@mariz често те чистам за количката од Чико трио спирит дека не си задоволна, за некои работи се согласувам, меѓутоа како целина е солидна количка за квалитетот и дизајнот. Ние ја имаме истата и еве веќе две години ја користиме без проблем, иако се поретко. Недостаток се дуплите тркала ама искрено за скопските улици какви тркала и да купиш исто ти е пак ќе ги издеформираш. Недостаток според мене е што не може да се турка со една рака бидејќи има две рачки и тоа што не може седиштето за 6+ да се сврти накај тебе. Инаку од квалитетот сум задоволна, едноставно со склопува, не зафаќа многу место, цената и беше прифатлива. Малата цело лето спиеше надвор во седиштето кое се израмнува 180 степени. Материјалот не се флека лесно, транспортерот максимално го искористивме, а бидејќи имам крупно девојче сеуште и е комотно. Јас би ја оценила како солидна количка, можеби следен пат ако купувам ќе одберам кидо крузер (која ми се виде интересна) а можеби и ќе ја искористиме истата. Во секој случај еден совет до сите мајки не вреди да се фрлаат астрономски суми за количка, тоа е пролазна работа и секогаш ќе најдеме некоја мана на она што сме го одбрале. И мене Стоке многу ми се допаѓа но никој не го споменува фактот дека треба да возиш џип за да ја собере во багажник
Да за квалитетот не се жалам, еве го синко го возам 15+кг има и го држи уште а купив летна на Фри он и се искрши за 4,5 месеци користење... за нашиве улици гумени тркалца, не пластични, по можност најдобро на пумпање со убави амортизери.... Јас маани и најдов во тркалата, на плочки се вртеа на страна и така остануваа, ги влечев по плочките (но ги извадив скроз и ги подмачкав со едно уље и немаат гајле од тогаш). Друга маана е краткиот покрив над главата кај детето, џабе го има... сонцето го грее од сите страни, летоска го исончав така Корпата џабе купена, три пати дали го ставив во неа... транспортерот до 6м максимално искористен. Инаку исто и мене ме нервира што не се вози со една рака, башка рачките не нестабилни цели цифкаат и се расклатени, лево десно одат. Делот кој највеќе се користи е една пластична основа со еден материјал тенок одозгора (колку му е удобно незнам). А материјалот страшно многу поти, жива вода беше дури и во кола со пуштена клима... до Грција беше мокар и он и цел транспортер, па за назад му ставав тетра пелени и ги менував... и највеќе од се што ме нервира ниските рачки од кои кичма ме заболува од 5мин шетање... не е за високи луѓе Позитивен коментар за количката што лесно се се вади и се пере, не зафаќа многу простор во кола, во ходник сама може да стои исправено
@stevemila овде ги има количките кои ги продаваат Палма Баци и се нешто по ефтини. Во принцип во Бугарија се доста по ефтини количките отколку кај нас. https://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki?p=2
Не ги разгледав, мислев дека има разлика во цената. Знам дека многу од кај нас земаат од Бг. А се сеќавам дека во тоа Слнчиче ги имам гледано како во Палма.
Slicni se srcka.Ubavi epten.Ama ceni beter.Ima od iljada leva.Vaka em ke si probas na lice mesto em ke si vidis.Tolku si dal sega za 3,4iljadi
Мaмички ви блaгoдaрaм мнoooгу нa oдгoвoрите и нa сoветите...мнoгу ми пoмoгнaвте дa внимaвaм нa седиштетo и делoт сo нoџињaтa, кaкo и висинaтa...Денес oд лoкo крoкo јa купивме пoследнaтa Cangaroo Angie turquoise зa 9 000 ( беше 10 000 aмa си побарав пoпуст) без транспортер и тoрбa сaмo сo зимскa прекривкa.Мнoгу ми се дoпaднa oти седиштето е пoширoкo и делoт зa нoзе се спуштa скрoз пa мoжaт слoбoднo дa и висaт нa бебушкa кoгa ќе е поголема. Инaку еве зa тие штo сaкaaт дa јa видaт...Се нaдевaм ќе се пoгoди...кaквo е вaшетo искуство?
eve, jas da vi se umesam u muabetot, vo vrska so cenite na kolickite vo Bugarija, zosto i jas mnogu gi sledam i razgleduvam mnogu bugarski sajtovi. Cenite se recisi slicni, no se naogat i nekoi modeli poeftini, no generalno se slicni so mala razlika. Vo slucajot jas kupiv od Sandanski od bambino.bg(ima premnogu izbor na kolicki, od razlicni marki, i site na edno mesto, mozes da gi sporedis edna do druga), i se pogidi kolickata da e na promocija, pa vo Mkd cini 650eu, a jas ja kupiv za 500eu, zosto se pogodi na promocija vo dukanot vo Sandanski.
Vo Bg se dosta poevtini modelite na Chipolino i Lloreli bidejki se bugarski marki. Ostanatite brendovi se tuka nekade so cenite moze duri i poskapi se. Nasata konkretno na Graco vo Bg bese poskapa i toa za baagi otkolku kaj nas.
За количките од палма баци прво јавете се да проверите дали го имаат моделот кој го сакате. Јас ја сакав мах500 но кога отидов ја немаше. Ова беше пред две три недели
Jas prodavam kolicka. Zimska. So dupli kolca I rotiracka racka. Tocno te razbiram I znam kakov problem si imala jas go imav toj problem so maziot mi I kerka mi. Toj e visok 194 a taa na 6 meseci bese 80cm. I skoro site kolicki ni bea ili mali ili udiravme vo trkalata. Najdovme golemaaaa kolicka posle mnogu kupi prodaj najdovme edna so ni se pogodi ama ne saka da sedne gospogata. Taka da ako si zainteresirana pisi pp ke ti objasnam.
Moze da spodelite iskustvo? Dali moze naslonot od kolickata da se napravi vo lezecka pozicija za bebence od 4m?
kolickata e odlicna, bebus e 3+ denski mi spie vo kolicka, navecer nekogas ja uspivam vo nea super e, saka da se vozi, e sea koa ke dojde vreme za sedenje ke vidime
Eden update i tuka. Prodavam dve kolicki. Ednata marka lorelli model city so rotiracka racka dupli kolca i amortizeri na istite zaedno so zimska prekrivka boja kafeavo so bronza nekoja mesavina interesna boja koja ne znam da ja opisam. Malku e koristena. Ja davam za 5000 denari. I drugata kolicka marka brevi model marathon temno violetova so mal bel dezen na krovot i sedisteto od razletani cvetovi, zaedno so kabanica za dozd i vetar. Ovaa ima dupli kolca napred i nazad. Ja davam za 4000 denari. Sliki moi ne mozam da stavam ne znam zosto ke stavam link od dvete. Dvete se kupeni lani i se malku koristeni kako novi se. http://www.lorelli.eu/media/news/review-baby-stroller-city-from-lorelli.jpg Vtorata od levo prema desno e kako mojata. http://www.cercapasseggini.it/public/data/imgprodotti/brevi-passeggino-marathon-2015-colore-blue.jpg
obicniot del se pravi kako korpa taka li bese? moeto sega ima 7.5 kg no uste me smee da sednuva pa se mislam dane i e tesno ako sepravi kako korpa
Што мислите за количките од Bebeconfort? Гледам во темава не се спомнуваат многу, а вака око ми фаќаат. Јас мерак удрив на една од Бугарија, ама замеркав и колички таму па да не лутам до Бг
Јас да ве прашам, дали некаде има колички riko nano ? Ептен сакам ваква но незнам кај да барам . Еве и слика