Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.857
    Дaaaa прaти ни линк:inlove:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    http://m.ebay.de/itm/401102179507

Eve samo treba boja i model da se izbere

Mozete i drugo da barate ako ne znaete kako e na germanski slobodno pisete mi ke vi kaza kolicki ima prekrasni onie sto se 3 in 1

Кога ке ја отворите апликацијата и барате нестоо одете на Sofort- Kaufen така ви дава од најниска цена и внимавајте има многу што има да надавате цена како лицитација. Доколку има нешто стојам на располагаање

cenata e 169 eur беше иста како на сликата

Прикачени фајлови:

• s-l1600.jpg
      s-l1600.jpg
      Големина на фајлот:
      191,3 KB
      Прегледи:
      68
    Последна измена од модератор: 5 јули 2017
    На iki26, pandelka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    Искуства со Free On количката од Bebe Home (конкретно од седечкиот дел и транспортерот ) ?

Прикачени фајлови:

На Katerina2017 и jarec6 им се допаѓа ова.
  4. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    Како да извадам флеки од количка... Што пипал со рачињата пробав со прашок, арис али не искача..

5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Од мајките што ја имате веќе Киддо круз да споделите искуство. Се мислам меѓу неа и Торнадо т4.

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.349
    Торнадото е копија без гаранција и резервни делови.Доколку ти се расипе дел немаш можност да купиш нов или да ти го заменат.

7. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Мислиш дека подобра варијанта ќе биде Киддо? Торнадото ми изгледаше како лесна и удобна.. се мислам што да земам

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Киддо се солидни ги гледавме. Мислам и поскапа варијанта од торнадо, па сигурно има зошто :) и нас киддо ни беше прв избор, ама завршивме со chicco urban.

9. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    А помеѓу Graco Evo и Free On ,што мислите што е подобро ? Никако да се одлучам ...

На Katerina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ја гледав и urban ама ми беше претешка. Ти како се снаоѓаш? Сакам да ми е практична пред се количката и само лутам не знам што да купам

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Се мислам дали да земам летна количка, бебињата ќе бидат есенски/зимни па мислам дека нема ми врши работа зимска количка, на сто мисли сум. Најмногу ми се допаѓаат на чико за близнаци, ама сега па се мислам да земам две летни и плус спојувалка. За транспортери и такви ствари си имаме наследено од дадичките :(

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Не сум ја користела уште:) Да потешка е, ама доста стабилна.

13. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ние готово со количка, завршивме работа, рано ли е, не ли е, не можам веќе да се замарам, пукнав за количката, го напнав маж ми, и попушти :$

Еве ја :D

Гледајќи ги другарките кои имат зимски бебиња, после еден месец/месец ипол, веќе шетаа, нормално не на минусни температури, но ако е темпераурата е над 0та, си правеа кратки прошетки надвор, а си шетаа и по продавници по затворенине трговски центри, така што мислам дека зимска количка е потребна, а и не е количката само за првата година, но и за втората, а ако детето има желба и не се буни да се вози, па и за третата година. ( а ти со две бебушки тешко дека ќе можеш во раце да си ги носиш кога ќе им текне, па поготово ако си излезена сама со децата, што некогаш ќе ти се случува сигурно)

Инаку се изнаслушав секакви совети, и дека ми треба 3 во 1, и дека ми треба 2 во 1, па дека не ми треба летна количка, па дека без летна нема да можам да мрднам, па на старо да сум земела пошто било непотребна инвестиција, па на ново да сум земела пошто на старо биле издрнкани, па немало да ја користам повеќе од година, па дека е супер инвестиција и ќе сум ја користела 3-4 години, па да била лесна без разлика каква е, па да била стабилна на прво место иако тешка итн итн.... и на крај си се одлучив дека ќе си ја земам таа што мене лично ми е најубава, по мој ќеф, и пресреќна сум, едвај чекам да ја наполнам со бебе ;)

Така да мислам, не сум искусна, но мислам дека не е грешка да си земеш класична количка која ќе можеш да ја користиш и во зима. (сепак нека те посоветуваат искусни мајки)

Другарка ми, чие ќеркиче е три ипол години и родена е во декември, воопшто и не купи летна количка, си ја вози таа што си ја купи 3 во 1, и лето и зима, и се погоди супер, она има Чико од тие чадор систем 3 во 1 (не знам точно како се вика тој модел што го има), дури и по одмори со неа одат и не се пожалила дека има потешкотии летно време.

Последна измена од модератор: 25 јули 2017
    На Capricorn Taurus, Belabelinakinder, Glasna и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За Фри Он не знам, ама за Грако Ево нема да згрешиш ако ја одбереш. ;)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Си ги разгледала на cosatto количките за близнаци? Како што имам приметено имаат зимски прекривки, шарени и преубави се.. само малку поскапи се мислам...
    Ке ти треба количка, треба во секое време... па нема да се затворите дома цела зима... има и убави есенски, зимски денови за шеткање, мене дури поубаво ми беше есен и зима кога шеткав со синчето :) и има право погоре членката.. ке си шеташ и во Ситимол, маркети, трговски и сл...

Прикачени фајлови:

На Capricorn Taurus и eli25 им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    За близнаци им се доста поевтини од другиве. Околу 27,28.000. Другата е дупло поскапа. Ама прекрасни се:)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    21.535
    Ние ја имаме оваа ,многу убава и лесна за собирање и менување на деловите
    FB_IMG_1500966788025.jpg

На Capricorn Taurus, eli25, Katerina2017 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Дуре сега видов. Торбите може да се нарачаат од МК? Дека германски е па дали би стигнале тука. Инаку ефтини се, веднаш ќе нарачам ако може.

19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Мила моето бебенце се роди во септември, ние наследивме зимска количка од блиски, не е ништо посебно но за дома супер. Со оглед на тоа што зимата беше преладна, полна со вируси и грипови, не ни шетавме надвор. За во молови не сум поборник деца да се шетаат, па и толку мали воздухот сув пресув, вентилација слаба па од тука и изобилство на бактерии и вируси но тоа е мое гледиште, не мора секој да се сложи, не сакам никој да навредам. Туку да се вратам на муабетот за количка, ние си купивме летна, си ја користиме, се шетаме, дете веќе израстено па зимската можам да кажам дека и ни е мала веќе. Е сега се зависи и до буџетот за што колку си планираш. А и овие количкиве стварно се преубави, немам збор, додуша малку гломазни ама за око но комент, само некако мн пари ми се за количка 500-600еур.
    Како и да е јас си споделив мое искуство.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Ние имаме graco evo презадоволна .Ја возиме максимално ни да крцка ни да се расклопи.Транспортерот фиксиран у кола како седиште.Ич да не се мислиш замај.Само голема е јас имам мал багашник и не ми ја собира.Тркалата во гепек а делот за седење напред на седиште го ставам бебе у транспортерот позади.Може да се собере во едно ама здравје ако купам нова кола хаххаха поздрав

На eli25, Klarisaa и Lolipop23 им се допаѓа ова.