Држи вода муабетов, но мислам дека освен љубомората, која и јас ја осеќам дека ја имаат према тие што живеат во Скопје, има уште нешто. А тоа нешто за да би го дознал поубаво и сфатиш што е работата, треба да седиш одреден период таму, со нив. Кај секој е различно, но има и многу работи што кај 90% провинцијалци е истото размислување за нас од Скопје.
Јас кога студирав од другиве градови ми кажуваа дека не не мирисаат многу дека се ни е на дофат, демек се на тацна, може затоа имаат некоја одбивност дека навистина не е лесно да го напуштиш домот и да почнуваш со студии во Скопје. Па ценовен шок ги фаќа и истовремено им фали топлината на домот и таа блискост што ја имаат таму во малите места кадешто секој се познава со секого, ама кога ќе се вратат од студии и ги гуши и ако не останат во Скопје како со завидливост гледаат кон тие од таму. Друго во помалите места сите си се знаат кој со кого се мириса или не и си имаат интерни шали и да им отидеш не им се вклопуваш во шемата. Мене ми е смешно најискрено Скопје да го доживуваш како кој знае што, ама тоа е.
Македонско општество е за на психијатар. Имам братучеди први во австралија мажени, контакт 0 еве веќе 18 години. Стрико мој, на таткоми брат, контакт 0 со мене па и со таткоми еве веќе 8 години. дали треба да се коментира? Вервам дека вакви примери има еден куп кај нас.
Никогаш не се израдвале искрено за нешто. Сѐ е тоа само една слика. Нон стоп само се жалат за нешто. Контакт само за празници. Да не беше роднинската врска веројатно со ваков тип на карактери не верувам дека би имала контакт.
Една роднина навистина ме разочара, бидејќи се дури правиш она што сака од тебе ќе те дигне на седмо небо, а ако не...Тогаш се понаша како да не постоиш. Со таа особа од 2019 година немам никаков контакт. Додуше проба таа да стапи во контакт со мене демек ај да се видиме ќе те носам таму и таму но ја одбив. Очи не сакам да и видамна сите животот ни го уништи, за мајка ми јадеше л*јна постојано а пред нејзе се правеше светица. Толку лицемерно, одвратно суштествода му се згади на човек