Доколку работата што ја работиш ти овозможува: - да се наспиеш нормално - да се прехраниш - сметки да платиш греење/струја/вода/интернет/телефон - да се облечеш - да си овозможиш здравствена заштита - да обезбедиш бела техника за по дома - да си изградиш живеалиште - да обезбедиш превоз - да си посветиш време на себе, култура, уметност, рекреација - да посветиш време на другите, социјализација - да можеш со сето ова, да си оформиш семејство и успешно да се грижиш за него - да можеш да заштедиш за планирани и непланирани трошици Тогаш тоа е достојна работа. Се друго е губење време, а животот минува.
Не знам кај да го.поставам прашањето ама дали можеби некој знае колку земаат плата во продавниците на fashion group (конкретно ете манго, риплеј..) П.С за облог се работи Не ми се верува сумата што ми ја кажаа дека е точна .. Фала ви
Ме интересира ако има некоја членка или од искуство да сподели - во дневен престој (за одделенска настава+ курсеви) дали знаете колку земаат плата наставничките и кои обавези ги имаат освен просветарската дејност таму? Во смисла-дали метат/чистат, ги земаат/враќаат учениците до/во школо и слично? Ви благодарам...