000 ствари за бебе, уште толку за мене, и по нешто за маж
А бре некако грев ми е да ја возам во овие. Плазата е авион за летниве колички. Многу покомотна за бебе е нормална количка. Иначе молчи не зборувај. Имаш среќа што сте и двајцата од Скопје со маж ти. Ние сме 5 дена Скопје, 5 дена кај нашите. Па 6 дена тука, па пак 4 дена кај нашите. И така цело време. И куферот на кров ни е ставен на колата. Колата да може, ќе не опцуе. Пукнав од товарење и растоварување. Кога ќе кажеме на нашите дека сакаме барем две недели да си поседиме во Скопје, дека сме изморени од товарење, се лутат.
И ние прееска бевме во Бебехоме, сме се разминале изгледа хахах, гледав комарник за Плазава. Ама немаа, не знам кај да најдам сега. Ама ај може ќе донесат. Ама понатака па и поголеми ќе бидат, ќе се најде ептен количката. И мене ми се поубави зимскиве колички да кажам, ама ептен па ми фати око и летнава, дека шарена, и одвај чекам да ја сефтосам и нејзе.
Се имаме разминато сигурно. Не ми текнало за комарник мене. Само за на дожд имам земено. Види на тему, има сигурно некои стандардни. Ќе се расчачкам и јас да најдам.
Nekoj dali ja ima kolickava da kazi iskustvo https://lococroco.mk/produkt/kolichka-skillmax-crna-list/
Davajte iskustvo za letna kolicka? Da se vozi lesno, da ima dovolna zastita od sonce so tenda i da sobira bagaz poveke. Blagodaram za preprakite
Најубава летна количка кај нас на пазар што ја имам видено е GB Qbit+ и на форумов е доста фалена. Во Крш ја има. Јас покитот ја имав, таа се прави ептен мала ко ќе се спакува- во ташна што се вели да ја собере. Ама нема голема тенда. Па зависи за колкаво бебе/дете ти треба. Ако е за мало кое уште има денски дремки, барај да се спушта до (скоро) нулта позиција. Да е стабилна. Да се склопува лесно и да не фаќа многу место во багаж оти тоа е и идејата.