1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку ве разочарале роднините?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Tanjamm, 8 јули 2016.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.374
    Држи вода муабетов, но мислам дека освен љубомората, која и јас ја осеќам дека ја имаат према тие што живеат во Скопје, има уште нешто. А тоа нешто за да би го дознал поубаво и сфатиш што е работата, треба да седиш одреден период таму, со нив.
    Кај секој е различно, но има и многу работи што кај 90% провинцијалци е истото размислување за нас од Скопје.

2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    3.020
    Јас кога студирав од другиве градови ми кажуваа дека не не мирисаат многу дека се ни е на дофат, демек се на тацна, може затоа имаат некоја одбивност дека навистина не е лесно да го напуштиш домот и да почнуваш со студии во Скопје. Па ценовен шок ги фаќа и истовремено им фали топлината на домот и таа блискост што ја имаат таму во малите места кадешто секој се познава со секого, ама кога ќе се вратат од студии и ги гуши и ако не останат во Скопје како со завидливост гледаат кон тие од таму.
    Друго во помалите места сите си се знаат кој со кого се мириса или не и си имаат интерни шали и да им отидеш не им се вклопуваш во шемата.
    Мене ми е смешно најискрено Скопје да го доживуваш како кој знае што, ама тоа е.

На Anyshka и Компир Манџа им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    1.844
  4. Bitolchanecot

Bitolchanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2021
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    552
    Македонско општество е за на психијатар. Имам братучеди први во австралија мажени, контакт 0 еве веќе 18 години. Стрико мој, на таткоми брат, контакт 0 со мене па и со таткоми еве веќе 8 години.

дали треба да се коментира? Вервам дека вакви примери има еден куп кај нас.

На ThrinaMist, Aschenputtel, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  5. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    485
    Роднини ? Што беа тоа роднини... :smoke:

На LoveRain, Alien_92, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    137
    Никогаш не се израдвале искрено за нешто. Сѐ е тоа само една слика. Нон стоп само се жалат за нешто. Контакт само за празници. Да не беше роднинската врска веројатно со ваков тип на карактери не верувам дека би имала контакт.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    363
    Една роднина навистина ме разочара, бидејќи се дури правиш она што сака од тебе ќе те дигне на седмо небо, а ако не...Тогаш се понаша како да не постоиш. Со таа особа од 2019 година немам никаков контакт. Додуше проба таа да стапи во контакт со мене демек ај да се видиме ќе те носам таму и таму но ја одбив. Очи не сакам да и видам:@на сите животот ни го уништи, за мајка ми јадеше л*јна постојано а пред нејзе се правеше светица.
    Толку лицемерно, одвратно суштество|(да му се згади на човек

На Aschenputtel и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.