Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Количка

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 6 јануари 2011.

1. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Duso ne znam da ti odgovaram za vo mk dali stigaat ama mislam deka bi trebalo so sigurnostvda stignat. Jas naracuvam ovde vo germanija posle si gi prakav poklonite vo Mk preku kombe ili nekoj blizok sto si odese. Znam deka mozes da vratis dokolku ne ti se dopaga.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Со здравје да си ја користите многу убава од каде ја земавте и јас од почетокот само гледав и убаво што не зедов порано зошто сите сега се поефтини за 3 до 4000 денари

Последна измена од модератор: 25 јули 2017
    На RedRevolution и iki26 им се допаѓа ова.
  3. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Јас ја имам кидо круз и бебчето ја обожава, во корпата си спие преку ден, во транспортерот си ужива. Многу е лесна и стабилна за возење. Ти ја препорачувам

На eli25 и pile30 им се допаѓа ова.
  4. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Благодарам Belabelinakinder :)

Количката бевме да ја земеме до Неготино Либерта бебе центар, само они во цела Македонија ги увезуваат количките на Bebetto и Kunert од Мај месец годинава, инаку јас и претходно ја гледав и сакав да ја земеме од Белград, но среќа ми се погоди ете некој во МК да почне да ги увезува, разликата во цена е минимална, кај нас се поскапи за 20-30 евра, што не е многу.

Ја одбравме Бебето Мурано, и не чини 31.500 денари, цените на Bebetto количките се движат помеѓу 26.500 и 31.500 во зависност од моделот (за 3 во 1), а на Kunert се помеѓу 18.500 и 26.500 ( за 3 во 1), и двата бренда се Полски, и се произведуваат во Полска.

Прв пат во живо ја видов кога отидовме таму, и стварно изгледа луксузно, ние земавме 3 во 1, со задоволство ќе ти даам подетален опис за тоа што содржи комплетот и каква е количката, повели:

- Посебната корпа , која е и клацкалка ако ја ставиш на земја или тврда овршина за користење во домашни услови и има душече од бамбусови влакна, плус има два вентилациски отвори на дното на корпата.кои се отвараат по потерба, наслонот може да се поткрене за 30, 40 или 60 степени, а меките делови од страна на корпата и навлаката за душечето се вадат и може да се перат, и секако поседува зимска прекривка.

- Транспортер (седиште за во кола) кој може да се користи до 2,5 или 3 години, исто така со зимска прекривка.

- Класичното спортско седиште може да се спушта на 4 различни позиции независно од делот за нозете, има два меки слоеви за поголема удобност, кои се вадат и се перат во машина + зимска прекривка.

- Надстрешниците на корпата и на седиштето дополнително се отвараат со патент и се продолжуваат, огромни се прават, а материјалот е со 50UV заштита.

- Со неа одат две торби, од кои едната е по мерка за корпата долу, а може и да се користи одделно, а другата е онаа класична за пелени и други тракатанци, и двете се прилично големи.

- Во комплетот има и мрежа за комарци и прекривка за дожд.

- Количката издржува до 25 килограми, има одлична амортизација, рачките се подесуваат во било која позиција и сите седишта може да се местат према родителите или према правецот на движење.

МААНА - потешка е малку и делува погломазно, но ние имаме голем гепек и не ни играше тоа улога, а тежината како маана ја изигнориравме затоа што се останато поврзано со количката е навистина префектно и луксузно.

Преку фејсбук се консултирав со две мами кои ја имаат количката уште лани купено од Србија и се презадоволни, па здравје ќе ви кажам колку сме ние задоволни во иднина.

Не знам колку ви се испланирани финансии за количка, ние баравме нешто добро до кај 25.000 ама сепак се одлучивме за оваа.

Поздравче ;)

Последна измена: 25 јули 2017
    На Belabelinakinder и pile30 им се допаѓа ова.
  5. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    I jas gi gledav tamu planiram da si zemam od kunert plavata samo sakam da ja vidam go zivo kako izgleda I dali e dobra zosto site sto mi se sviga na internet go zivo ne se tolku ubavi I prakticni bebusko ima da uziva

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Јас се онесвестував таму по количките :rofl: , која од која поубава, искрено мижеечки да бирав немаше да се каам за изборот, сите се прекрасни.

