Ме мрзи да пишувам многу https://myjobsearch.com/careers/ins...le for,customer's or client's insurance claim.
Decki, neznam dali sum na pravo mesto ama sakam sovet. Pred izvesen period se prijaviv na oglas za prodazen agent vo Kroacij osiguruvanje. Ama nemav nikakov odgovor i im pisav da znam sto se slucilo. Mi vratija, demek minospratile mail kako e odbran drug kandidat, ama takov mail jas ne dobiv. E sega, koga pobarav pricina porafi koja sum odbiena, bidejki se baraze lice za prodazba a jas sum markeyer so iskustvo vo prodazba, ne dobiv nikakov odgovor. Vvera sosema slucajno vidov deka na mesto vrabotile pravnik, ja poznavam devojkata, bez nikakovo iskustvo. Muabetot mie, dali postoi institucija kade sto mozam da go osoram oglasot? Da se zalam?
Не ми се верува да можиш да се жалиш тоа е приватна фирма и газдата си одлучува кој ќе вработи. Знам милион такви примери, што би било кога сите би тужеле за тоа? Подобро разгледај за некое друго раб.место барем ако те примат со пофер луѓе ќе си имаш работа.
Имаш право на тужба, но во случајов не знам колку ќе се исплати, сепак претходно поднеси приговор до потенцијалниот работодавач.
Само за џабе ќе си фрла пари по адвокати, нема што да поднесува тужби. Може некој ден ќе ја контактираат или таа пак ќе аплицира таму, секако ја имаат во база на податоци. @My Make Up Bag M повеќе среќа на следен оглас.
Ако не се лажам кога почнуваа прв пат да отвараат и вработуваат имаа некој оглас за 18 000, @marija305 .
@marija305 @edna_malecka @SelenaGomez Фала на одговорите! Бев на разговор и дознав дека е почетна плата првиот месц 15,000 а потоа е 16,500 ама скоро секогаш е малку повеќе бидејќи се плаќаат ноќни и празници
Дали доколку си вработен во друг град фирмата законски е должна да ти ги плаќа патните трошкови? Односно на основната плата да исплаќа плус пари за превоз?
Дали некој знае колкава е плата за специјализиран доктор по неврохирургија на државна? Или во приватна од почеток? А и за различни специјализации како интернист или кардиохирург итн?