Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    пижами строго дури ме мрзи да се ставам тренерки ха ха ха,а за косата фатена ми е во реп а бидејки би е долга многу ја факам точно над чело за да не ја осекам воопшто посебно кога е вака жешко ха ха ха :D

2. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Доволно сум средена за кога некој комшија ќе тропне на врата да не го удри дамла.

Шминка нема теорија да ставам, обавувам основни хигиенски рутини, носам што и да е само да е широко и удобно.

3. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Многу ми зависи од расположението.Некогаш сум си супер облечена, ама друг пат :^) недај боже некој да заѕвони на врата :lol:
    Шминка дома во никој случај само крема :)

4. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Па и не пазам баш како сум облечена! евентуално ако ми се најават гости,па малце ќе се потсредам :D косата си ја носам во репче или со венче и папучки..ма дома најопуштено!

5. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Па не да пазам претерано пример да се мислам цел ден што ќе носам за по дома :lol: туку онака гледам да си бидам прикладно облечена за по дома,не се шминкам,и косата најчесто врзана :)

6. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.267
    дома секогаш си седам во пижамки :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Кога сум сама пижами, пижами и пижами. Евентуално ако чистам облекувам нешто друго. А и кога имаме гости некогаш знам да се избацам во пижами поготово ако дошле во некое време кога не е за гости |( .
    Косата ако не е пеглана собрана во репче или пунџа за да не ме нервира, а ако е пеглана шишките со шнолче фатени на страна. Шминка за дома нема шанси. Во глобала така некако :lol:

8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Најобично. Во пижами или тренерки кога е поладно или летно време во некои смешни, широки, памучни шорцеви и маица доволно долга и широка да ги покрие истите (некогаш и само маица :lol: ), косата соберена во репче и толку. Е сега ако се најават гости нерадо се средам, или воопшто не излегувам од соба ако гостите не се за кај мене. :D

9. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Воопшто не внимавам целата сум неред =)

10. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Ич не му ја мислам за по дома :lol:
    обично стари тренерки или пак стари фармерки од пред 4/5 години и тоа поголеми ми се 2 броја :D и + доле со широки ногавици :D и за пред гости мн мн се дотерувам само ако се најави некој, ако е некоја комшика така и отварам „широка“, несредена и неисчупана и понекогаш со мрсна коса.
    Мајка ми ми вика „види се мори ко некое плашило си се направила, па среди се малку заличи на човек. И селските моми се подотерани од тебе“ :rofl: :rofl:

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Кратко кажано, не внимавам ама баш ич! :D
    Па, душман ми е кога треба да идам до продавница и нормално барем малце да се подсредам! :lol:
    Треба малце повеќе да внимавам, пошто секогаш имам неочекувани гости (другарите на брат ми :$ :rofl:) ...застрамота децата, кога ќе ме видат пицната, џабе кога како за кречење се шетам низ дома! :lol:

12. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Со сигурност не седам дома со фармерки или пак тоа што сум го носела тој ден кога сум била излезена/во град и слично. Гледам да сум што покомотно облечена.. тренерки, хеланки, кратки панталончиња, најобични блузички (доволно модерни за по дома :lol: )
    А за изгледот -- не сум нашминкана (ретко се шминкам, така да за по дома дефинитивно не ми треба шминка), косата фатена или пак пуштена со некое шнолче и слично.

13. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Без разлика каде сум сакам да сум чиста, облечена во удобни и миризливи алишта.
    Дали се тренерки, пижами сосема небитно. Битно да ми се удобни/
    За дома не сум нашминкана, дома го одмарам лицето си правам пилинзи и.т.н.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    кога искачам се шминкам се облакам,а понекад ме фаќа мрза што дури чешел не фаќам,понекад кога ќе мми текне се шминкам за без врска :D :D а дома по цел ден сум по гакички ептен ако дојде некој хеланки или тренерки ќе облечам,комоција луфтиранција :D :D

15. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Јас не да се фалам ама ич не внимавам :P :P :D

Да дојди некој да ме види шо че види. По шорцовите, хавајките машки, блузите и тие такви. :D
    Тешко некогаш ако ми текни да се поднашминкам малку или ко чупе да се облечам за подома :$. Косата фатена во перче, а некогаш и пунџа. Кркмата ако е разлетана се средува само со еден обрач околу глава.

16. Bloom

Bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    40
    Пааа не внимавам баш.
    Си седам во пижамки, најудобно ми е. Ако треба да дојде некој на гости, тогаш ќе си се облечам, ама нели онаа облека за по дома - шорцеви, тренерки, обична блуза. Шминка не ставам за по дома никогаш, нелогично ми е. Косата ми е или пуштена или собрана во репче. Баш онака сум чил. :)

17. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Обично зимно време седам со тренерки, а летно време некое лесно фустанче и косата во репче :) Не можам да седам во пижами и потоа да си легнам со нив, не ми оди.

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Па не внимавам баш, освен ако немам гости.. Инаку цел ден сум си во пижами :D

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Си седам по тренерки, со фатена коса без шминка а ноктите ми се секогаш лакирани зошто ми се кршат лесно :) :)

20. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    По дома не внимавам скоро ич како се облакам.Најчесто доле пижами и некоја маичка за по дома,или што не е веќе за носење во школо/надвор.Ако треба да излезам некаде блиску кај другарка,до продавница само облакам шорцеви и терам :lol: .А во зима тренерски и по долги блуза