Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колкава плата имате?

Дискусија во 'На работното место' започната од littleflower, 2 септември 2014.

?

Колкави се вашите месечни примања?

1. До 10.000 денари

46 глас(а)
    3,5%
  2. Од 11.000 до 20.000 денари

286 глас(а)
    21,7%
  3. Од 21.000 до 30.000 денари

371 глас(а)
    28,1%
  4. Над 30.000 денари

391 глас(а)
    29,7%
  5. Над 40.000 денари

81 глас(а)
    6,1%
  6. Над 50.000 денари

91 глас(а)
    6,9%
  7. Над 60.000 денари

52 глас(а)
    3,9%
  1. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Е не е така ! Нашите работни задачи се состојат од пишување Пресуди и Решенија и воопшто не се чувствуваме експлоатирани. Ме исполнува работата, Судиите се пренатрупани со предмети, не им е лесно, дали да пишуваат, дали да судат, дали да ги корегираат нашите одлуки. И Судот не е експлоатирачка институција. Дали некогаш ќе станам Судија или не, воопшто не се преоптеретувам, затоа што сега со Академијата се стега обрачот. Критериумите се престроги. Мачен е патот да станеш Судија, ама вреди.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Штета е што државата отиде во неповрат колешке, се распаѓа само на рати, осакатени и оштетени се многу генерации, а не за стереотипите за администрацијата, таа адм. е таква стварана со години, со децении не во последните 10 и тоа е реалност сакала ти да ја видиш таа реалност или не, јас во претходниот пост не реков дека ти си така примена на работа, незнам што толку си запнала да браниш нешто што не може да се одбрани, но тоа си е твое мислење, законот и правото колешке не значат и правда, законите се направени за да се прекршат односно да не се почитуваат тоа барем кај нас е пракса, погледниго законодавниот дом, законодавната власт, 70% од пратениците се прекршители на законите а што е уште пострашно и на уставот како највисок правен акт во РМ, амнестирани терористи за дела кои согласно меѓ. право не застаруваат и не може да се амнестираат односно на било кој начин да се избегне одговорноста за таквите дела, финансиски проневери/ економски казнени дела, злоупотреби на службена положба и овластување, еден куп пратеници со прекршочни пријави, па за оглас да наместат, махери се за тоа, да беше судството барем приближно добро немаше да има толку многу изгубено случаи РМ пред европски суд од незадоволни оштетени граѓани, за кое тоа судство правиме муабет, за тоа каде што се местат предметите каде да паднат кај кој судија, нали по тој системот трчи лажи како ли се викаше,каде што пресуди се договарат по кафани, аргументите/ доказите се на моја страна па сеа ти види :) тоа што ти си таму како што велиш не значи дека си во право или целосно во право, тенки ти се твоите аргументи, што ти си таму(во институцијата) и готово све знаеш. Кај нас има закони, хартија трпи сме ама нема правна сигурност, на пр. има закон за градење, предвидена е дозвола за градба, пишуе у закон што е дозвола за градба нели дефиниција све си пишуе, во пракса дозвола за градба е љубим руку градоначалниче е тоа колешке е правилна дефиниција за дозвола за градба кај нас,ова за така фини проекти со фини инвеститори или и ова е стереотип за тебе? ова ќе го побијеш ли? И уште нешто јас нигде не реков дека ти си ми виновна, незнам од каде тие тоа, си го кажав мојот револт од општесвените (не)прилики во државата. Околу моите квалификации, јас ги имам сите потребни квалификации за во државна институција, сум завршил факултет, па сум работел, па магистрирав, па пак работам, компј. англ. солидно, е сеа сум многу реален, ја кажувам вистината, не сум кодошел никогаш, не сум го дал својот задник под кирија народски кажано, а и немам партиска книшка, ама јас сум задоволен од себеси чесно и поштено заработувам, горд сум на себеси, не сум похлеп, висината на платата е битна но не и најбитна, човечкото достоинство е побитно за мене. Незнам какви квалификации имаш ти за во држ. инст. но и не ме интересира, тоа е твоја работа, повеќе ме интересира каков човек си како личност, функција, плата, титула тоа сие за лична сатисфакција, јас луѓето ги почитувам и ценам по тоа какви луѓе се, а за тоа нема факултет.

