Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    пижами строго дури ме мрзи да се ставам тренерки ха ха ха,а за косата фатена ми е во реп а бидејки би е долга многу ја факам точно над чело за да не ја осекам воопшто посебно кога е вака жешко ха ха ха :D

2. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Доволно сум средена за кога некој комшија ќе тропне на врата да не го удри дамла.

Шминка нема теорија да ставам, обавувам основни хигиенски рутини, носам што и да е само да е широко и удобно.

3. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Многу ми зависи од расположението.Некогаш сум си супер облечена, ама друг пат :^) недај боже некој да заѕвони на врата :lol:
    Шминка дома во никој случај само крема :)

4. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    610
    Па и не пазам баш како сум облечена! евентуално ако ми се најават гости,па малце ќе се потсредам :D косата си ја носам во репче или со венче и папучки..ма дома најопуштено!

5. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Па не да пазам претерано пример да се мислам цел ден што ќе носам за по дома :lol: туку онака гледам да си бидам прикладно облечена за по дома,не се шминкам,и косата најчесто врзана :)

6. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    2.274
    дома секогаш си седам во пижамки :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Кога сум сама пижами, пижами и пижами. Евентуално ако чистам облекувам нешто друго. А и кога имаме гости некогаш знам да се избацам во пижами поготово ако дошле во некое време кога не е за гости |( .
    Косата ако не е пеглана собрана во репче или пунџа за да не ме нервира, а ако е пеглана шишките со шнолче фатени на страна. Шминка за дома нема шанси. Во глобала така некако :lol:

8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Најобично. Во пижами или тренерки кога е поладно или летно време во некои смешни, широки, памучни шорцеви и маица доволно долга и широка да ги покрие истите (некогаш и само маица :lol: ), косата соберена во репче и толку. Е сега ако се најават гости нерадо се средам, или воопшто не излегувам од соба ако гостите не се за кај мене. :D

9. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Воопшто не внимавам целата сум неред =)

10. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Ич не му ја мислам за по дома :lol:
    обично стари тренерки или пак стари фармерки од пред 4/5 години и тоа поголеми ми се 2 броја :D и + доле со широки ногавици :D и за пред гости мн мн се дотерувам само ако се најави некој, ако е некоја комшика така и отварам „широка“, несредена и неисчупана и понекогаш со мрсна коса.
    Мајка ми ми вика „види се мори ко некое плашило си се направила, па среди се малку заличи на човек. И селските моми се подотерани од тебе“ :rofl: :rofl:

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Кратко кажано, не внимавам ама баш ич! :D
    Па, душман ми е кога треба да идам до продавница и нормално барем малце да се подсредам! :lol:
    Треба малце повеќе да внимавам, пошто секогаш имам неочекувани гости (другарите на брат ми :$ :rofl:) ...застрамота децата, кога ќе ме видат пицната, џабе кога како за кречење се шетам низ дома! :lol:

12. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Со сигурност не седам дома со фармерки или пак тоа што сум го носела тој ден кога сум била излезена/во град и слично. Гледам да сум што покомотно облечена.. тренерки, хеланки, кратки панталончиња, најобични блузички (доволно модерни за по дома :lol: )
    А за изгледот -- не сум нашминкана (ретко се шминкам, така да за по дома дефинитивно не ми треба шминка), косата фатена или пак пуштена со некое шнолче и слично.

13. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Без разлика каде сум сакам да сум чиста, облечена во удобни и миризливи алишта.
    Дали се тренерки, пижами сосема небитно. Битно да ми се удобни/
    За дома не сум нашминкана, дома го одмарам лицето си правам пилинзи и.т.н.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    кога искачам се шминкам се облакам,а понекад ме фаќа мрза што дури чешел не фаќам,понекад кога ќе мми текне се шминкам за без врска :D :D а дома по цел ден сум по гакички ептен ако дојде некој хеланки или тренерки ќе облечам,комоција луфтиранција :D :D

15. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Јас не да се фалам ама ич не внимавам :P :P :D

Да дојди некој да ме види шо че види. По шорцовите, хавајките машки, блузите и тие такви. :D
    Тешко некогаш ако ми текни да се поднашминкам малку или ко чупе да се облечам за подома :$. Косата фатена во перче, а некогаш и пунџа. Кркмата ако е разлетана се средува само со еден обрач околу глава.

16. Bloom

Bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    40
    Пааа не внимавам баш.
    Си седам во пижамки, најудобно ми е. Ако треба да дојде некој на гости, тогаш ќе си се облечам, ама нели онаа облека за по дома - шорцеви, тренерки, обична блуза. Шминка не ставам за по дома никогаш, нелогично ми е. Косата ми е или пуштена или собрана во репче. Баш онака сум чил. :)

17. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Обично зимно време седам со тренерки, а летно време некое лесно фустанче и косата во репче :) Не можам да седам во пижами и потоа да си легнам со нив, не ми оди.

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Па не внимавам баш, освен ако немам гости.. Инаку цел ден сум си во пижами :D

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Си седам по тренерки, со фатена коса без шминка а ноктите ми се секогаш лакирани зошто ми се кршат лесно :) :)

20. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    По дома не внимавам скоро ич како се облакам.Најчесто доле пижами и некоја маичка за по дома,или што не е веќе за носење во школо/надвор.Ако треба да излезам некаде блиску кај другарка,до продавница само облакам шорцеви и терам :lol: .А во зима тренерски и по долги блуза