Колкава плата имате?

Discussion in 'На работното место' started by littleflower, Sep 2, 2014.

?

Колкави се вашите месечни примања?

1. До 10.000 денари

47 vote(s)
    3.4%
  2. Од 11.000 до 20.000 денари

284 vote(s)
    20.7%
  3. Од 21.000 до 30.000 денари

368 vote(s)
    26.8%
  4. Над 30.000 денари

399 vote(s)
    29.1%
  5. Над 40.000 денари

101 vote(s)
    7.4%
  6. Над 50.000 денари

88 vote(s)
    6.4%
  7. Над 60.000 денари

84 vote(s)
    6.1%
  1. CacanaBu

CacanaBu Истакнат член

Kolku e platata kaj Elena Luka vo covecki resursi?

2. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Колкава е платата на фармацевтски техничар и фармацевт во аптека, а колкава во индустрија?

3. skorpija.95

skorpija.95 Истакнат член

Zdravo, ako moze nekoj da mi osgovori. Za pozicija pravnik i covecki resursi zaedno kolku e realno da pobaram plata?
    Soodvetno obrazovanie imam, iskustvo ne direktno no dovolno za da mozam da go rabotam se ova i bez da baram pomos od nikoj niti pak da imam soodvetna obuka. Vo kompanijata nema drug so go vodi ova, samo jas sum a se raboti za okolu 100ina vraboteni podeleni vo 4 razlicni biznisi. Treba tek da se dogovoram za realnata plata koja ke mi bide pa bi sakala da znam koj e rangot so platite vo ovoj sektor

4. Калатеа

Калатеа Популарен член

Отвори mojaplata mk и пребарај.
    Зависи во каква фирма си и која индустрија.

Alex.T likes this.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Кромберт 50000 почетна.

6. pross

pross Истакнат член

дај податоци за фирмата, и твои попрецизни стручни квалификации, па да ти понудиме соодветен одговор.

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Како успеваш хибридно да работиш-пола саат физички, 1 саат онлајн? :D

Cycloastra and Stark like this.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Ако се работи за сериозна фирма со 100 вработени која сериозно ги сфаќа човечките ресурси, а не ги сведува на кадрово, сам човек не може да работи. Јас работам на таа позиција ама 5 луѓе сме во сектор за 140 вработени.
    Искрено не знам како би постигнала сама, зашто водам ЧР за 40 луѓе и минимален дел од работата ми е за правни работи, па исполнет ми е секој ден 8 саати.
    Да водам правни работи и човечки ресурси за 100 луѓе, не би прифатила за плата под 2000 евра.

9. pross

pross Истакнат член

Не претерувај, нема да ѝ понудат ни пола од тоа..

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Абе сега немало да понудат.
    Јас да ми речат утре уште за останатите 100 луѓе кај мене да водам ЧР, нема да прифатам ако не ми ја качат на 2000 платата. Ама кај мене во фирма се тера и баш HR со performance managment , со куцање процедури, систематизации, со креирање документи. Така да не е ни возможно сам човек да работи.
    Како што пишав ако фирмата каде што аплицира се сведува на кадрово, куцање решенија за одмор и договори и анекси за вработени, а чим вика дека за 140 луѓе ќе тера ЧР, така ми личи дека е, 2000 евра е нереално и според мене за таков тип на работа без искуство можда и 800 евра се таман

eliesaab and Калатеа like this.
  11. pross

pross Истакнат член

На нејзиното прашање врз основа на понудените параметри не може да се даде никаков соодветен одговор. Треба да наведе за која фирма станува збор, да ја провериме на Companywall, да видиме за каков потенцијал станува збор, колку вработени, од кога работи, кредитен потенцијал, евентуални блокади, подмирени даночни обврски, едно чудо работи, да каже она самата која е и што е, какви тоа стручни квалификации поседува ... колку заинтересирани има за соодветното работно место, дали можеби е дефицитарно или врие од кандидати .... па да "скоцкаме" некаков од - до одговор, вака што можеме да ѝ кажеме? Ако вие знаете понудете ѝ, јас не би можел ..

12. Калатеа

Калатеа Популарен член

Малце претера, каква врска имаат блокадите и даночните обврски.
    Ни треба само инфо за која индустрија е.

eliesaab, NoirSerpentine and Tea SK like this.
  13. Realist1

Realist1 Популарен член

Европски шеми се тоа

14. pross

pross Истакнат член

Да, да, секако, но немој да очекуваш нешто "извонредно" од фирма со рејтинг b или c, која искажала загуба, одреден период инсолвентна и со неподмирени пред се - даночни обврски, доцнење со исплата на плати, и сл.

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Фирмата во која јас работам е со А++ рејтинг. Ако си ја провери сама и и го извади истиов рејтинг, не знам зошто не би барала висока плата

16. pross

pross Истакнат член

wow..епа тогаш..

17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Ова за македонски компании не вреди ништо.
    Фирма која има добар кредитен рејтинг (во зелената зона беше, не знам точно колку) и ги имаше сите добри параметри за да понуди повисока плата, ми понуди речиси минималец за работно место како за тројца.
    Уште една која имаше одличен рејтинг и ги имаше сите основи за да понуди повисока плата, понуди смешна сума.
    Кредитниот рејтинг не е најголемо мерило. Се случуваа пандемии, се случуваат секакви нормални работи.

Проверете колку ви е приближно во вашата сфера и дури и да понудат помалку, не прифаќајте особено не без да се обидете да преговарате.

Калатеа, eliesaab and riba79 like this.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

100 луѓе не се воопшто малку, па и правни работи плус(?). Ако веќе те бараат и се добра фирма (мада и тука е дискутабилно тоа, на прсти се бројат тие што ќесето го одврзуваат), честа е они да понудат и да не ти ја вртат топката накај тебе. Ех тие, старо-нови „финти“ ти да си кажеш. Ко демек они не знаат колку тоа треба да е платено.

И рачунај си дека и да ти е платено ако си на одмор пример, кога ќе се вратиш ќе нема уште толку глава да дигнеш. Ова го кажувам да мислиш и на други работи, покрај платата и ако веќе преговараш не е лошо и овој дел да го навртиш на темата.

NoirSerpentine likes this.
  19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

На едно интервју ги прашав да ми кажат некоја од-до која тие би мислеле дека е соодветна и после 2 пати прашување - не кажаа и инсистираа јас да си предложам. Секако дека не ме викнаа.
    За таквите ставање плата во оглас е нешто незамисливо. Или пак знаат дека никој не би се пријавил откако ќе видат колку е.

eliesaab likes this.
  20. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Не кажувам повеќе за мене. Прво правило на форум. Не Зборувај многу за себе ќе те тролаат.

eliesaab likes this.