Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Се гледа дека појма немам :lol:
    Фала за советот, а и ќе си земам другарки мајки со мене кога ќе бирам обавезно,рано е уште, само гледам од преголем мерак :)

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    21.826
    Ај и јас да се посоветувам со вас. Имам неколку избори сега за сега..
    http://bebesupermarket.mk/?p=21115
    http://chipolino.com/en/products/vreme-za-razhodka/0+ strollers/focus
    Значи ми треба нешто лесно, не многу големо. Тие 3во1 отпаѓаат, ем се скапи. Да не се задни тркла поголеми, или пошироки, да можам по скали да ја носам и во мал лифт. Овие од линковите ми се допаѓаат. Аааа исто така мора и на изглед да ми се свиѓа, зошто сите што се овие модерниве, не ми се допаѓаат, ја си сакам стандарден модел.

3. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас би ти препорачала со 4. Постабилни се, а и гледај да има прагче за нозете за кога детето ќе биде поголемко. Инаку ќе му висат нозете.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Исто како Жуто ќе ти кажам, земи си со 4, постабилни се. Нашата е со 3 и кога ја качував на тротоар балансирав за да не се преврти.

На augustd и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    фала за советите

денес добивме поклон од баба и дедо торнадо т4 image.png

На ZAHRA, Belabelinakinder, Libra88 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Odlicen izbor. Nie ja imame tornado tirkiznata ,mnogu e lesna i prakticna sinko uziva vo nea.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас ја одбрав истата само крем, супер е и лесна и практична, да се надеваме дека синко ќе сака да се вози во неа.:inlove:

9. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Dodeka resiv da ti pisam veke ste zemale. T4 sakav da ti recam da ja zemis. Poso e skoro se isto kako taa jas sto ja imam ke si zadovolna od kolickata. So zdravje da si ja vozite.:inlove:

Последна измена од модератор: 14 април 2017
    На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lindt

Lindt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Да не има некој kiddo cruze 3 in 1 за продавање?
    Читам на некои не им е погоден летниот дел, па може сака да се ослободи од неа. :)

11. Jana87

Jana87 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    6.406
    Здраво, ми треба препорака за летна количка, се договоривме на блиска другарка тоа да и биде поклон за бебушот ама ме збуни изборот :D Ќе може ли да ми препорачате летна количка од која сте задоволни или пак да кажете на што да внимавам при изборот, дали со две или со едно предно тркало, во однос на рамката алуминиумска или не, алуминиумските треба да се полесни ама кога разгледував не ми делуваа така.Јас овие ги гледав па не знам што би било нај добро или ако имате препорака за некоја друга би ви била благодарна :) Screenshot_2017-03-27-20-59-32.png Screenshot_2017-03-27-20-59-40.png Screenshot_2017-03-31-20-52-05.png Screenshot_2017-03-31-20-48-14.png Screenshot_2017-03-29-00-07-37.png Screenshot_2017-03-12-03-24-07.png

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.343
    Немам искуство од другите, ама за free on sport ќе ти кажам не. Јас таква земав, задоволна од се (лесно се вози и управува) и оп по 4,5 месеци користење ми се скрши на место каде што нема шанси никако да се поправи... chicco и chipolino би ти ги препорачала, квалитетни, но да гледаш напред единечни две тркала, не дупли тркала.. полесно се управува со единечните :) и да гледаш да се спушта за спиење...

На Jana87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Jas imam dve kolicki chipolino prezadovolna sum do sega, lesni se, brzo I lesno se sklopuvaat/rasklopuvaat, lesni za upravuvanje, ima izbor, prijaten materijal.

На Jana87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Мислам дека се по 600 евра во просек па и повеќе. Интересни се сигурно и квалитетни. Јас имам бендисано една од енци менци , сега е и на попуст ама маже вика рано било уште. image.png

На stevemila, Seduction, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.588
    Допаѓања:
    15.639
    Ние ја имаме истата,јас бев многу задоволна,ја изнавозивме,натоваравме и колку треба и не треба:D,практична е за по нашите никакви улици и тротоари,лесно се собира,ама доста и беше ќере сега трча и не и треба веќе количка,здравје за второ:).А еве Мариз се жалеше дека не и одговарала дека она повисока е:),ама секој со свое искуство.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.343
    За квалитетна, квалитетна е... возам во неа дете од 16кг и сеуште е како нова, додека една на фри он кога беше синко околу 14кг ми се искрши... Но ете проблем ми е дека сум висока 180, ја клоцам, наведната ја возам абе живци искинав поради тоа... мора како манекенка нога пред нога со мали чекори да одам за да не ја шутирам :D кичма ме заболува по 5мин возење... А па маж ми не ја ни вози 192 е он хахаха
    Инаку за второво нова ке купиме, на оваа незнам што ке и правам или ке оди на таван или ке ја продадам.

На azelea и eli25 им се допаѓа ова.
  17. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Еве и јас во потрага по летна количка, па ја гледав следнава од Енцименци
    http://www.encimenci.com.mk/kolichka-miinimo-paprika-chicco-791557100
    Не сум сретнала некој коментар за неа, дали некоја од вас ја има и да сподели искуство и мислење...

18. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Јас имам подарок од кумовите на egg. Убава, преубава, но многу гломазна. Сега купив chicco lite way околу 7000 мислам мм ја плати и нонстоп го возам детето во неа. Другата количка ја спакував на таван и не планирам да ја користам. На сите ја препорачувам.

19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички еве некој интересни модели на колички што мене ми се допаѓаат, ги има во Бугарија..

FB_IMG_1492847347353.jpg
    FB_IMG_1492848216456.jpg

Овде може да разгледате..
    https://moebebe.com/ или на фб бебешки магазин слънчице .

На Belabelinakinder, stevemila, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454

Ве молам вие што имте искуство, бидејќи не се разбирам, ме мачи една работа во врска со количкава, во нашите продавници каде што пишува количка 3 во 1 има и онакво седиште што се мести во кола, овде исто пишува 3 во 1, но на ниедна слика не гледм такво седиште како транспортер, само онаа голема корпа ја има колку што гледам на слики.

Е сега, дали ако ја купам на пример таква количката, ќе морам и транспортер да купувам дополнително за во кола или големата корпа ја има истата улога?

Планирам здравје летово да ја купам од Србија, на граница го враќаат ПДВ-то, што значи најдобро е да се отиде до најблиското место во Србија каде што ја има, кога ќе се извади ПДВ-то количката добива многу попристојна цена.

Ако и некој од вас ја има купено истава, ве молам кажете ми на кој начин ја купивте, колку сте задоволни и одговорете ми во врска со транспортерот.

Благодарам :*

http://www.kolicazabebe.rs/bebetto-murano-kolica-za-bebe-set-3u1

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.