А добро до која возраст се користи транспортерот, а до која корпата, врска немам... И дали е згодно тоа што нема исцела рачка него се две посебни?
Дупли тркала напред никако, назад може. Имам на Џангл летна со дупли тркала напред и Чико Лајт Веј со единечни напред а дупли назад. Нема споредба, многу е полесно возењето, особено вртењето со единечни тркала. @danichap летна количка бараш? Види поназад @mariz каква зема, од чико имаш лајт веј и мулти веј, тука се околу 8-9 000 денари. Зависи што бараш.
Транспортерот и корпата се користат напоредно. Транспортерот е за во кола, при возење, евентуално за многу ркатка релација, но да не биде повеќе од 2-3 часа бебето во него наеднаш. Зависно од видот, моѓе да се до 09 или 13 кг. Значи барем една година ќе го користите. Корпата е најчесто за првите 6-7 месеци. Воопшто нес е сложувам со оние кои не ја купуваат истата и поц ел ден е детето во транспортер, и при возење и при прошетки...но нели, личен избор. Во корпата детето убаво си лежи и е згодна за секое развозување низ град и прошетки. Во однос на количката, јас сеуште гледам. Најважно е да е чадор систем и лесна бидејќи ќе треба во зграда без лифт да се качи-симне.
И ние ја земавме оваа количка вака многу ми се допаѓа и сум задоволна, а искуства со бебуш и дали ќе го исполни очекуваното здравје на крај на лето
Ako si visoka nikako, edvaj go namoliv mm da zememe nova kolicka ja utepav od sutiranje i gazenje. Taa za 20000 voopsto ne vredi... Po neramni ulici go iznaklackav sin mi, trese lele majko... Baska deka e 3 vo 1 i mnogu ne e cvrsta, cela se rasklacka, rackite levo desno se klatat i skripi... Imas kup poubavi kolicki od taa, za tie pari Baska na oko i mene prvo ubava mi bese, ama od koga ja zemav sfativ deka postojat 500 poubavi kolicki. Korpata do 3, 4m ja koristev samo i toa mn malku... Posle pocna da se kreva sam, sakase da sedi, da bide poispraven... Obicniot del najvekje se koristi, a taka kolickata najneubavo izgleda baska streata e mn mala, sonce obavezno vo oci mu odese Trkalata napred dupli se i epten zaebavaat... Razgledaj gi site opcii
Korpata ti e do 6meseci za da vozis so kolicka, ama jas ja koristam seuste za spienje vo kola a veke sme 9meseci. Transporterot e za do godina, posle so sediste za vo kola. Rackite se prakticni deka se dve, za pazarenje, za tasna da ostavis itn. E sega zavisi ti kakov vkus imas, dali planiras da patuvas dali treba po skali da ja kacuvas?
Па немам лифт во зградата и треба пешки да ја качувам. Висока сум 173 см, гледам викаат не е за многу високи.. Инаку да, ми треба и за патување, секој викенд одам во Маврово, па таму за спиење мислев во корпата.. Незнам дали е практично сите 3 работи комплет дека се купуваат, а пак после година дена треба седиште за во кола.
Супер е, лесна е и брзо се склопува, со една рака. Ова се впечатоци од сеуште некористена, кога ќе дојде бебето ќе пишам пак
Sedishte ke ti treba sekako, I da kupish za od 0 ke ti treba po odreden period da go smenish. E sea dali e za visoki shto znam, imam drugarka koja e prilichno viaoka I ne I smeta. 3 Dela se praktichni, jas imam kolichka od 3 Dela I smeta deka ubavo ke ja iskoristam. Mnogumina ne I'm odgovaraat rachkite deka se dve, ne mozesh so edna raka da upravuvash ,zabeguva, mada na Edna Chico kolichka primetiv deka se spojuvaat so edno delche, ne znam dali go ima I kaj ovaa kolichka toa. Jas ti ja preporacha FreeOn 3in1 kolichkata
Modelite na Graco, Free on se mnogu ubavi, Bebeconfort imaat epten ubavi kolicki, isto taka mnogu mi se dopagja edna na Hauck, ja ima vo BabyBlu.. so rigi e takva tirkizna, epten ubava mnogu se zaebav so mojata kolicka, ko slepec nekoj taa oko mi fati i taa ja kupiv... Odi na facebook vo Loco Croco i razgledaj kolicki, epten ubavi ima, ako imas moznost i otidi do tamu, ubavi mn a prifatlivi ceni
Srcka vidi razgledaj i kupi ona sto ke te bendisa. Sekoj ima razlicen vkus. Jas sum 180sm pa ne mi smeta vo vozenjeto. Najdobro e vo zivo da gi vidis kolickite, i za visina i za tezina i prakticnost, ti najdobro si znaes. Pozz
Дали некој има искуство со количките FREEON? Конкретно меѓу овие 2 се мислам.. Исто ме интересира дали имате користено црна количка? Бидејќи првава е воглавно црна, само малку зелено, па не знам дали ќе му биде многу топло на бебето, бидејќи ќе се роди во мај, па летото би ја користеле доста..
Јас ја купив ФриОн трио сетот ама не овие, друга е, кај нас мислам овие ги нема, а многу се убави. За квалитет ќе мора да ја пробаме ама од досегашни искуства од познати велат дека за квалитет се топ, башка се произведуваат во Словенија, не се кинески. Преубава ми е мојата, јас имам зелена, крем со зелено.
Јас ја нарачав грако иво 2во1 количка со транспортер.мислам дека корпата нема да ја искористам многу, ќе стигне наредната недела и ќе ја сликнам. А за удобноста ефикасноста и искористеноста ќе пишам по месец два