Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 6 јануари 2011.

1. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Па не баш мн. во зимен период скоро цел ден по пижами сум , а во лето по некое лефтерно фустанче или кратки куси пантоломчиња и рамбовка.
    Шминка не користам за по дома, а косата фатена во репче или плетенка

2. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Па гледам да ми одговараат парчињата, ама секако не ги носам најновите раоти за по дома...
    Најчесто сум во хеланки и некоја лефтерна туника, блуза... Сега во лето имам неколку фустанчиња и тие ги носам само за по дома... А се случува и цел ден да сум по пижами, тоа ми се омилените денови :P

3. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Кога сум дома, едноставно кажано не се замарам :lol:
    Обично си носам маичка, дукс и тренерки.. кога ми е топло бермуди и некоја маичка, а кога ми е ладно дуксер, тренерки и така нешо .. не се грижам многу за изгледот .. секако, секогаш се чешлам, а обично си ја врзувам косата во пунџа или репче, а понекогаш ја фаќам и со штипка. :)
    како што гледате не се средувам многу многу, хахаха. :D
    за ноктите - кога како .. некогаш средени и налакирани, некогаш само исечени за да не ми сметаат :D
    тоа е од причината што сум дома и никој не ме гледа, освен моите - секако, но сепак не изгледам лошо :$ :lol:

4. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    За да не се замарам а сепак изгледам ок (не иде парталави да се шетаме нели? :) ) најчесто носам едноставно фустанче(куќно) или пак носам долга маица.Добро се чувствувам плус ништо не се види 8)

5. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Тренерки и мајци и да те види господ, ни стегање ни ништо. ;)

6. Aniche

Aniche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    На работа едвај чекам да се приберам и раскомотам, а за викендите и празниците да не правам муабет. Зависи кога како, некогаш сум со тренерки и удобна маичка, а некогаш со некое фустанче памучно и лесно. Несредена, флекана и крш не седам. Јас не сакам ама па и кој маж сака да те гледа по дома лом да му се шеташ?

7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Обично вакви денови, кога спремам испити, нонстоп во пижами, косата фатена и секако без шминка. По дома најубаво ми е и секогаш си ги носам пижамките мои, лето или зиме тоа е. :)

8. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    па обично сум во кратки трењерки или како да ги наречам..онака косичето во пунџа..кратко маиче..абе мераци да ти е дома да си седиш.:*

9. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Па и не баш. Еве денес сум со памучни шорцеви со црно, бело, сино риги и маица онаква лефтерна, памучна (секако широка, не да пливам во неа, него така да не ми биде прилепена) бела, ај лав бед бојс! Ма најјача сум, дури и срцето има рокчиња :lol:

10. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    онака лефтерно за по дома .. шорцеви и некoја маичка на прерамчиња така малце поширока сакам комотно да ми биди :) а и често одоздола ги носам пижамите најпријатни ми се :)

11. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Ич. :D
    Дома обично седам по шорцеви и рамбовка,кога е топло,а во зима по хеланки,некоја широка, подебела блуза и чорапчиња. :)
    За косата да не зборам.На сите страни ми е. :D

12. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    За по дома можам да одам и гола :D коа сум сама се разбира :D ..па не се запуштам којзнае колку коа сум дома али ипак не се загледувам во огледало што носам,[to mi stigne pri raka toa oblakam :rofl:

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не внимавам ни малку.Особено па сега летоска кога е жешко,најкомотно се осекам во широка маица и некои кратки панталонки или шорцеви.А косата ми е посебна приказна,собрана во бушаво репче,антени на сите страни абе да не ме види човек по дома :D .

14. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Ни малку. Не дај боже да ми дојде ненајавен гостин, нема да му текне да дојде пак. Моментално сум во памучно широко бело фустанче на рамки, и секако смрт за прслуците слобода за градите. :D Па дома ако не се опуштиш каде бре :)

15. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Не внимавам воопшто на изгледо кога сум дома постојано сум во пижами со разбушавена коса некој да ми дојди не најавено за страмој ќе бидам :lol:

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    91.573
    Да си се пофалам дека сум си постојано во фустанчиња. Дотерана сум си, комшиите од карши ми се многу убави. Па кога ќе ја земам метлата двор да метам, па кога фустанчето ќе ми се развее, мераци!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Не внимавам нешто посебно многу.
    Обично носам некои пижами или пак стари тренерки, хеланки со некои постари блузички, ништо спектакуларно и воодушевувачко.

Косата зависи кога како, најчесто ми е собрана во висок реп, а ако ми е претходно извиткана може да падне и некоја лепршава пунџа. Некогаш само од пусти мерак знам да тркнам до купатило и да се нашминкам некако лежерно, колку да покријам подочњак и да не се исплашам ептен ако случајно се погледнам во некое огледало.

И заклучок: Зависи до денот и расположението. :P

18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Па не внимавам многу многу освен кога ќе имам гости во зимскиот период најчесто тренерки,а кога сум дома по пижами,а во летниот со некоја лефтерна блуза,или фустанче или по пижама :)

19. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ни најмалце, искучиво по пижами all day, all night :D
    wtf?

20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Па зависи како сум расположена :D
    Ако сум расположена ќе се исчупам ќе си средам ноктите ќе се ситуширам и ќе се прошетам до дуќанот и ќе видам некои згодни момци :lol:
    А ако не сум во пиџами цел ден и пред ТВ и компјутер! :tmi: