Na ova dodadi provizija od firmi koi zemaat rabota od opstina, da gradat ,da renoviraat da cistat, pa provizija za sekoja zdelka od tenderi vo ministerstvo I provizija za se sto treba da potpise za da se kupi od nekoja firma, stolici, kompjuteri, kafe....Gradonacalnici od sekoja potpisana dozvolat za gradba vo opstinata po edno stance vo zgradata, pratenicite od patarini I benzin 20-30000 evra godishno plus, pa odvoen zivot, pa Stan, kartica za troshok za ruceci, nekoe tenderce. Koga ke soberes e mnogu poveke od 1000 evra mesechno zatoa se tepaat za da fatat pozicija.
сега земаш 30 000 исто ако тогаш си земал 10 000 голема разлика во потрошувачката нема, сега е може 300 % повеќе поскапо од тогаш кога било а може и повеќе
Работам на процент колку станови ќе издадам толку плата али мене ми е топ не можам да се пожалам пред се слободата што ја имам, се работи од дома, т.е од дома се договара за средба е најтешкиот дел е на терен да им ги покажеш становите, еднаш неделно идам во канцеларија, е сега има секакви пребирливи клиенти кои идат на нерви..
Откако сменив работно место, скоро дупло од претходното, многу изнад 30 000. Сега за сега сум задоволна, ама амбициите не ми застануваат до тука, како ќе ми расте стажот и искуството така и платата, се надевам.
Скроз сте ја утнале темава, ја имате сведено на пофалби, филмање, фантазирање колку плата земате Чисто за потсетување
Порано колку што се сеќавам повеќето пишуваа дека земаат минималец или нешто над тоа, сега и од премиерот и од министрите повеќе заработуваат, а државава најсиромашна во Европа. Ако е ова вистина, вие мора да сте оние најплатените со милионски цифри што УЈП ги објавува еднаш годишно во смисла во тој и тој град, машко лице заработило 100.000 евра...
Мислам дека кога ќе ги пишувате платите треба да пишете дали сте криминалец во Македонија или работите во фабрика во Германија. Џабе праите некоја вау слика на форумов.