1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.710
    Допаѓања:
    16.093
    Мене лично ми се греота во транспортер да ги возам. Мојата и доста голема беше, брзо го надрасна, се изнаспа во корпата.

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.666
    Допаѓања:
    27.123
    Кај нас се погоди ептен зима и непријатно за шетање ама па и малата е мај родена, многу малце се возеше во количка, брзо се будеше и двете првите два месеци ми поминаа во марама. Сега ова ќе е пак зимско бебе и планирам количка што корпата се прави седиште, да не трупам и подрумот со ствари.

3. Bibsss

Bibsss Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2026
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Интересно е што баш вчера го направивме муабетот за корпата по дома. Ја пензиониравме веќе, бебе е 4 месеци. Не сака да се вози во корпа, претпоставувам ради лимитиран видик и општо не сака да лежи.
    Корпата е нешто што многу кратко се користи (а и многу други бебешки продукти), ама и јас воопшто не жалам што ја купив. Ми се наоѓаше премногу на почеток, од исти причини како што сте пишале и вие. Долги прошетки низ паркче, подоставање по дома, дневни дремки во првиот месец. А и мене сите ми викаа да не купувам :).

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.016
    Допаѓања:
    11.264
    Моето зимско бебе е, и цело време корпата ја користевме. Јас возам и кола, и често си одев сама со бебе некаде. Ама уште од прв ден во кола е во седиште, не во транспортер. Корпата во багажник, кога ќе стасав на клик за 2 сек ќе ја наместев. Едноставно многу позгодно му е на бебето и за возење да е во седиште, отколку транспортер.
    Транспортерот искрено 2 пати дали го искористивме.
    Корпата си е широка и комотна. Бебето може и да си спие, и да се тегне убаво во корпа. Пример зимно време скафандерче ќе и облечев и си спие во корпа надвор колку и да е ладно. Во скафандер и во транспортер како во менгеме стегнато да е бебето изгледа.

Исто, и добар кенгур многу ни вршеше работа за дневни прошетки, пазарења. Мислам дека и на кенгурот му ја извадивме душата. И дома си чистев, си готвев со неа во кенгур.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    121

Еден update од мене и препорака. Земавме од една од косовскиве страници и сум презадоволна 3во1. По доста пристапна цена за разлика од тука кај нас. Презадоволна.

6. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Може ли да пишеш од кои страни?

7. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    121
    IMG_4764.png IMG_4763.jpeg
    Оваа fimos ја земавме топ е. на самата корпа има подесување за да биде поткренат , транспортерот има опција да се "пушти на подолго" .

8. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Хејј како си задоволна од Modena?

9. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
  10. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    61
    Да,задоволна сум многу.

11. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    343
  12. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    121
    Не. 3во1 е

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    24.689
    Лани малку се зафркнавме што не купивме летна количка, т.е имавме една на користење, и сите као нѐ убедија, што ќе ви е друга.

Ама не ми беше тоа тоа, и иако малиот веќе доста често не ни седнува по неа, па само ја влечеме празна, без количка не би се оставила за пешачење на екстремно долги релации.
    Е сега, ем не ми се влече веќе голема количка за на одмор, а и онака кога не се вози во неа, подруго е да ја нарамам на рамо, или да влечам празна малку помала. Плус, сабајле за на градинка секако седи во неа.

Па, така, падна одлука на Орфео.
    Инаку, Орфео има и бампер, ама се продава посебно, па и него го нарачав.

Знаев дека ќе биде оваа, зошто од Joolz Aer 2 цената е скоро дупла, а реално само корпата долу е поголема, според мене не вреди реално.

Едвај чекам да стигне.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  14. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    4.735
    И моето е зимско бебе па во корпата ама ич неќеше да се вози, воопшто не ја искористивме. Кратко го шетавме тогаш зашто беше студено па решението ни беше во кола до парк и кога ќе заспие во транспортерот само го закачувавме на количката за да не го разбудиме. Во корпата 2 пати нема заспано и на 5 месеци ја собравме, го ставивме третиот дел.
    Сега со овој памет би си купила квалитетна летна количка ергономска што се спушта до долу да може да лежи како на пример Cybex Coya и посебно седиште за во кола што ќе го користи и понатаму.
    Вака дупло плаќаш зашто после треба и летна да купиш.
    Инаку @senza.parole и јас ја нарачав Cybex Orfeo најмногу за патување па одвај чекам да стигне да си ја земеме за претстојниот одмор. Да немав купено 3 во 1 од претходно ќе си ја купев Coya-та и со таа ќе теравме само.
    Инаку мислам секое бебе е различно не можеш да знаеш што ќе сака а што не додека не пробаш.

15. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Edna preporaka od mene za kolicka:)
    Mnogu e lesna i za vozenje i sobiranje. Cenata ne i e visoka i epten e kvalitetna. 2vo1 e lesno se pravi i za sedenje i lezenje. Transporterot isto moze da se stavi na trkalcata.

Прикачени фајлови:

16. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    266
    Ние имаме Орфео, претходно Балиос С со трите дела.
    Супер е Орфео, ама неспоредлива е со Која на пример.
    И јас сега да купувам директ би зела Која, транспортерот ич не го искористив само за вадење од болница и првите 2-3 месеци место седиште, ама на корпата па маста и ја извадов.

На Bibsss му/ѝ се допаѓа ова.