Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колкава плата имате?

Дискусија во 'На работното место' започната од littleflower, 2 септември 2014.

?

Колкави се вашите месечни примања?

1. До 10.000 денари

46 глас(а)
    3,5%
  2. Од 11.000 до 20.000 денари

286 глас(а)
    21,7%
  3. Од 21.000 до 30.000 денари

371 глас(а)
    28,1%
  4. Над 30.000 денари

391 глас(а)
    29,7%
  5. Над 40.000 денари

81 глас(а)
    6,1%
  6. Над 50.000 денари

91 глас(а)
    6,9%
  7. Над 60.000 денари

52 глас(а)
    3,9%
  1. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    Сегашната власт ќе ти ја покачи на 30.000 :D

На biGirl и Feminka192 им се допаѓа ова.
  2. Lealealealea

Lealealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    320
    So mm imame privaten biznis

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    931
    4та категорија :) Ама за тоа и денес сум на работа и стварно работам (освен кога се уфрлувам на форумов:))

4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Хаха неумри магаре до зелена трева како е тргната новата влада ќе почне да ги намалува платите ...
    Јас викам нека останат поарно истите плати барем да се редовни одколку да бидат намалени барем засега не гледам најава за покачување незнам каде ја виде ти?

На angelche16 и carangigia им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Aa kazaa oti ke ja pokacat platata

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Како слушаме,ВМРО дале предлог за 5% покачување..ама и ти си во тие :)..
    И ова ќе биде само "идеа" и "неумри магаре..":)

Ако ти ја покачат платата на 30 000 вишокот ќе го вратиш?:)

На boomsleng, cresa-jagoda, mami blue и 4 други им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.835
    На власта благодарение или на фактот дека 13 години поминале од тогаш и си стекнал искуство и знаење?
    Или би се потценил и самиот, само за да ги пофалиш ВМРО?

На katencezlatence, Afrodite¥, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  8. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Срамота е сТрамота да пишуваш, знаеш? :)

На Lavica2016, Alianna, НаталиЛили и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Пристојна. Конечно над она македонска просечна плата. Но не се задоволувам, туку за старт е супер.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    споменик за тебе! ја просветли (y) :clap:

11. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    т

Тоа е факт само за жал на некој го боли и не сака да признае , јас две год.работев за време на сдс само за жал во тие две год не добивже еден еб..н денар покачување .
    Сњга ти види колку има од 11200 до 24000 па минусирај и ќе видиш дали фалам на некој или фактите го фалат..Камо таа среќа да можам да се пофалам за сдс во овој претстоен период ај да се надеваме?

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    во 2005 просечна плата била 11500 денари, а во 2016 околу 23000 денари.
    Значи можеме да заклучиме дека за 12 години ти воопшто не си напреднал, цело време си бил, така, просечен...

Он топик. Добра ми е платата, не се жалам, макар да чекам следно покачување, мотивација ми треба :lol: А подобра мотивација од некој денар плус има ли?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. S123

S123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки,дали знаете колку се движи платата за работно местро продавач во Tudors во (City Mall,Ramstore,GTC)

14. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    седумнаесет илјади и нешо плус, али и плус додатни ангажмани некогаш се вади и нешто повеќе, инаку се работи за приватен сектор, не сум буџетар јебига ме нема на списоче, на список биле тие што се истакнати кодоши, лижачи итн. (со чест на исклучоците) , јас чесно и вредно си работам и горд сум на тоа без разлика колку ќе заработам.

На anonimus-mk, Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Буџетарите немаат врска со списоци и кодошење. Кај нас на работа никој не ги сака кодошите, а списокот не игра никаква улога, си влегоа тие што чесно си волонтираа со години.

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Можеби кај тебе на работа се така вработени, вие сте изгледа од исклучоците којзнае, а што игра улога кај вас? или све чесни се кај вас? Ама дека буџетарите немаат врска со списоци и кодошење, врски, плаќање кажувај тоа на други, уште стопати ако треба ќе ти повторам 90% од вработените во администрација се партиски кадри неспособни, лижачи, кодоши, све со списочиња, тефтерчиња, на таков начин јас работа нејќам, зимаат по 30-40 илјади, тоа све треба да се прераспредели во приватен сектор сеа па да видат што е работа, тие што се најистакнати упикувачи, лижачи е за нив да се прераспределат на работни места кај што ќе може да си ја заработат платата што ја земаа сиве овие години, најниско во хиерархиската структура на работни места, јас многу добро знам како беа примани и преку агенција за администрација, и преку јавните огласи, кај сакаш да ти кажам за во УЈП, во управа за водење на матичните книги, во АВРМ, ВО МВР, по судовите или што мислиш ти дека ако ти уште пет души сте влегле така и све оди така регуларно, неможеш да ми докажеш све знам сум видел, запознаен сум како тоа оди, поништување огласи, примање без распишан оглас, со давање на услуги, со плаќање на одредена сума зависно од раб. место, и вообичаено изгледа во општествово не ги сакаат тие што ја зборуваат вистината, тие денеска се најкодошени, најисплукани, секој не сака да ја слушне вистината. Во претходниот пост јас си го напишав моето мислење, мојот став и уште сто пати ќе го напишам ако треба истото, јас почитувам и други мислења, но не морам да се согласам со таквите мислења ама барам да биде испочитувано и моето мислење.

На anonimus-mk, Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Твое си е што ќе помислиш, не сум ти јас виновна ако немаш соодветни квалификации за во државна институција. Штета што сеуште владеат стереотипите за во администрацијата дека се се партиски војници, дека се примени без конкурс (а законски мора да се објави конкурс), не е приватна фирма, кој ќе не плаќа. Не се влегува туку така, таму сум и ќе те побијам дека не си во право, има тестирања, има комисии, деца на судии не успеаа да влезат.

18. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    31.201
    Ќе се надоврзам, имам и јас работено во државна институција. Без никаква позадина аплицирав на оглас при што ги исполнив комплетно критериумите. Работа си имаше еден куп, ниту сум одсуствувала додека друг ме куцал, ниту сум одела по паузи со часови, ниту сум чекала некој друг да ми го сработи потребното. Сум го имала соодветното образование, соодветното претходно работно искуство и сите потребни сертификати.За својата работа сум била лично јас одговорна, како пред раководители така и пред директор/заменик. А платата била далеку пониска од 30-40 000. Предходно и јас можеби сум имала негативно мислење општо за вработените во администрација но откако се уверив на своја кожа како е да се работи таму, истото драстично се промени.
    Исто така, имам искуство и во приватен сектор, баш таму имаше тешки манипулатори кои се влечеа на грбот на оние кои работеа и на кои единствена преокупација во текот на работното време им беше да го лижат задникот на раководителите, да кодошат, да измислуваат и да им приредуваат местенки на оние попаметните и поработливите.
    Не е толку до институцијата или фирмата колку што е до самите луѓе. Секаде постојат исклучоци. Тој што е паразит ќе си биде паразит каде и да се вработи. Тој што е работлив, чесен и вреден, секаде на фер начин ќе си ја заработи платата затоа што карактерот, навиката и однесувањето не се менуваат преку ноќ.

На Tanjamm и Sv. Nikolka им се допаѓа ова.
  19. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Ама ни јас не земам плата 30 000 - 40 000 денари. Судиите, да 1000 евра, ама ние стручните не земаме ни 30 000 ден.

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    За жал стручните се експлоатирани од судиите. Ја работат скоро целата работа на судиите за само дел од платата, ама седат со надеж дека еден ден ќе станат судии.
    Исто како и асистентите на факултетите.