Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Со мало закаснување, kiddo cruze , ги има и тука во мкд во City mall ,цените им се тука негде како и во Грција и во Буг. со тоа што кај насги имаше само двата дела од количката .

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Штом си висока, не е за тебе таа на Чико, ете врати се некоја страна претходно, Мариз има споделено искуство за таа количка.

Јас ти препорачувам од оние колички со целосна рачка бидејќи кај повеќето се издолжува рачката. На Чиполино количките од искуство им се издолжува рачката доволно и за високи луѓе од 2 метра :)

На ChristmassTree му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Никако Чико, купив вчера нова чадор систем, но поголемка е и стабилна и таа ја однесов на покрив. Не ми се шеташе од што бев згрбавена и ја шутирав... вчера нова си земав и со мерак си ја буткав денес, без ни еднаш да ја шутнам и башка убаво исправена си бев :D

На jarec6 и ChristmassTree им се допаѓа ова.
  4. ChristmassTree

ChristmassTree Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    271
    Фaлa решив ќе јa земaм loola нa maxi cosi.
    Имaте инфo дaли ќе имa сaем зa бебе вo citymall?

5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Имам едно прашање до поискусните мајки.
    Дали го користите транспортерот или само во кола ви седи како седиште?
    Гледав колички денеска и една ми се допадна ама само количка е и се прави како корпа но е без транспортер, а доколку сакам и транспортер е плус 5000 денари. Е сега ме интересира дали вреди да го купам или подобро да си земам друг транспортер за во кола кој што ќе можам да го користам подолго време. Баш гледав еден од 0+ до 20кила некаде беше и чинеше скоро 4000.

6. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Транспортерот го користев до 7 месеци а одеше заедно со количката,ама ич не се искористува.Сега морав да купам седиште дека малата веке седи и сака да гледа низ прозорец.Па се зафркнав и со количката,као ваква таква,торба со неа,зимска прекривка,транспортер и ај ја зедовме.Сега нова ке купувам,летна,па оваа е невозможна,тешка.Кај сум мислела кога сум ја бирала незнам,моја грешка.

7. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Значи подобро ми е да си купам седиште за во кола што може да се користи подолго ?
    А во корпата можам да го возам додека е бебе нели ?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Да, отпочеток во корпа можеш, па потоа седиште обавезно ке ти треба. Ова што го купив е на три нивоа, седечка, полуседечка и за спиење

9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Sto marka si kupila?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Oди во продажба, размена на детски производи има мајки кои имаат неискористени транспортери, што имале по два.. еве @espana баш има нов неискористен, лилаков за женско, ако не и е продаден, мислам имаше и друга мајка што исто така некористен продава :)

На sunshine2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    За какво седиште зборуваме сега ?
    Инаку еве ја количката. http://www.bebehome.mk/01-1001063-04/

12. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Зборував за седиште што законски мора да го имаш. А за количката ми е на лорели ама не е ич практична ти реков. Оваа ти што ја сакаш е преубава. За транспортерот јас не го искористив а другарками без тоа неможе, дека бебето таму и спие бидејки го лула. Мојава ама ич не сакаше во него.

13. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Епа нели транспортерот се користи и како седиште за во кола ? Или јас не сум разбрала убаво :$ ахх додека да се одлучам каква да купам ќе помине цел месец.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    @sunshine2015 Транспортерот ми е нешто најкористено, иако само до 6,7 месеци го користев. Ние многу шетаме и нонстоп во тоа си се возеше, на одмор бевме во Грција, цел пат си спиеше во транспортер, исто и до Охрид, Маврово неколку пати бевме, ако шетате така многу, се исплати да си купиш еден :) по 7 месеци позајмивме седиште, тоа е од кога ке почне да седи :) инаку да транспортерот се користи и како седиште, мојот се ставаше на количката, го користев и така :)

На S.Snezana и Smizzy им се допаѓа ова.
  15. sunshine2015

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Аха. Епа јас мислам да ја земам количката и за во кола да го купам и овој бидејќи доста патуваме.
    http://www.encimenci.com.mk/proizvod.asp?id=066LB38304&kat=4&sn2=28
    Фала ви на информациите, ќе ве известам за некое време што сум купила :D

На Pcelka94 и Manuela. им се допаѓа ова.
  16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Ние сме 8 месеци и уште го користам транспортерот, тоа ми е најоскористен дел од количката, го спремам малиот дома, го ставам во транспортерот, врзувам и во кола и после по потреба во количка го ставам, бебето може да си спие цело време. Стекна веднаш навика за седење во седиште врзан и не прави проблеми. Корпата многу слабо ја користев бидејќи е летно бебе и топло му беше, сака да разгледува, а и доста голема и непрактична ми се виде.
    За родители кои шетаат со кола мислам дека најбезбедна, најпрактична и најискористена работа ќе им биде транспортерот.

На MADO и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас купив така,киличка без транспортер,и немав потреба да има со неа транспортер,си лежешебебето,си седи.Си купив транспортер за во кола,бидејќи имам два првиот што го земав е користен неколку пати за од болница и до преглед,тој го продавам,ако си заинтересирана пиши ми во лп.

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Транспортер е многу потребен, многу повеќе од корпа, а и бебињата повеќе го сакаат оти се така убаво стуткани во него.
    Додека беше мало бебе јас транспортер го ставав на количка( има таква опција), така ја возев, па во кола, па секаде со транспортерот. Додека седиштето на количката може да се направи како корпа, ама ретко ја користев, башка бебе не сакаше така да лежи.

Немој да купуваш големи транспортери, мислам на тие до 20 кг? Што ќе ти се. Транспортерот се користи најмогу до 6-7 месеци, ај да речеме и некој месец покасно, и потоа се купува седиште за кола.

А можеш право да купиш седиште за кола, има такви што се од 0+ месеци.
    Всушност ти сигурно на седиште за во кола мислеше, бидејќи па транспортер до 20 кг мислам и не постои.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki moze malku pomos?
    Nekako ne sum sigurna vo izborot na kolicka?
    Se mislam pomegu Graco 2/1,Kiddo Nuovo ili Free on ?
    Sto bi mi preporacile?

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.341
    Допаѓања:
    102.995
    Јас се одлучив за Free On, неколку страни наназад е постирана, се распрашував за искуства сите се задоволни, преубава ми е и сигурна сум дека многу ќе ја искористам.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.