Моментално, земам околу 18.000. Но, варира од месец на месец, некогаш помалце 1000 денари, некогаш повеќе и така. Дали сум задоволна? Сега додека сум млада, без фамилија неможам да се пожалам, супер ми се, но секако, сакам во иднина да заработувам многу повеќе.
Moze li nekoj da mi dade ideja za dopolnitelba zarabotka Od nekoe hobi? Mnogu bi mi znacelo za da go nadopolnam domashniot budget. Zarabotuvam 25000 I ne sum zadovolna.Profesijata si ja sakam no premnogu trud za malku pari. Se tesham sto barem ne baram od moite.
Знае ли некој, како можеш да се вклучиш така некако во некои проекти, што даваат некои приходи. Завршив правен, знам од таа област има доста проекти, но несам сретнала нешто конкретно, или пак не се платени?
Навистина ли може Психологија, Методика и Педагогија да предава правник. Јас навистина сакам професор/наставник, но кај нас во Гимназија ги нема овие предмети само Вовед во право, бидејќи бројот на ученици постојано се намалува доволен е само еден професор, така што и еден нема полн фонд часови. Затоа, ако сакам ќе мора во друг град да барам работа. Знаеш ли што како одат тие доквалификации, може ли и без нив да те примаат како наставник/професор па накнадно да се положат откако ќе се добие работа.
Џабе бараш одговор. Членката е банирана. Прво треба да полагаш за тие предмети. Распрашај се по факултетите.
Мене не ме интересира ти колку си платен оти тоа не само што е некултурно туку секаде во светот, личните примања се строго доверливи. Темава ми е без логика ако неможеме да спознаеме во која фирма, за кои работни места, барем ориентационо го знаеме износот на месечна плата...вака можеме да лажеме, да вадиме од ракав, да се фалиме итн.
Па ако не те интересира колку сум платен што ми реплицираш да ме прашаш каде тоа, како прво. Второ, ако ти е темава без логика, никој не те обврзува да ја следиш и да одговараш на неа. Трето, моја плата, мој проблем. Дали и со кого ќе споделам колку зимам е моја работа и ти немаш апсолутно никакво право да ми мудруваш и солиш памет околу таа одлука. Четврто, ако си исфрустрирана од тоа што не зимаш онолку плата, колку што посакуваш, тоа е проблем којшто треба да си го решиш на друго место, а не овде да не набедуваш дека лажеме и измислуваме за примања за кои и те како си го потиме газот да ги имаме.