Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Gemma

Gemma Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    13
    Ти благодарам! Турист многу ми се допаѓа, само не знам дали е доволно до 15 кг да издржува количката, не верувам дека после 3-4 години детето би седело во количка. Или можеби би ме советувале да барам до 22 кг?

2. StrawberryBliss

StrawberryBliss Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2026
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Па и јас мислам нема толку да сакаат да седат, кога ќе проодат количка е само за од точка А до точка Б :D Ние ја зедовме до 22 кг да се најде за патувања понатаму или за одмори, а и да можеме да ја товариме кога пазариме а сме пешки... Нашето дете е веќе 12кг на година ипол па намерно гледавме количка што издржува повеќе.

3. sweetema

sweetema Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали мислите дека бојата на летна количка има влијание во стилот ако е црна дека привлекува многу топлина

4. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    202
    Здраво на сите, да сподели некој искуство со trio bellagio, како сте задоволни, што и е мана? Фала ♡

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    7.061
    Хахаха да да има и бел и син и розе, ги гледам баш за ќерка ми сакам за роденден да и купам сега ама во тојс анд џој го нема розевиот на залиха ;)

6. Maria921

Maria921 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    39
    Дали да купам летна количка или она како точаче што е ама и како количка зошто може да се гура?
    Или и двете ќе ми требаат :rofl:
    Немам многу место за двете, се мислам само такво точаче но немам ни летна количка

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    7.061
    И јас се мислам истово, имам преубава количка ама е доста голема и гломазна па сакам зс патување полесни опции. Ќерка ми за еден месец прави годинка.. па се мислам што да барам за поклони пошто почнаа да прашуваат дали летна количка или трицикл или и двете да ги порачам

На Maria921 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Мене точачето ми беше најнеискористено оти ми беше најнепрактично. Буквално на секое излегување заспиваа децата и така заспани заземаа многу лоша и незгодна положба. Скоро секогаш го избегнував и најсигурна варијанта ми беше количката.

На Maria921 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    8.944
    Блазе тебе во точаче заспивале. Моиве ѕверови ни во количка не заспиваат никако, све ги интересира повеќе. Поголемиот па и не се возеше од пред година негде, малово сега тргнува по стапките на брат му полека изгледа. Така да, ваљда зависи од детето дали и колку ќе биде искористен некој реквизит.

На Mimmi39 и zuto им се допаѓа ова.
  10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    4.294
    Ние 2 колички имаме така ни стојат, несакаше да се вози и точка, се искилавив во рака ми порасна, одкоа имаме трицикл друг муабет е, душата му ја извадивме. :)

На Cherry333 и zuto им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    28.877
    Мене количката па ми беше најдобра инвестиција. Од што толку ми беше искористена и амортизирана, на крај на половина се скрши. Душата ѝ ја извадивме.

На merriel0, Anastasia579 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  12. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Тие што имате Cybex balios s, каква торба имате за количката ? Дали одговара секаква, пример тие што се без лепенки само со една прерамка? Дали може да стојат?
    И можеби имате идеја каква чаша да земам а да не е од cybex

13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.187
    Допаѓања:
    11.989
    Ваков модел е најпрактичен, супер се држи на количката и имаш на повеќе места, Бебесито, Зара, Тему итн.
    Screenshot_20260522_142709_ZARA.jpg
    Држач за чаша земав од нив ама сега гледано и универзален ќе ти заврши работа види FreeOn, Temu.
    Тоа што вреди да си земеш на Cybex е кабаницата за корпата, многу е квалитетна, зависи и кога ќе се породиш всушност, јас бев февруари и многу ја искористив.

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Некои од членките имаа пишано дека не одговарала секаква пр од тему. Ке пробам

15. Shinystar156

Shinystar156 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Дали има некои како чаршафчиња со ластик за корпата од количката и исто какви непропустливи подлоги ставате во корпата од количката?

16. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Дечки хелп, чадорче за количка против сонце каде може да најдам со солидна цена? во продавници бидејки неможам онлајн немам време одиме на одмор а касно се сетив..

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    5.011
    Види во продавниците за бебиња, или таму каде што ќе одите на одмор, сигурно ќе има.

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kekberg

kekberg Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    18
    Здраво, ми треба реално мислење. Беба е 4 месеци и имам систем количка. Дали ми е потребна од летните колички или доволна е таа што ја имам?

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    8.944
    Летната е полесна, помала и попрактична. Инаку можеш да поминеш и без претпоставувам, ама ако треба да патуваш некаде, многу полесно е со летна количка. Јас во летна од почеток практично го возам, малце поквалитетна, не од оние нај"џгољавите". Ја расклопувам со една рака, со друга го држам бебето, секаде одам со нејзе, во гепек и шетам, пешки секако исто.

Последна измена: 1 јуни 2026 во 08:12
    На kekberg му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    709
    И јас би рекла за патување е попрактична летната, но јас општо многу повеќе ја користам обичната, големата количка. Имам квалитетна летна количка и пак вожњата не може да се спореди со обичната количка, (дупки, нерамнини, вртење, качување на тротоарчиња и сл.), а можам да замислам тек со тие послабичките летни колички како е.
    Во однос на практичност за патување, ако одиш со кола некаде, за складирање и сл -летната, за се останато обичната. Плус малечко е бебето, па може до година повеќе да ти треба летна отколку сега.

На kekberg му/ѝ се допаѓа ова.