На anonimus-mk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Правник сум, (од УКИМ), Магистрирав на истиот (не по ЕКТ Систем, по стара програма сум), со положен правосуден сум, и со Педагошка Доквалификација (За Професори по Право) нели во Гимназиите воведоа Правни предмети, може само Правник да ги предава со положени (Педагогија, Психологија и Методика).
    Чесно си ги изволонтирав многу години и така влегов, немам ниту пристапница а камо ли партиска книшка од било која партија. Имам Сертификат за Трговија со луге преку Постдипломските се стекнав.

На Meckicja, Cka и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  4. Miss Eli

Miss Eli Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    109
    Адвокат во мирување, моментално во приватна фирма, плата 20.000 ден + стаж .

5. playful girl

playful girl Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    50
    Непристојно е да се прашува за нечии примања но еве ќе одговорам. Моите примања во последниве 3 месеци надминаа нешто малку над 30 000 до пред 3 месеци беа под таа граница.
    Дали сум задоволна? И да и не, зависи од кој аспект гледаме. Ако поентата на животот е само да преживееме тогаш да, задоволна сум. Ако е поентата да имаме свој стан, убава кола, квалитетна облека а тоа да не биде на уштрб на квалитетена исхрана и квалитетен живот тогаш не сум задоволна.
    Секогаш ќе има од оние кои живеат полошо и со кои би требало да се тешиме, но целта треба секогаш да ни биде да достигнеме некое повисоко ниво на живот за себе и за своето семејство. Но пред се целта треба да ни биде да создадеме среќно семејство исполнето со љубов, среќа и внимание а не да го запоставие семејството во трката за парите.
    Дали може да се направи баланс? Да може, само треба да имате доволно љубов за работата што сами сте си ја одбрале и за семејството кое исто така сами сте ди го створиле и одбрале да бидете негов дел.

На mira.mira, crazylady, Belgin1 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. TRANSPORTER086

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138

7. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Супер, со среќа.

8. TRANSPORTER086

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Истотака и на тебе.

На Sv. Nikolka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    60 денари од саат :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    12.000 со факултет,ама не и на струката.

11. Руская

Руская Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    18
    ИТ сектор - 58.000 по 15 години раб. искуство (а почнав со 13.000)

На mira.mira, ADOKI, ninavila и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Браво ! Платени се Информатичарите кај нас во Мк и заслужено.

На Feminka22 и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Не сите. Пред 10 години да кога немаше квалификувана работна сила

14. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Јас, моментално остварувам приходи во висина од 4.250 денари. Сектор - Судство. Не се жалам.

15. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    29800 денари.

На BoyL и Matotheja им се допаѓа ова.
  16. sunshine09

sunshine09 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    што работиш?

17. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Како практикантка се водиш или грешна сума имаш напишано? Ова не е нит пола од минималец:?:.

18. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Судија - Поротник. Си ги имам квалификациите, чекам конкурс за Стручни.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Ок со лесно тогаш(fingers).

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.534
    Почнав со 15000 сега меѓу 40-50 000 кога како. Сектор: производство.
    Си имам и хоби од кое си вадам од 3000 до 18000 месечно, но колку повеке сум заработила од работата толку помалце сум имала време за хобито, па не ми се случило и на работа да стигнам до 50 000 и додатно 18000 да земам во ист месец.
    Добро е не се жалам секако дека за да стинам до оваа сума вложив многу време и пари во образование курсеви сертификаати и учење јазици . И сега работата не ми е лесна но помислувам на парите и заборавам на нервозите .

На Troi, cresa-jagoda, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.