Претпоставувам дека ја сакаш Кунерт Мила, ја гледавме и неа, многу е убава, и искрено малку полесна од нашата, мене ми беше сеедно, па затоа маж ми пресече која да биде, а се мислевме помеѓу Мурано, Торино, Лука С и Мила, ма сите се која од која... :D

Ви посакувам среќа во изборот ;)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Ех душо да си живеев во ск, тука кога ќе дувне ветер нема шанси да излезеш а и плус нема каде. Ствар на укус сега му покажувам на маж ми, вика прешарени се. Јас се мислам за летната на чико околу 16 000 е. Не ми менува цената нека е и до 25 000 само да ми е убава

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  8. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    I mojata dilema e taa, Feee on mi e posportska ama preubava nedostigot i e sto ne odi so nea torba vo bebe home ja gledav a Graco ide so torba ama minatata nedela koga bevme ja imaa samo na kafeavo

Прикачени фајлови:

На eli25, kukla21 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    Леле каква нова количка на лорели имаше во бејби блу. Околу 20 и нешто илјади. Совршена до толку да посакаш второ бебе :inlove:
    Тие што не сте купиле одете видете.

На kukla21 и mariz им се допаѓа ова.
  10. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    514
    Јас во Киддо во Аеродром видов и сива Грако ,провери таму...само не ми кажаа дека оди и торбица со неа.
    Ептен се мислам,гракото е некако класика,на маж ми му е малце ниска,а фри он има местење на рачката. Е сега некако грако ми изгледа дека е покомотна за седење ама може и исти се ,ич незнам
    Имам уште малце да размислам па ќе видиме:)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Katerina2017

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Tuku sto dojdovme od Kiddo Aerodrom definitivno najgolem izbor ogromna e prodavnicata kolickite gi ima vo site boi a na dolniot kat imaat i ogromen prostor kaj sto im se krevetcinjata. Taa vo citymaal e 1/8 od ovaa prodavnica. Maz mi ne ja bendisa graco vo zivo, za istite pari povekje go bendisa FreeOn a nekako i mene epten mi e ubava, sto i da gledam vekje sporeduvam so nea, taka sto najverojatno nasata odluka kje padne na FreeOne, utre kje odime da si ja zememe

Прикачени фајлови:

На mariz, kukla21, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Preubava e.Kolku pari e ako ne e tajna?

13. Katerina2017

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    21.500 мкд
    Само нема ташна во овој сет од 3во1 туку само кабаница за дожд и ветер и зимска прекривка, но со сметка над 1.000 мкд иде ваучер од 500 мкд и може да се земе било што јас бендисав држач и чаша за на количка.

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ми се бендисува количкава - ја видов во сити мол. Убав избор - со здравје да се вози бебе :)

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.349
    Допаѓања:
    286.182
    @bittersweet имаш ли искуство со додатоков за трето дете. Практичен ли е?
    IMG_7627.PNG
    IMG_7629.PNG

На stevemila, irenna и mariz им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На PUPICA, iloveyou29, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Јас сум во план за Тео вакво да земам, во Грчка нонстоп сум гледала вака поголемките дечиња се возат.. само ова со седиште плус прв пат го гледам. Тешко и да најдам кај нас, можеби во Бг. Убава работа :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Каде го има кај нас додатоков. Или од каде да го нарачам.

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.318
    Јас само ова го имам начекано, нешто слично е... без седиште. Baby centar - Euroalba се на фб...
    FB_IMG_1501159860409.jpg
    И имам видено на бугарска страна и тоа е без седиште, само за стоење http://www.bambino.bg/abc-design-slaydar-vtoro-dete-abc-design-kiddie-ride-p-13396.html ...

На irena.1 и irenna им се допаѓа ова.
  20. nora_st

nora_st Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    @ada21, каде ја има и која цена се?