Е многу мразам вакви мислења, какво е ова прашање, некултурно, нез што. Добро, културно Ви е да Ве праша некој кога ја изгуби невиноста, дали и како мажот ве изневерува, да си кажувате интимни проблеми на еден толку посетен форум, а не ви е културно да ве прашаат колку заработуваш? Точно, во живо никогаш не би му одговорила на некого на ова прашање, но ова е форум на кој се разменуваат мислења и искуства. На крај краева ако не ти се одговара прочитај и скролај понатаму. Е, ова ми е мене македонска работа., во секоја манџа-запршка. Да не сум офф, 10.800, приватен сектор.
Точно, ова е анонимен форум но, може да така да ти се испушти и во живо да одговориш. Како нема да одговориш кога најозбилно те прашуваат?
USA Ako mislis deka $1500 e 'plata' vo Amerika i te kako se lazhes. Ne napomemav kolku mi e platata samo kazhav kolku mi se najgolemite dva troshoci mesecno. Normalno deka se cuva vo diskrecia, nikoj ni pa saka da znae kolku pari praes. Sekoj za sebe si raboti, ako kazhes nema da pomognes na nikoj. Aj cao!!!
Е, oд вaкви мислењa кaкo твoиве ми се кењa. Пa штo aкo кaжеш кoлкaвa ти е плaтaтa? Кoј те знaе тукa пo име и презиме? Плaтaтa билa дискрецијa, aмa зaтoa делoт сo секс и интимни рaбoти дo детaли ги пишувaте и oбјaснувaте. Беднo! Дa не бидaм oфф, 9.000 денaри. Дoвoлнo зa мене и мoите пoтреби.
Апа никоји не ве тера и на вас да пишете ако не сакате да пишете колкава ви е платата незнам што е толку тајно ова земам 9000 и нема што да кријам
E dobro de sho ja napagjate, ako ne vi se svigja sho napishala scroll down, ako kaze kolku i e platata nema na nikoj da mu pomogne. Mojata e 10.000
Па и немате баш толкави плати ко што се и се филмате на Македонијава овде.Најдобрата другарка ми е во Чикаго така да мн знам за стандартот таму. Толку 'јаки' плати имаат што на лето иде или таа или мажот.За две карти се нема доволно пари.
Работам по 2 - 3 саати дневно за околу 200$ преку upwork. Ама, од први почнувам со нова работа, платата почетна ќе ми биде околу 300$ што за мене е супер.
Во Чикаго обично се сите што се со несредени документи, поради некој закон таму кој веројатно ги штити за да можат да работат. И тие обично воопшто не можат да си дојдат. Случајот со другарка ти изгледа не е таков штом си доаѓаат редовно, само да кажам.
da pa mozebi ona od sredno se upisa vo Stip na faks,posle nekolki meseci zamina vsusnost 10 god se vo pravo si bidejki pred mesec dena slavevme 10 god matura